Gündem Adana'daki büyük tehlike: Serinlemek kabusa dönüşebiliyor!

Adana'daki büyük tehlike: Serinlemek kabusa dönüşebiliyor!

Paylaş
Adana'daki büyük tehlike: Serinlemek kabusa dönüşebiliyor!

Bunaltıcı sıcakların yavaş yavaş başladığı ve yılda ortalama yaklaşık 30 kişinin boğulduğu Adana’da serinlemek için nehre giren Suriyeli Murad Halil (21) boğularak hayatını kaybetti. Bu olay yılın ilk boğulma vakası oldu. Peki, boğulma olayları neden en çok Adana'da görülüyor?

Suriye’nin Rakka ilinden iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Adana’ya yerleşen Murad Halil (21) tarım işçiliği yaptığı tarlada sıcaktan bunalarak serinlemek için nehre girdi. Ancak bir süre sonra yorulan Halil boğulma tehlikesi geçirip yardım istedi. Yakınları onu nehirden çıkartamayınca gözden kayboldu. Olay yerine çağrılan Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği dalgıçları nehirde arama başlattı. Yapılan aramada Halil’in cansız bedeni bulundu.

Haberin Devamı

YILIN İLK BOĞULMA VAKASI

Adana’da bunaltıcı sıcakların başlamasıyla insanların serinlemek için Seyhan Baraj Gölü, Seyhan ve Ceyhan Nehri ile DSİ’ye ait sulama kanallarına girmeleri boğulma vakalarını artırıyor. Murat Halil’in ölümü ise 2019 yılın ilk boğulma vakası oldu.

ORTALAMA 30 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

DSİ’nin istatistiklerine göre Adana’da ortalama yılda yaklaşık 30 kişi hayatını kaybediyor. Türkiye genelinde de bu rakam 900 ile bin arasında değişirken en fazla boğulma vakası Adana’da görülüyor. Bunun en büyük nedeni ise Adana’da DSİ’ye ait sulama kanallarının Adana’da şehir merkezinde birçok noktadan geçmesi. DSİ kanala girilmemesi için birçok tedbir aldı ancak buna rağmen özellikle çocuklar kanala serinlemek için girmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Nisan-mayıs ayından itibaren başlayan boğulma vakaları eylül ayı sonuna kadar devam ediyor. Bu nedenle polis ve jandarma sorumluluk alanlarında boğulma vakalarına karşı çeşitli önlemler alıyor.

İHA