Advertorial Alaçatı’nın en yenisi El-Yar
Sponsorlu

Alaçatı’nın en yenisi El-Yar


Paylaş
Alaçatı’nın en yenisi El-Yar

Lübnan mutfağının Alaçatı’daki adresi El-Yar, muhteşem bir gece ile kapılarını açtı. Başarılı işletmeci Yasin Becek, Limon Köyiçi’nin ardından El-Yar’ı da bir ‘Alaçatı Klasiği’ haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Limon Köyiçi’nin başarılı işletmecisi Yasin Becek, Alaçatı tutkunlarına bambaşka bir klasik kazandırmak için yola çıktı. Alaçatı’nın en yenisi El-Yar, meraklılarıyla buluştu. Lübnan mutfağının Alaçatı’daki adresi El-Yar, yeni sezona merhaba dedi. Baharatları, kokusu, otları ve rengarenk sunumları ile oryantalist ama bir yandan da modern bir yemek kültürüne sahip Lübnan mutfağı, El-Yar ile birlikte damaklarda eşsiz tatlar bırakacak. Lübnan mimarisinden yola çıkılarak tasarlanan El-Yar’a giriş yaptıktan sonra kendinizi yasemin ve begonvillerle dolu eşsiz bir dünyanın içinde buluyorsunuz.

MUTFAKTA EYÜP GÜL İMZASI

Uzun yıllar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Lübnan, deniz kıyısı olmasından ötürü ticaretin gelişmesiyle birlikte bambaşka bir kültür ve mutfağa sahip. Osmanlı’dan kalan bulgur, nohut ve acı sebebiyle, Güney Doğu mutfağının izlerini taşıyan Lübnan mutfağı, Akdeniz’e kıyısı olmasından dolayı ise zeytinyağı ve otları da içinde barındırarak geniş yelpazedeki tatlarıyla oldukça ilgi çekiyor. Fransız mutfağına da göz kırpmayı ihmal etmeyen Lübnan mutfağının eşsiz lezzetleri, her biri Gaziantep’te özel olarak hazırlanan birbirinden farklı tabakların içinde otantik tepsiler eşliğinde misafirlerine sunuluyor. Lübnan lezzetlerini Alaçatı’da bulacağınız El-Yar’ın mutfağının başındaysa, yemeği bir sanat eserine dönüştürmesiyle bilinen usta Şef Eyüp Gül yer alıyor.

COŞKULU AÇILIŞ GECESİ

Dj Eser Yilgin’in müzik performansıyla kapılarını açan El-Yar’da gece 01.00’e kadar devam etti. Saat 21.00’de başlayan şovlar beş bölümden oluştu. El-Yar, 22.30’de başlayan perküsyon şovuyla restoran kimliğinden sıyrılarak kendini kulüp dünyasının müziklerine teslim etti. Lübnan’ın tarihi ve kültürel yerlerine atıfta bulunarak hazırlanmış imza kokteyller eşliğinde eğlencenin temposu hiç düşmeden Alaçatı’nın en yenisi El-Yar’da saat 01.00’e kadar tüm hızıyla devam etti.

‘ALAÇATI KLASİĞİ OLACAĞIZ’

Limon Köyiçi’nin ardından El Yar’ı da bir ‘Alaçatı Klasiği’ haline getirmeyi hedefleyen başarılı işletmeci Yasin Becek; “El-Yar’ı açmaya karar verince tüm ekip bir Beyrut gezisi düzenledik ve güzel deneyimler edindik. Menümüzü oluştururken Ege’de olduğumuzu da unutmadık. Ege’nin meşhur ılık ot kavurmasını koymayı ihmal etmedik. Ayrıca şevketi bostan olmazsa olmaz dedik, harika mezeler koyduk menümüze. İşin kebap kısmına gelecek olursak biz onlardan açık ara öndeyiz, hiç macera aramadan Beyrut’tan etkilenmeden kendi Adanamızı, kendi şaşlığımızı, kendi çıtır kanadımızı koyduk menümüze. Falafeli herkes nohuttan yaparken biz bakladan yapmaya karar verdik, denediğinizde bize hak vereceksiniz. Yeni mekanımızda sizleri ağırlamak heyecan verici” dedi.

İlandır