Açma tarifi: Açma nasıl yapılır?

Pastane açmasını evde kendini yapmak istiyorsanız açma tarifi tam size göre olacaktır. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için açma tarifi arıyor ya da açma nasıl yapılır merak ediyorsanız "Açma tarifi, açma nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

24 Nisan 2020, Cuma 17:51 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

İster kahvaltıda, ister çayın yanına isterseniz de sahurda mis gibi sıcacık açma yemek istiyorsanız, açma tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için açma tarifi arıyor ya da açma nasıl yapılır merak ediyorsanız "Açma tarifi, açma nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Açma tarifi

Açma malzemeleri

600 gram un

250 ml su

Yarım su bardağı toz şeker

Maya

Bir tutam tuz

50 ml sıvıyağ

1 yumurta

100 gram eritilmiş tereyağ


Açma yapılışı

Açma yapılışı

Derin bir yoğurma kabında bütün malzemeler birleştirilir ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur bezelere ayrılır. Her beze ceviz büyüklüğünde olur. Bezeler ortalama 15 dakika kenarda dinlendirilir. Dinlenen bezeler uzun ince şekilde açılır. İki açılmış hamuru birbirine dolayarak sarıp sonra halka şekli verilir. Bütün hamurlar için bu işlem uygulanır. Daha sonra üzerine eritilmiş çok az margarin sürülür ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifi: Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?