Aç kalmak kilo aldırıyor!

Zayıflamaya çalışırken birçok hata yapıyoruz. bunlardan en büyüğü de aç kalarak zayıflamaya çalışmak. Oysa uzmanlar bu konuda çok kararlı konuşuyor ve bu hataya asla düşmememiz gerektiğini söylüyorlar...

08 Şubat 2019, Cuma 14:02 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Önceki Fotoğraflar
"HIZLI KİLO VERMENİN ZARARI BİR DEĞİL BİNDİR"

"HIZLI KİLO VERMENİN ZARARI BİR DEĞİL BİNDİR"


Birden bire kilo vermenin hiç sağlıklı olmadığını söyleyen Dyt. Öztürk, "Hızlı kilo kayıplarını hedefleyen şok diyetler; çoğu zaman kişiyi geri dönüşümü olmayan bir yola da sokabiliyor. Kansızlık, vitamin - mineral eksikliklerine bağlı ağızda yaralar, ciltte kuruma, saçlarda aşırı dökülme, tırnakta şekil bozuklukları, mide problemleri ve kalbinizin yorulması ile sağlığınızı tehdit etmeye başlar, bazen ani şok ölümleri beraberinde getirir. Kas kaybının çok olması metabolizmanın çok fazla düşmesine yol açtığı için verilen kilolar korunamayıp daha fazlasıyla geri alınır. Bu da kişide başarısızlık duygusunu beraberinde getirir. Yo-yo sendromu dediğimiz defalarca kilo alıp verme sonucunda metabolizma da beraberinde hırpalandığı için belli bir süre sonra kilo verimine cevap vermez bir hale geliriz" dedi.

BEYİN 'DOYDUN ARTIK YEME' SİNYALİ GÖNDERİR

BEYİN 'DOYDUN ARTIK YEME' SİNYALİ GÖNDERİR


Diyet programı sürecinde en başta iyi çiğneme alışkanlığını kazanmak gerektiğini belirten Dyt. Fatmagül Yılmaz Öztürk, "Çünkü beynimiz ilk lokmayı ağzımıza aldıktan 20 dakika sonra 'doydun artık yeme' diye bir sinyal gönderir. O nedenle bir lokmayı ağzımıza aldıktan sonra ağzımızda iyice dağılana kadar çiğnememiz gerekir. Yani sindirim mide de değil ağızda başlaması önemlidir, bu şekilde mideye binen yükü de azaltmış oluruz ve doyduğumuzu anladığımız için eskiye göre daha az yemeye başlarız. Hızlı da yeseniz yavaş da yeseniz 15 dakikadan önce o masadan kalkamazsınız. Hızlı yediğinizde hazımsızlık, şişkinlik şikayetleriniz artar.Alınan kalorileri yakmak için su içilmesi gerekir. 2 bin 500 kalori alıyorsak, 2 buçuk litre su mutlaka içmemiz lazım" diye konuştu.

"YAĞI YAĞMAK İÇİN, ONA DA İHTİYAÇ VAR"

"YAĞI YAĞMAK İÇİN, ONA DA İHTİYAÇ VAR"


İnsan vücudunun yağa da ihtiyacı olduğunu söyleyen Dyt. Öztürk, "Sebzeyi yağsız olarak haşlayıp tüketmeye kalktığınızda yağda eriyen vitaminleri vücudunuza alamazsınız. Bu vitaminler A, D,K ve E vitaminleridir. A vitamini öncelikli olarak göz sağlığımız için önemlidir, D vitamini kemikler ve insülin direncine, E vitamini cilt sağlığımız, K vitamini de kanın pıhtılaşma faktörleri ile bağlantılıdır. Yine bu vitaminler kansere karşı da koruyuculuk sağlar. Ama fazlalıkları da sıkıntılıdır. D vitaminin fazlası böbrekte taş yapar. Eksiklik saptanmadan vitamin dahi olsa kullanmayınız" ifadelerini kullandı.

 DHA

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Obezite riski 6 saatten az uyuyanlarda daha fazla