Advertorial 5Masa = Müzik + yemek + samimiyet
Sponsorlu

5Masa = Müzik + yemek + samimiyet


Paylaş
5Masa = Müzik + yemek + samimiyet

Kısa sürede büyük başarı elde eden 5Masa’nın başarısının sırrı çok basit; iyi müzik, iyi yemek ve samimiyet.  Bu denklemden birinin eksilmesinin hepsini etkileyip başarısızlığa götüreceğin farkındalar. O yüzden; ‘Müziğimiz susmasın, karnımız hep güzelliklerle doysun, güzel kucaklaşmalar hep içimizi ısıtsın’ mottosuyla yola devam ediyorlar.

İstanbul Akaretler, Kalamış ve Bodrum Yalıkavak’tan sonra bu yıl ilk kez Alaçatı’ya merhaba diyen 5Masa, kaliteli müziği, muhteşem lezzetleri ve samimi ortamıyla kısa sürede adından söz ettirdi. Farklı ambiyansı, personelinden misafirlerine herkesin yüzünü güldüren aile ortamı ile yaz akşamlarının vazgeçilmez mekanlarından biri olan 5Masa, tüm ekibin aşçısından garsonuna müzisyen olduğu ve sahne sanatlarıyla birlikte misafirlerine benzersiz bir müzikal deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Bunu da fazlasıyla başaran 5Masa’nın hikayesini ve hedeflerini Ortak/Genel Müdür Sibel Kır’dan dinledik.

 

Sizleri tanıyabilir miyiz?

Öncelikle çok teşekkür ederiz. 5Masa, 2016 yılında Şeref Tanrıverdi, Nilay Kaboğlu ve Volkan Şanda tarafından çok mütevazı bir şekilde, hiç bir ticari kaygı olmadan sadece "dostlarımız ve dostlarımızın dostlarına" mottosu altında kurulmuş ve kendi kendine samimiyet ile büyümüş bir oluşum. Daha sonra Volkan Şanda ortak olarak yerini Alp Yenier’ e bırakırken maestro olarak her zaman 5Masa ile olmaya devam etti. Ben Sinem Kır, yaklaşık 1.5 yıl önce 5Masa’ya çok kıymetli bir grup yatırımcı ile beraber ortak oldum, 4 aydır da ortak/genel müdür olarak operasyonu yürütüyorum. Geçmiş tecrübem bilişim sektöründe yöneticilik olarak geçse de 5Masa insanı içine çeken bir ruh, bugüne kadar yaptığınız her şeyi unutturuyor… Operasyondaki diğer ortaklarım Şeref Tanrıverdi, kendisinin asıl mesleği İngilizce Öğretmenliği, 5masa’nın kurucu ortaklarından. Aynı zamanda 5Masa mutfağından Şeref sorumlu, tabii bir de harika sesi ile 5Masa müzisyen ekibinde misafirlerimize müzikal deneyimi yaşatanlardan biri. Alp Yenier de kurucu ortaklarımızdan, kendisinin asıl mesleği dizi ve film müzikleri besteciliği. Kendisi ödüllü bir besteci/müzisyen ve müzik ekibinin başında onların bir arada olmasından, repertuvarımızın ve şovun matematiğinden sorumlu. Bugün 5Masa ailesi olarak Akaretler, Kalamış, Yalıkavak ve Alaçatı şubelerinde bu müzikal deneyimi ve özel reçeteli lezzetlerimizi, değerli misafirlerimize sunmaya devam ediyoruz. Ben, Alp ve Şeref birbirimizin alanlarına girmeyerek, sadece ihtiyaç olması durumunda birbirimize destek vererek 5Masa ailesinin büyümesi için güzel bir sinerji içerisinde çalışıp, Türkiye ve dünyaya kaliteli bir eğlence sunmak için çaba veriyoruz.

5Masa’nın bir konsepti ve hikayesi nedir?

5Masa, müzikal deneyim ve alışılmışın dışında bir konsepti özgün lezzetlerle birleştirmeyi kendine hedef alan bir markadır. Başlangıçta sadece arkadaşlarımıza yönelik olarak haftada bir kez program yaptığımız bu deneyim, kısa sürede büyük ilgi görmesiyle birlikte dostlarımızın dostlarına da açıldı ve butik bir şehir efsanesine dönüştü. Tüm ekibin aşçısından, garsonuna müzisyen olduğu ve sahne sanatlarıyla birlikte misafirlerimize benzersiz bir müzikal deneyim yaşatmayı amaçlayan bir yer 5Masa. Samimiyeti, içtenliği ve müziğin paylaşımını ön planda tutması 5Masa’nın her zaman önceliği idi. 

Bundan sonraki hedefleriniz neler?

Öncelikli hedefimiz, 5Masa ailesindeki her bir kişinin mutlu bir şekilde bu hikayenin içerisinde var olmasını sağlamaktı ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Mutlu ekip, mutlu insanlar, güzel bir aile. Çünkü gerek operasyonun içindeki ortaklar olan bizler gerekse diğer ortaklarımızın hepsi personelimizden müzisyenlerimize tüm ekibe çok büyük kıymet veren kişiler. Bu sebeple çok şanslıyız. Öncelikli hedefimiz bir sosyal sorumluluk projesi aslında. Umuyorum kısa vadede hayata geçirmeyi başaracağız. 5Masa Akademi projesi kapsamında ihtiyacı olan konservatuvar öğrencilerinin eğitimlerine destek olmak, enstrüman ihtiyaçlarını sağlamak, gerekli workshoplar ile hayatlarına dokunmak arzusundayız. Bu proje ile ilgili sponsorluk çalışmalarımıza başladık, sanıyorum 2024 yılının ilk yarısında hayata geçirmeyi başaracağız. Sonraki hedeflerimiz arasında ise yurt dışına açılma planlarımız var. Hangi ülke diye sormayın sürpriz olsun…

Çeşmeyi tercih etme sebebiniz ne oldu?

Biliyorsunuz geçen yıl kışlık yerlerimizin dışında Yalıkavak maceramız başlamıştı. Çok kısa sürede hikayemizi kıymetli misafirlerimize yansıtabildik. Oradan aldığımız güç ile de Çeşme bölgesinin de 5Masa ailesinin hikayesine uygun bir lokasyon olduğuna karar verip bu yıl da Alaçatı’da kapılarımızı açtık. Tıpkı geçen yıl Yalıkavak’ta olduğu gibi, Alaçatı da 5Masa’yı çok sevdi, bizleri destekledi. Herkese teşekkür ederiz.

Sizi diğer restoranlardan ayıran özellik nedir?

Bizim konseptimiz bildiğiniz üzere çalışanların sahne aldığı çok farklı bir deneyim sunuyor. Bazen bir kabare tadında, bazen bir konser tadında ama özünde başka yerde olmayan bir deneyim sunmak öncelikli hedefimiz. Hümanist yaklaşım bizim için anlamlı, önce insan demeyi tercih ediyoruz. Personelden misafire herkesin yüzünün gülmesi ilk amacımız diyebilirim. 5Masa  müzisyen dostu bir oluşum. Fakat sadece müzisyen değil tüm ekip aileyiz. Ailede vardır ya -büyüklerime saygı, küçüklerime sevgi- biz bu şekilde büyüyoruz, bu hikaye ile örtüşen insanlarla bir aradayız. Şanslıyız bu yolda, bu hikayede bizimle olanlar bu bakış açısına sahip. O sebeple hepimiz her gece çok eğleniyoruz, yüzümüz hep gülüyor. Hatta misafirlerimiz ‘biz hesabı ödemeyeceğiz, sizler bizden daha çok eğlendiniz’ bile diyor bazen…

Favori lezzetleriniz nedir?

5Masa’nın kurulduğu günden bugüne imza yemeği şişte bonfile ve domatesli pilavdır. Bu da Şeref Tanrıverdi'nin hünerli ellerinden ilk yenmiştir. Sonrasında tüm mutfağımız kendisine emanet olmuş olup, reçetelerimiz kendisine aittir. Mezelerimizde zaman zaman değişiklikler yapıyoruz, özellikle enginar dolmamız bu yıl çok büyük ses getirdi.

Müzik tarzınızdan da bahsedelim… Bildiğimiz kadarıyla şefleriniz de sesiyle mest ediyor misafirleri. Ekibinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Bizde sahne bütün salondur ve çalışan herkes sahnededir. Müzik evrenseldir, müzik birleştirir, müzik iyileştirir. Yukarıda da bahsettiğim üzere Alp Yenier müzisyen ekibimizi bir arada tutan tüm repertuvarımızın matematiğini oluşturan kişidir. Çok kıymetli müzisyenlerin olduğu bir orkestramız var. Hem garsonluk hem müzisyenlik yapmanın keyfini çıkarabilen herkesle beraber çalışabiliriz ve çalışıyoruz. Önemli olan ortamdaki samimiyet ve iç içe eğlenmek. Repertuvarda dünyanın her yerinden müziğe yer veriyoruz ama en önemlisi misafirlerimizle hep beraber şarkılar söylemek ve dans etmek.