Dünya ABD'li paralı asker yakalandı

ABD'li paralı asker yakalandı

Paylaş
ABD'li paralı asker yakalandı

Venezuela'da, devlet başkanlığı seçiminde muhalif adayın kaybetmesi halinde ülkeyi karıştırma planında görev alacak ABD vatandaşı bir paralı asker göz altına alındı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Hispanik ABD vatandaşının, 4 Ağustos’ta Kolombiya’dan Venezuela’ya geçerken yakalandığını, söz konusu kişinin pasaportunda Irak, Afganistan ve Libya gibi ülkelere giriş çıkış pullarının olduğunu ve coğrafi koordinatları içeren bir notebook taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Hugo Chavez, sahil kenti Vargas’ta seçim kampanyası konuşmasında yaptığı açıklamada, "Tam anlamıyla paralı asker eşkaline sahip. Onu sorguluyoruz" dediği kişinin kimliği ve nerede sorgulandığına ilişkin bilgi vermedi.

DELİLLERİ YOK ETMEYE ÇALIŞTI

Chavez, söz konusu kişinin göz altına alındığı sırada yanındaki notebookun bir tarafını parçaladığını ifade ederek, "Bir grup burjuva, halkın zaferini reddetmeye hazırlanıyor, bu çok açık. Muhalif liderler, ülkeyi siyasi bir krize sokmaya ve şiddetle doldurmaya çalışacaklar. Herkese çok uyanık olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

Venezuela Devlet Başkanı, ABD vatandaşının, 7 Ekim’de yapılacak devlet başkanlığı seçiminde muhaliflerin adayı Henrique Capriles’in yenilgiye uğraması halinde şiddetli protestoların fitilini ateşlemek için muhalifler tarafından işe alınmış olabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

ABD’nin Caracas Büyükelçiliği, Chavez’in açıklamasıyla ilgili olarak açıklama yapmadı. Venezuelalı muhalif milletvekili Pedro Pablo Alcantara ise telefonla yaptığı açıklamada, Chavez’in suçlamalarını reddetti.

AA