Gündem Adadaki aç tavşanlara yardım eli uzandı

Adadaki aç tavşanlara yardım eli uzandı

Paylaş
Adadaki aç tavşanlara yardım eli uzandı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki Hasır Adası'nda, yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban tavşanlarının açlıktan telef olduğu bildirildi. Bir veteriner klinikte çalışan 2 genç tarafından, aç kalan tavşanlar için, adaya torbalar dolusu yiyecek bırakıldı.

Ayvalık’taki bir veteriner kliniğinde çalışan Murat Şengönül, geçen Pazar günü gezmek için Ayvalık’taki 22 adadan biri olan Hasır Adası’na gitti. Yerleşimin olmadığı adada çok sayıda onlarca ölü yaban tavşanıyla karşılaşan Şengönül, şaşırdığını belirterek, "Hayvanlar açlıktan ölmüştü. Durumu çalıştığım klinikteki arkadaşım Ezgi Parmaksız’a da anlattım. O da anlattıklarımdan çok etkilendi. Bunun üzerine adada yiyecek bulmakta sıkıntısı çeken tavşanlara yardım etmeye karar verdik. İlk olarak harçlıklardımızdan biriktirdiğimiz paralarla havuç aldık. Semt pazarlarında gezip, pazarcılardan marul yaprağı ve tavşanların yiyebileceği diğer sebze artıklarını topladık. Kiraladığımız bir tekneyle torbalar dolusu yiyeceği adaya bıraktık" dedi.

Haberin Devamı

Adadaki tavşan ölümlerinin önüne geçmek için Ayvalıklılar’ı ve hayvanseverleri göreve çağıran Şengönül, şöyle dedi:
"Doğanın süsü olan bu sevimli hayvanların açlıktan ölmelerinin önüne geçebilmek aslında kolay. Hasır Adası, sayfiye yeri olan Cunda Adası’ndaki yerleşim yerlerine yakın. Buradaki evler, yiyecek artıklarını çöp yerine çuvallara koyup, bir tekne ile adaya getirilirse, tavşan ölümlerin de önüne geçilebilinir. Tekne bulamalaları halinde yiyecekleri ben adaya ulaştırmaya hazırım."

Ezgi Parmaksız ise, Hasır Adası’nda gördükleri manzaranın yüreklerini parçaladığını belirterek, bu duruma sessiz kalınamayacağını, adadaki tavşanlarnı ölüme terkedilemeyeceğini söyledi. Parmaksız, "Ayvalık Belediyesi’nin de bu konuda üzerine düşeni yapıp, gereken desteği vereceğine eminiz. Sadece Hasır değil, diğer adalardaki hayvanlara da gereken yaşamsal desteğin sağlanması gierekir" dedi. Parmaksız, bundan sonra da sık sık adaya gidip, tavşanlar için yiyecek bırakacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tuncel YILMAZ/TURGUTLU (Manisa), (DHA)