Gündem 750 bin liralık kaçakçılığa engel

750 bin liralık kaçakçılığa engel

Paylaş
750 bin liralık kaçakçılığa engel

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda, yasadışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye araç parçası getirdiği belirlenen şebekeye yapılan yaklaşık 750 bin lira değerinde malzeme ele geçirildi

Bir ihbarı değerlendiren Cilvegözü Gümrük Kapısı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekipleri, Suriye’den gelen ve pirina yüklü olduğu belirtilen TIR’da yapılan kontrollerde, araca sonradan metal bölmeler yerleştirildiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Yapılan aramada, eklenen bölmelerde 204 parçadan oluşan silindir kapağı, marş motoru, marş karteli, şarj dinamosu, motor parçaları, fren ve silindir parçaları gibi bir çok araç parçası ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 3 pirina, 1 sigara yüklü 4 TIR’a da el koydu. TIR’larda yapılan araştırmada da çok sayıda yurda kaçak yollarla getirildiği saptanan araç parçası ele geçirildi.

Olayla ilgili TIR şoförleri ile beraberindeki M.H., M.D., S.A.S., A.R., A.A., A.D.A., A.G.A. ve M.H.Ç., sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, ekiplerin ortaya çıkardığı kaçakçılığın 750 bin TL olduğu belirlendi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)