Magazin Adile Naşit'in büyük acısını belki de çoğunuz bilmiyorsunuz

Adile Naşit'in büyük acısını belki de çoğunuz bilmiyorsunuz

Paylaş
Adile Naşit'in büyük acısını belki de çoğunuz bilmiyorsunuz

1950 yılında evlenen Adile Naşit'in 1952 yılında bir oğlu oldu. Ahmet ismini verdiği oğlu, ilkokul 2. sınıfa geldiğinde rahatsızlandı, Ahmet'in kalbi doğuştan delik çıktı... 1966 yılında yapılan operasyon sonrası da, küçük Ahmet bir daha uyanamadı...

1930 doğumlu olan Adile Naşit tiyatrocu bir aileden geliyordu. Babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de Ermeni kökenli tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dır.

Oynadığı filmelerde ki ''anne'' rolüyle hafızalara kazınan Naşit, 11 Aralık 1987 yılında bağırsak kanseri sonucu aranızdan ayrıldı.

Adile Naşit, bugünün milyonlarca "büyük çocuğu" için hala "Masalcı Teyze" ya da "Hafize Ana"dır.

Biz onu belki de en çok göbeğini hoplata hoplata gülen, şefkatli anne olarak hatırlıyoruz.

Ancak Adile Anne'nin gülerken aslında içinin nasıl yandığını, milyonlarca "Kuzucuk"a masallar anlatırken, kendi kuzucuğuna nasıl ağıt yaktığını, evinin başköşesinde nasıl bir dram sergilendiğini büyük çoğunluğumuz hiçbir zaman bilmedi.



Adile Naşit, 1950'de kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Ziya Keskiner ile evlendi. 1952 yılında çiftin bir çocukları dünyaya geldi. Bu sağ yanağında beni olan, güzel gözlü çocuğun adını Ahmet koydular.

Ahmet ilkokul 2. sınıfa geldiğinde rahatsızlandı. Kalbinin doğuştan delik olduğu ortaya çıktı. Uzun yıllar okula gidemedi. İlkokul bitirme sınavlarını dışarıdan verdi. Ortaokul bitirme sınavlarına hazırlandığı dönemde kalp ameliyatına girdi. 1966 yılının 16 Haziran günü yapılan operasyon çok başarılı geçti derken, Ahmet fenalaşarak komaya girdi. Bir daha da uyanamadı.

Adile Naşit o gün, Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü Tiyatrosu'yla İzmir'de turnedeydi. Bu haberi aldıktan sonra bağrına taş basıp sahneye çıktı. Salondaki izleyicileri kahkahayla güldürürken, kendisinin içi cayır cayır yanıyordu. Üstelik oğlunu kaybettiği gün, kendisinin doğum günüydü...



(Ahmet fotoğrafta sol üst köşede)


Haberin Devamı