Gündem 9 yaşında ama 3 yaşında gibi görünüyor

9 yaşında ama 3 yaşında gibi görünüyor

Paylaş
9 yaşında ama 3 yaşında gibi görünüyor

9 yaşında ama 3 yaşında gibi görünüyor

Daha 7 aylıkken yakalandığı, adı bile konulamayan hastalık nedeniyle gelişim bozukluğu yaşayan, 3 yaşındaki bir çocuğun boy ve kilosuna sahip olan 9 yaşındaki Mehmet için umut ışığı doğdu.

Haberin Devamı

1996 yılında Mersin’de hayatlarını birleştiren Aydın ve Melek Kılıç çiftinin, 2001 yılında doğan ikinci çocukları Mehmet, ağabeyi Ali gibi sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürdü. Ancak, Mehmet 7 aylık olduktan sonra büyümesinde sorun yaşanmaya başlandı.

Aile, Mehmet’in gelişim sorununa çözüm bulabilmek için birçok doktora götürdü, ancak çare bulunamadı. 9 yaşına gelen Mehmet, halen 93 santimetre boyunda ve 13 kilogram ağırlığında. 3 yaşındaki bir çocuğun görünümüne sahip olan Mehmet, yaşam enerjisi ve konuşmasıyla çevresindekilerin dikkatini çekiyor.

Anne Melek Kılıç, Mehmet’in hastalığına çare bulmak için önce Mersin’deki bu alanda uzman olan neredeyse tüm doktorlarla görüştüklerini, daha sonra Adana ve Ankara’daki hastanelere gitmeye başladıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Oğlunun sağlığına kavuşacağı günün hayalini kurduklarını anlatan Aydın Kılıç, oğluyla ilgili şunları söyledi:

"Varlığına şükrettim, ama onun durumundan dolayı hüzün yaşaması beni kahrediyor. Çünkü hastane hastane dolaşmaktan hepimiz yorulduk. Mehmet çok akıllı ve saygılı. Ümit ediyorum ki, oğlum büyüyecek, ben de o günleri göreceğim."

Mehmet Kılıç ise bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini belirterek, "Fiziki şartlarım normalleşirse, okulumu tamamlayıp, milli takım formasını giymek istiyoruz. Bu benim ilk hayalim. Daha sonra ise bir spor kulübü kurarak, yeni sporcular yetiştirmek için antrenör olmak istiyorum. Yeniden hastaneye yatacağım için heyecanlıyım. Ama bu kez düzeleceğime inanıyorum. Bahsettiğim tüm hayallerimi de iyileştikten sonra tek tek hayata geçireceğim" diye konuştu.

AA