Gündem ABD Konsolosluğu önünde kukla yaktılar

ABD Konsolosluğu önünde kukla yaktılar

Paylaş
ABD Konsolosluğu önünde kukla yaktılar

İstanbul Alperen Ocakları üyesi bir grup, ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde üzerinde Amerikan bayrağı sarılı kuklayı benzin döküp yaktı

İstanbul'da İstinye’de bulunan Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu önünde saat 22.30’da toplanan 50 kişilik bir grup, Mısır’da dün ordunun darbe karşıtlarına yaptığı müdahaleyi ve darbeye destek verdiğini iddia ettiği ABD’yi protesto etti.

Protesto gösterisi sırasında çevik kuvvet polisleri de konsolosluğun önündeki Üç Şehitler Sokağın’ı bariyerlerle kapatıp, önlem aldı. Ellerinde Mısır bayrakları bulunan kalabalık, "Katil Sisi seninleyiz Mursi", "Muhammedin ordusu kafirlerin korkusu" şeklinde slogan atarak, Mısır’da ölenler için dua etti.

Grup adına açıklama yapan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Hüseyin Aktaş, "Yıllardır katliam, zulüm ve gözyaşından yorulduk. Keşke Allah nasip etse de İslam ümmeti bir çatı altında toplansa. Eskisi gibi ümmetin başında da bir Halife olsa. Bir zulüm olduğu zaman da dünyadaki bütün Müslümanlara cihat çağrısı yapıp, cihat ordularını toplayarak zulüm olan yerde mücadele etsek" diye konuştu.

Açıklamanın ardından üzerine Amerikan bayrağı sarılı kuklayı ve darbeyi gerçekleştiren Orgeneral Abdülfettah Said Hüseyin Halil El Sisi’nin fotoğrafını benzin döküp konsolosluk önünde ateşe verdi. Gösterinin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.