Gündem ABD’den PYD/PKK’ya silah ve araç sevkıyatı

ABD’den PYD/PKK’ya silah ve araç sevkıyatı

Paylaş
ABD’den PYD/PKK’ya silah ve araç sevkıyatı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG’ye küçük silah, mühimmat ve araç sevkıyatı yaptıklarını açıkladı

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, “Bugün Suriye Demokratik Güçlerinin Kürt unsurlarına küçük silah, mühimmat ve araçlar sevk ettiğimizi teyit ediyorum” dedi.

Binbaşı Galloway silahların tipleri, mühimmat ve araçların miktarları ile ilgili bilgileri ise paylaşmak istemedi.

ABD Başkanı Donald Trump bu ayın başında Pentagon’a Rakka operasyonu kapsamında PYD/PKK’ya silah ve ekipman vermesi talimatını vermişti.

Pentagon’dan daha önce yapılan açıklamada söz konusu silah ve ekipmanı küçük silahlar, zırhlı ve bomba yüklü araçlara mukabele edecek silah sistemleri, zırhlı araçlar, iletişim ve lojistik destek malzemeler olarak tanımlamıştı.


ABD'NİN YARDIMINA TÜRKİYE TEPKİLİ


Türkiye, terör örgütü YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına karşı. ABD'nin Türkiye'nin itirazlarına rağmen YPG'ye ağır silah yardımında bulunmasına hükümetten tepki geldi.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Terör örgütüne ağır silah verilmesi başlı başına bir kriz. Bunun bölgede vahim sonuçlara neden olacağını biliyoruz. Bunun olumsuz sonuçları bütün dünyayı etkiler. Türkiye’nin oyunu tek başına değiştirme gücü yok ama çıkarlarını koruma gücü var" dedi.

PENTAGON DOĞRULAMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump’ın, PYD’ye silah verilmesi talimatını verdiğini açıklamış. Pentagon, önceliğinin koalisyonda DEAŞ'la savaşan Arap güçlerini silahlandırmak olduğunu duyurmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı, Rakka'yı DEAŞ'tan temizlemenin uzun ve zorlu bir süreç olduğunu söylemişti.


İşte Amerika'nın terör örgütü YPG'ye vereceği silahlar


Dışişleri'nin açıklamasına ABD'den jet yanıt!


Amerika Suriyeli Kürtlere ağır silah gönderecek


Skandal karar sonrası ABD'den ilk açıklama