Adana'nın efsane lezzeti 'ütü tostu'

Adana’da 47 yıl önce tablada ütü tostu yaparak geçimini sağlayan Nedim Şimşekyılmaz’dan (70) bayrağı devralan oğulları ve torunu, kentte 4 şube açtı.

10 Eylül 2018, Pazartesi 10:35 Son Güncelleme: 12 Eylül 2018, Çarşamba 12:33
A A

Ütü tostunun üçüncü kuşak temsilcisi Serhan Şimşekyılmaz (25), dedesi Nedim Şimşekyılmaz’ın 1971 yılında tost makinesinin bozulması üzerine kömürlü ütü ile tost yapmaya başladığını belirterek, daha sonra bayrağı devralan babası Cüneyt Şimşekyılmaz’ın (48) ’Ütü Tost’ markası ile tarifinin patentini aldığını söyledi. 

Serhan Şimşekyılmaz, Gökhan Büfe isimli tost zincirlerinde 10 çeşit tost yaptıklarını belirterek, "Vejetaryan olana, çok et sevene ve diyette olana bile tost çeşidimiz var. Sucuk, yumurta, domates, kaşar ve sostan oluşan ütü tostumuz herkes tarafından beğeniliyor. Günde 450-500 tane satıyoruz fiyatlarımız ise 7-8 TL bandında. 

Sucuk, yumurta, domates, kaşar ve özel sosun bulunduğu ütü tostuna vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen torun Serhan Şimşekyılmaz, aldıkları patente rağmen kendilerini taklit eden işletmelere dava açtıklarını kaydetti. DHA

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.