Advertorial Agro turizmin parlayan yıldızı Ovacık
Sponsorlu

Agro turizmin parlayan yıldızı Ovacık


Paylaş
Agro turizmin parlayan yıldızı Ovacık

Verimli tarlaları ve ovaları ile eşsiz mavisi, yeşili ile son dönemlerde Çeşme’nin parlayan yıldızı Ovacık’ta Agro turizm yapılıyor.

Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan “Tarladan Sofraya” projesi giderek büyüyor. Üreticiler kendi tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri kapılarının önündeki tezgahlarda taze taze satış yapabildikleri gibi, gelen ziyaretçiler tarlaya girip dalından topladıkları ürünleri de satın alabiliyor. Çiftçilerin topladıkları bu ürünleri tüketici ile buluşturdukları bir de Üretici ve Organik Pazar var. Her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Ilıca’da kurulan pazarda yeni neslin sağlıklı gıdaya ulaşması hedefleniyor.

İŞLETME SAYISI DA ARTIYOR

Meşhur Çeşme Kavunu, Çeşme Limonu, Karakılçık Buğdayı, Sakız Enginarı, Beyaz Soğanı gibi endemik ürünleri ve Sakız Koyunu ile ünlü Ovacık’ta her yıl Tarım ve Sakız Koyunu Festivali düzenleniyor. Ziyaretçilere yöresel kelle peyniri, tarhana çorbası gibi ürünler ikram ediliyor. Alaçatı ve Ovacık’ta agro turizmin gelişmesine de katkı sağlamak için Gastronomi Merkezi kuruldu. Çeşme Belediyesi ve İzmir Ticaret Borsası işbirliğinde kurulan bu merkez de agro turizmin gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede Ege mutfağını tanıtan ‘Asma Yaprağı’, ‘Ova Sofra’, ‘Tarla’ gibi birbirinden değerli işletmelerin sayısı ise günden güne artıyor.

ORAN: ÇEŞME 4 MEVSİM GÜZEL

Yeryüzündeki cennet Çeşme’nin deniz turizminin yanında son dönemlerde termal, tarih, doğa ve gastronomi turizmi ile de ön plana çıktığını belirten Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “İki aya sıkışan turizmi 12 aya yaymak için çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de agro turizm. Vatandaşlarımızı sağlıklı gıdaya ulaştırmak için üreticilerimizle buluşturuyoruz. Üreticilerimizin bu ürünlerini sergileyebileceği bir pazar kurduk. Bir yandan da bölgede kendi evini, bahçesini çevirip Ege lezzetleri sunan işletmelerin sayısının artması için destek veriyoruz. Çeşme sadece yazın değil, dört mevsim güzel” dedi.