Türkiye (Son Dakika) 51 yaşında 51 suç kaydı var!

51 yaşında 51 suç kaydı var!

Paylaş
51 yaşında 51 suç kaydı var!

İstanbul Maltepe'de 'tırnakçılık' yöntemiyle hırsızlık girişiminde bulunan 2 kişi ile kuyumcu arasındaki arbede güvenlik kamerasına yansıdı. Yakalanan şüphelilerden 51 yaşındaki kadının 51 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi

Maltepe'de bir kuyumcuda 'tırnakçılık' yöntemiyle bilezikleri çalmak isteyen biri kadın iki kişi, durumu fark eden tezgahtar tarafından yakalandı. Hırsızlık girişimi güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Çeşitli suçlardan poliste 51 kaydı bulunan 51 yaşındaki M.K. ile 38 yaşındaki M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Olay, Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde bir kuyumcu dükkanında dün meydana geldi. İkisi kadın 3 kişi işyerine girdikten sonra bileziklere bakmak istediklerini söyledi.

Bu kişilerden M.K., (51) eline aldığı 6 bilezikten 4'ünü çantasının altına saklayarak 'tırnakçılık' yöntemiyle çalmak istedi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer22363","22363","201410","22363-198986.jpg","1", "0","Bu kadın "tek kişilik suç örgütü"");

Ancak M.K.'nın hırsızlık girişimi, kendisini takip eden tezgahtar tarafından fark edildi. Tezgahtar, M.K.'dan bileziklerin tamamını isteyince tartışma yaşandı.

Bu sırada şüphelilerden biri korkup kaçtı. Diğerlerinin de kaçmaması için kuyumcu çalışanları kapıyı kapattı.

Amaçlarının hırsızlık olmadığını söyleyen şüphelilerle kuyumcu çalışanları arasında kısa bir arbede de yaşandı. İhbar üzerine dükkana gelen Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, M.K., (51) ve M.A.'yı (38) gözaltına alarak Asayiş Büro Amirliği'ne götürdü.

İKİ ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

M.K. adlı kadın Asayiş Büro Amirliği'nden çıkarken basın mensuplarına tepki gösterdi. M.K. bayılma numarası yaparak kendini yere attı. Daha önceki olaylardan dolayı haklarında yakalama kararı da bulunan M.K. ile M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan iki şüpheli cezaevine gönderildi.

51 YAŞINDA, 51 SUÇ KAYDI VAR

Emniyette yapılan sorgulamada şüphelilerin 'tırnakçılık' ve benzeri suçlardan çok sayıda kaydı olduğuna rastlandı. Özellikle 51 yaşındaki kadın şüpheli M.K.'nin, 51 adet suç kaydının bulunması dikkat çekti.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan, şüphelilerin hırsızlık girişimi işyerinin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde M.K., eline aldığı bileziklerin 4'ünü el çabukluğu ile çantanın altına saklarken görünüyor.

Kadının bilezikleri sakladığını fark eden tezgâhtar duruma tepki gösteriyor ve arbede yaşanıyor.

Ramazan Eğri / DHA