Spor Adalı, basın toplantısı düzenledi

Adalı, basın toplantısı düzenledi

Paylaş
Adalı, basın toplantısı düzenledi

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, Murat Aksu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Projelerini anlatan ve Başkan Fikret Orman'ı eleştiren ikilinin bazı sözleri şöyle:

ADALI'NIN AÇIKLAMALARI...

"Beşiktaş, son yıllarda hiç olmadığı kadar zor bir süreçten geçiyor. Özellikle maddi olarak zor durumda olunması beni ve arkadaşlarımı üzüyor. Beşiktaş'ın hedefi branş kapatan değil, her branşta şampiyonluk hedeflemektir. Ülkemizin bayrağını ve kulübümüzün armasını gururla taşıyacak sporcular yetiştirmek için bu göreve talibiz. Bu görevin büyük yüklerini biliyoruz. Yönetimi oluşturacağımız arkadaşlarımız ile uzun toplantılar yaptık. Beşiktaş'ın öne geçmesi için uzun çalışmalar yaptık. Beşiktaş dünya futbolunun en değerli markaları arasında gösteriliyor. Dünyanın en değerli 50 futbol kulübünden biriyiz. Beşiktaş, bırakın Türkiye'yi dünya kulüpleri arasında zirveye oynamalıdır. Oluşturacağımız profesyonel kadrolar Beşiktaş'ın her alanda zirveye kanat çırpmasını sağlayacaktır. Bunu en çok tecrübesi ve Beşiktaş sevgisi ile yapacaktır. Vizyon ve hedef belirleyeceğiz. İnanıyorum ki bu yaklaşımımı kulübün başarısında önemli bir etken olacaktır.

BEŞİKTAŞ'IN HEDEFİ KARTAL GİBİ HER DAİM YÜKSEKLERDE OLMAK

Beşiktaş'ımız gücünü köklerinden, Süleyman Seba'dan Baba Hakkı'dan Şeref Bey'den almaktadır. Şunu çok net ifade etmek isteriz ki, Beşiktaşlıların içi rahat olsun. Stadımıza kasamızdan 1 kuruş dahi çıkmadan kavuşacağız. Beşiktaş taraftarına daha güzel şartlar altında takımını desteklemesi için stadımız işleve geçecektir. Beşiktaşlıların neyi arzuladığını çok iyi biliyoruz. Beşiktaş'ın hedefi anlık değildir. Beşiktaş'ın güçlü bir finansal yapıya ihtiyacı olduğu malumdur. Faiz hükümden kurtulmak için gerekli kaynak çalışmaları yapılmıştır. Güçse güç, kaynaksa kaynak neye ihtiyacı varsa şahsım ve yönetici arkadaşlarımız tarafından, UEFA kriterleri çerçevesinde sağlanacaktır. Bu kaynaklar geleceğe umutla bakmak için Beşiktaş'ın itici bir gücü olacaktır. Son dönemde Beşiktaş'ın kasası yüksek gelirler ile dolacaktır. Beşiktaş'ın hedefi Kartal gibi her daim yükseklerde olmak.

TESİSLEŞME ÖNEMLİ

Her büyük ailede olduğu gibi modern sosyal tesisleri hak ettiğini düşünüyorum. Beşiktaş üyeleri ile hangi branşta olursa olsun sporcularımız ve ailelerinin yıllardır hak ettiği projeyi başlatacağız. Beşiktaş Süleyman Seba Spor Tesisleri'ni buradan müjdeliyoruz. Konuk evi de bulunacaktır. Sosyal tesislerimiz Beşiktaşlıların hizmetine sunulacaktır. Beşiktaş altyapısı için projelerimizi yapmaya devam etmekteyiz detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde anlatacağız. 110 yıllık büyük çınarın sorumluluğunun farkındayız.Beşiktaş yönetimi yapacağı icraatlarla taraftarlarına olan borcunu misliyle ödeyecektir.

Beşiktaş'ı yönetmek için yüreğe inanca gerek vardır. Görevi devir almak için adaylığımı sizler huzurunda bir kez daha açıklıyorum.

Feda muhabbetleri beni ve camiayı sıkmaya başladı. Biz Beşiktaş'ız. Fukaralık edebiyatları ile iş yapamayız. Başkanımız sayın Fikret Orman, 150 milyon dolar borcun kapandığını söylüyor. Rakamlar ortada gelen belli giden belli. Bunu nasıl yapmış bizlere bir açıklasın. Biz 1-0 geride başlıyoruz. Bizim insanların gözünün içine baka baka yalan söyleme kabiliytimiz yok. Ama sayın başkan da var. Şuanki yönetim değil de başka bir yönetim olsa zaten şuan yapılan ödemeler yapıalcaktı. bu ödemeler Beşiktaş'ın rutin ödemeleri. Ama açkladıkları ve gerçek olmayan ödemeler ve borç indirimleri nasıl olmuş bir açıklasınlar."

Murat Aksu ise "At sahibine göre kişner" atasözünü hatırlatarak, şu anki yönetimde kendi listesinden 2 kişi olduğunu ancak Başkan Orman'ın derleyici ve toparlayıcı olması gerektiğini ve bunu başaramadığını söyledi.

Serdar Adalı, yargı süreci devam ederken aday olmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Evet, konu yargıdadır. Yargı ne karar verirse boynumuz kıldan incedir. Adalete de güveniyorum. Er ya da geç bu konuda aklanacağımdan bir gram şüphem yok. Şüphem olsa bugün burada oturmazdı" dedi.

STAT KONUSU

Stat konusunda kendisinin de Adanalı olan Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşmeler yaptığını aktaran Serdal Adalı, şunları kaydetti: "Biz bir camiayız, stat konusunda herkesin katkısı olacak. Ancak ’Stadı ben yaptım, yapacağım’ söylemeleri çok doğru değil. 13 senedir stadı bekliyoruz. Bir takım izinler alınmadan, altyapısı yapılmadan seçime 15 gün kala stadı seçim şovu şekline getirmek doğru değil. Stadı yıkmak çok kolay, yapmak zordur. Yapma aşamasında bir takım devlet dairelerine takılırsa 14 ayda değil 64 ayda yine bitiremeyiz. Bizim itirazımız buna. Her şey tamamsa biz de gideriz yıkıma. Bunu seçim malzemesi haline getirirseniz Beşiktaş’a zarar verirsiniz. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız, başta Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız bütün devlet büyüklerimiz stadı yapalım diye hoşgörü gösterdiler. Çok da rahatsız olduklarını biliyorum. Yarın bir gün bir şey çıktığında yine ’Devlet yaptırmadı’ olacak. Bir oldu bittiye getirip sırf şov yapmak için niye yapıyorlar."

Adalı, takımın stat inşaatı sırasında maçlarını nerede oynayacağı konusunda, "Türkiye’deki tüm statlar devletindir. Beşiktaş istediği statta oynar, bunu herkes bilsin" ifadelerini kullandı. Serdal Adalı, Anadolu’da maç oynayabilecekleri statlar konusunda bir değerlendirme yaptıklarını, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda mecbur kalmadıkça oynamak istemediklerini belirtti.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

Adalı, mevcut yönetimin seçime kısa bir süre kalmışken göreve sportif direktör getirmesini, teknik direktör ve futbolcu transferini doğru bulmadığını ifade ederek, bu düşüncelerini başkan Fikret Orman’a da ilettiğini bildirdi. Serdal Adalı, "Biz de hazırlığımızı yapıyoruz ama hiç kimseyle de gidip durduk yerde imza atıp havadan söz vermiyoruz" diye konuştu. Adalı, adaylık sürecinde teknik direktör Mustafa Denizli ile görüşmesinin olmadığını açıkladı. Beşiktaş’ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma’yı getirmek isteyip istemediği sorusu üzerine de Adalı, seçilmeleri halinde Portekizli oyuncunun dönebileceği imasında bulunarak "Şu an bildiğim kadarıyla Dubai’de. Onu buradan yolcu ettiğim günden bu yana görüşemedik. Emek verdiğim bir insanın tekrar Türkiye’de oynayabileceğini, Beşiktaş’a faydalı olacağını ifade etmesi... Hocanın bir talebi olursa... Ezeli rakiplerimizden birisi, ben biliyorum 15 gündür yazılıyor çiziliyor, haber yollanıyor. Bizim beğenmediklerimizi insanlar beğeniyor" şeklinde ifadeler kullandı.

Basketbolda bir sponsorla anlaştıklarını bildiren Adalı, karşı taraf istediği için seçim sonuna kadar ismi açıklamayacaklarını ifade etti. Transfer bütçesiyle ilgili soru üzerine de başkan adayı Serdal Adalı, "Yapılmış bir bütçe var. Kısmet olursa o bütçeyle çalışacağız. O bütçeyi görmeden rakamları telaffuz etmek istemiyorum. Çalışacağımız bütçeyi görürsek transfer bütçesini de ona göre ayarlayacağız. Ama 15 milyon avrodan fazladır, onu söyleyeyim" diye konuştu.

Murat Aksu ise eski başkan Yıldırım Demirören’den hesap sorma konusundaki soruya, "2010’da Demirören’e karşı aday olduk. Adaylıktaki en önemli söylemlerden biri hesap sormaktı. Ancak kongrede genel kurul üyelerimiz Sayın Başkan’dan hesap sorulmasını istemediği için bizi seçmedi. Fikret Orman seçilirken hesap soracağını açıkladı. Artık Demirören dönemi kapanmıştır, kendisi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’dır. Bizim karşımızdaki aday Orman’dır. ’Hesap soracağım’ deyip, hesap sormayandan hesap soracağız. TFF Başkanı’nı kongreye çekmek yanlıştır. O dönemler geçmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA