Abur cubur sevenlere müjde!
Canınız çok patates cipsi istiyor ama hem sağlıksız olduğu hem de kilo aldırdığı için yiyemiyor musunuz? Derdinizin çaresi bu haberde...
Evde patatesiniz varsa bu tarifi yapmak çok kolay. Gelin başlayalım!
Malzemeler
2 büyük boy patates
4-5 yemek kaşığı ayçiçek yağı (Zeytinyağı da tercih edebilirsin.)
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yapılışı
Patates cipsi için en önemli nokta patatesleri ince doğrayabilmektir. Önce patateslerin kabuklarını soy. Daha sonra keskin bir bıçak yardımıyla ipince doğra. Eğer zor geliyorsa rendenin büyük tarafından yardım alabilirsin. Halka şeklinde dilimlediğin patatesleri bir süre tuzlu suda beklet. Böylece nişastasını salacaktır. Bu arada fırın kabının yüzeyini yağla veya yağlı pişirme kağıdı ser. Patatesleri sudan çıkarıp kağıt havluda süz ve yağladığın fırın kabına diz. Üstüne baharatları serp ve 200 derece ısıtılmış fırına ver. İyice kızardıklarında fırından alabilirsin. Sonra da keyifli bir film izlerken sağlıkla atıştırabilirsin.
- Hadise söz kesti! 'Her adımınızı aşkla, sevgiyle ve saygıyla atın'
- Yetenek Sizsiniz'in illüzyonist Aref Ghafouri son haliyle şaşırttı!
- Geçtiğimiz haftalarda ameliyat olan Aydilge, koltuk değneklerinden kurtuldu!
- Gecelerde boy gösteren Merve Boluğur'dan siyah mini elbisesiyle yeni pozlar geldi
- Suphiye Orancı sessizliğini koruyor! Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu’dan yeni iddia ve fotoğraf!