Siyaset '4+4+4 savaşı' başlıyor
Paylaş
'4+4+4 savaşı' başlıyor

Büyük tartışmalara neden olan 12 yıllık kesintili eğitim teklifinin görüşmelerine bu hafta başlanacak. TBMM'de tansiyon yüksek.. CHP meydanlara iniyor.

Eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapan ve büyük tartışmalara neden olan 12 yıllık kesintili eğitim kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta başlanacak. Muhalefetin engellemeye kararlı olduğu, iktidarın ise yasalaştırmayı hedeflediği teklif için, TBMM’deki tansiyon da yükseldi.

AKP, kanun teklifi için TBMM Genel Kurulunu, 27 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında aralıksız çalıştırmayı planlıyor. CHP ise hazırladığı önergeler, her madde üzerinde söz alma, yoklama talepleri gibi iç tüzük engellemelerini kullanacak.

CHP’li TBMM İdare amiri Adnan Keskin görüşmeler konusundaki kaygısını dile getirdi ve 11 yıl önce tartışmalı iç tüzükle ilgili yaşanan olayı hatırlattı. TBMM’de 30 Ocak 2001 günü çıkan kavgada suratına yumruk alan ve kalp krizi geçiren DYP Şanlıurfa milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu hayatını kaybetmişti.

TANDOĞAN'DA TOPLANTI

Meclis Genel kurulundaki görüşmeler öncesi CHP, 27 Mart günlü grup toplantısını saat 13.30’da, Ankara Tandoğan meydanında vatandaşlarla birlikte yapacak. Anıtkabir’e de yakın olan bu meydandaki toplantı sonrası, Atatürk’ün kabri de ziyaret edilecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Teklif tüm itirazlarımıza rağmen Genel Kurul'a getiriliyor. Bize düşen halka gitmektir. Tüm sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak meydanlara ineceğiz’’ dedi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de “Demokratik zeminlerde mücadelemizi yaptık. Bir başka demokratik mücadele zemini olarak alanlara çıkacağız’’ diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap da yasa teklifinin ülke gündemi haline dönüştüğünü belirterek, eğitim sistemi üzerinde köklü değişiklik yapılmasının, toplumsal düzeyde ele alınması gereken bir konu olduğunu vurguladı.

GAZETEPORT

Haberin Devamı