Türkiye (Son Dakika) 7 senedir aranan kasa hırsızı yakalandı

7 senedir aranan kasa hırsızı yakalandı

Paylaş
7 senedir aranan kasa hırsızı yakalandı

Türkiye'nin farklı illerinde 30 işyerine giren ve son olarakta Karabük'te beş ayrı işyerine girip kasaları boşaltan ve 7 yıldır her yerde aranan Kenan A., Karabük'te son işinde yakalandı

Karabük merkeze bağlı Bayır Mahallesi ile Yenişehir Mahallesi’nde beş ayrı işyerinin kasası gece saatlerinde oksijen kaynağı ile açılarak soyuldu.

İşyerlerinde bulunan kasalar aynı şekilde açılarak yüklü miktarda para ve ziynet eşyası çalındı.

Bir hafta içerisinde beş ayrı kasa hırsızlığının meydana gelmesi üzerine Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

Olayın gerçekleştiği işyerlerinin çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını tek tek inceleyen polis, zanlının 53 yaşındaki Kenan A. olduğunu tespit etti.

Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Kenan A,’nın 3 Mart’ta Karabük’e giriş yaptığı ve son olarak da 9 Mart tarihinde Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden bir otobüsle kentten ayrıldığı tespit edildi.

Kenan A’nın İsparta’da olduğunun belirlenmesi üzerine, Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen adrese operasyon yapıldı. Kenan A. kasaları açmak için kullandığı suç aletleriyle birlikte saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.

Son yedi yıl içerisinde Ankara, Aydın, Eskişehir, Zonguldak, Konya, Çorum, Kırşehir, Ordu, Trabzon, Burdur ve İzmir’de meydana gelen 30 kasadan hırsızlık olayına karıştığı belirlenen Kenan A. polis ekipleri tarafından getirildiği Karabük’te bugün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bülent DİKTEPE, DHA

Haberin Devamı