Magazin 'Abacı'nın densizliği alkolden'

'Abacı'nın densizliği alkolden'

Paylaş
'Abacı'nın densizliği alkolden'

Bülent Ersoy geçen hafta Bostancı konseri öncesi Muazzez Abacı'yla yaşadığı gerginliğin sebebini bu sözlerle açıkladı

Türk Sanat Müziği’nin üç dev ismi Muazzez Abacı, Adnan Şenses ve Bülent Ersoy’un Bostancı’da verdiği konsere sahne öncesi yaşanan gerginlik damgasını vurmuştu. Basın toplantısı sırasında Ersoy’un yüzüne bakmayan Abacı’nın “Devlerin ikisi burada diğeri nerede?... Tek dev varmış, aptal’ şeklindeki sözleri dikkat çekmişti. Gerginliğin sebebi merak konusu olurken Bülent Ersoy o gece yaşananları şu sözlerle anlattı:

- Muazzez Abacı, prova sırasında, “Konser zamanı geldiğinde, ben hazır olup Bülent’in hala hazır olmadığını görürsem gazetecilere ağır bir açıklama yaparım” tarzında zamansız bir çıkış yapmış. 21.15’te odamdan sahneye doğru hareket ettim. Abacı ise Şenses’le birlikte sonra geldi.

DENSİZ VE TUTARSIZ

- Henüz perde açılmamışken “Abacı sana ne oluyor, pimi çekilmiş patlamaya hazır bomba gibisin?” dedim, ama kafasını döndürüp şahsıma cevap bile vermedi. Bunun üzerine birbirimizle cici-kuku olmaya mecbur değiliz, işimizi yapacağız ve bu iş öyle de böyle de bitecek düşüncesiyle eserlerimizi birlikte okumaya başladık.

- Ama, ne olduysa oldu 3. şarkıdan hemen sonra, hazımsız, önyargılı ve terbiye kurallarını zorlayıcı ifadelerde bulunan o Abacı gitti, yerine sürekli gülümseyen, şarkıları gözlerimin içine bakarak söyleyen bir Abacı geldi.

- Biz sanatçılar sahneye çıkmadan önce, rahatlamak ve sahne stresinden kurtulmak adına, bir miktar alkol alırız... Sanırım Abacı’nın sahne stresi çok erken saatlerde başlamış olacak ki, aldığı alkol belirli bir miktarı aşarak, dozu aşan bir vaziyete bürünmüş; bu dengesiz ve tutarsız durumu yaşadık!

Haberin Devamı