Spor 5 km kayaklı koşuda altın İksanova'nın

5 km kayaklı koşuda altın İksanova'nın

Paylaş
5 km kayaklı koşuda altın İksanova'nın

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda bayanlar klasik bireysel 5 kilometre kayaklı koşuda altın madalyayı Rus sporcu Alia İksanova kazandı

Koşuya katılan iki Türk sporcu ise dereceye giremedi. Bayanlar bireysel 5 kilometre kayaklı koşu yarışmaları Erzurum’un kayak merkezlerinden Kandilli’de yapıldı.

60 sporcunun start aldığı yarışma sonunda, Rusya Federasyonu’ndan Alia İksanova 14:45.7’lik dereceyle birinciliği elde ederken, bu sporcuyu artı 17.4’le Ukrayna’dan Kateryna Grygorenko izledi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

İtalyan Virginia De Martin Topranın ise artı 26.6 ile üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Yarışta start alan iki Türk sporcudan Rojbin Ören artı 4:09.0’lık derecesiyle 47, Büşra Güneş ise artı 5:16.2 ile 54. sırada yer buldu.

Bu arada, Güney Koreli sporcu Shin Ae Choe ise yarışmayı tamamlayamadı. Yarışmaya, ABD’den 6, Ukrayna, Rusya, Güney Kore ve Kanada’dan 5’er, Polonya, Kazakistan ve Japonya’dan 4’er, İsveç, Fransa ve İtalya’dan 3’er, Türkiye, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Slyovakya’dan 2’şer, Estonya, Belarus ve Bulgaristan’dan ise 1’er sporcu katıldı.

Yarışmanın ardından düzenlenen seremonide madalya alan sporculara çiçek verildi. Madalya töreni daha sonra yapılacak.

Öte yandan, bazı sporcuların yarışın sonunda karların üzerine yatarak yorgunluklarını atmaya çalıştıkları görüldü.

Haberin Devamı