Gündem 'Adalete güveniyoruz'

'Adalete güveniyoruz'

Paylaş
'Adalete güveniyoruz'

Van'ın Çaldıran İlçesi'ne bağlı Buğulukaynak Köyü'nde 7 Ekim 2009 tarihinde düzenlenen operasyonda sağ yakalandıktan sonra öldürüldüğü öne sürülen 2 PKK'lı ile İbrahim Atabay adlı köylü olayı ile ilgili 17 asker tutuklanırken, 2 uzman çavuş serbest kadı

İbrahim Atabay’ın babası Abdulgaffur Atabay, "Onlar bizim ciğerimizi yaktı. Adalete güveniyoruz" dedi.

Çaldıran’a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Buğulukaynak Köyü’nde düzenlenen operasyonda 2 PKK’lı ile 1 sivil öldürüldü. Bir askerin yazdığı ihbar mektubunda PKK’lı 2 terörist ile İbrahim Atabay adlı köylünün sağ yakalandıktan sonra öldürüldüğü iddia etmesi üzerine savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında dönemin Van İl Jandarma Komutanı Emekli Albay Vecihi Halil İyigün’ün de aralarında bulunduğu 17 asker çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, 2 uzman çavuş ise serbest bırakıldı.


İbrahim Atabay’ın ağabeyi Sinan Atabay, "Kardeşim ve 2 PKK’lı yakalandıktan sonra işkence edilerek köyden 400 metre uzaklıktaki bir dereye götürüldü. Burada İl Jandarma Komutanı İyigün’ün emriyle öldürüldüler. Kardeşimin kanın döküldüğü yerleri işaretledim. Kardeşimin kanının değdiği yerlerdeki taş ve toprağı toplayarak bir anıt yaptık. Ancak bunu bile yıktılar. Kardeşimin anısını yaşatacağız. Yeniden kardeşimin öldürüldüğü yerde anıt mezar yapmak istiyoruz" dedi.

İbrahim Atabay’ın babası Abdulgaffur Atabay, geç de olsa 17 asker için verilen tutuklama kararı ile umutlandıklarını anlatırken, "Olay günü askerler evimizin çevresini sardı. İbrahim de bizimle birlikte amcasının evine koştu. Askerler oğlum ile 2 kişiyi yakaladıkları yerde arama yaptı. Albay Vecihi Halil İyigün oğlumun katledilmesi emrini verdi. Adalet geç de olsa tecelli etti. Umarız en ağır cezayı alırlar" dedi.

Ailenin avukatı Kutbettin Fırtına da, failleri belli olduğunu savunarak, "Umarız adelet yerini bulur ve gerekli ceza verilir" diye konuştu.


Osman BEKLEYEN/VAN, (DHA)

Haberin Devamı