Advertorial Buzağı desteklemesinde birinciyiz
Sponsorlu

Buzağı desteklemesinde birinciyiz


Paylaş
Buzağı desteklemesinde birinciyiz

Güçlü bir teşkilat yapısına sahip olan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB), 12 bin üye, 12 irtibat bürosu ve 196 personel, Süt İçerik Analiz Laboratuvarı ve Düve İşletme tesisleri ile üreticilerin refahını artırmak için gece gündüz çalışıyor.

İzmir DSYB, özellikle son yıllarda üretici girdilerinin artması ile maddi kayba uğrayan üreticiler için vazgeçilmez bir kurum durumuna geldi. İzmir DSYB’nin çalışmalarına yönelik bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erman Haran, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile küpeleme sözleşmemiz yenilendi. Saha personellerimizle soykütük ve önsoykütük fark etmeksizin tüm üreticilerimizin küpeleme işlemlerini yapıyoruz.

Haberin Devamı

Süt analiz laboratuvarımız, yüzde 83 analiz oranı ile Türkiye birincisi olmuştur. Laboratuvarımız İzmir ve çevre illerdeki üreticilerimizin destekten faydalanması için gece gündüz açık kalarak çalışmalarına devam etmektedir” diye konuştu. Haran, “Buzağı ölümlerini engellemek amacı ile saha personellerimiz ve tarım danışmanlarımız üreticilerimize her zaman bilgi vermektedir. Bundan dolayı buzağı desteklemesinde üreticinin kazandığı miktarda ilimiz yine Türkiye birinciliğindedir” dedi.

"YÖN VERİYORUZ"


Süt toplama merkezleri ile süt piyasasına yön veren birliğin; Kiraz, Ödemiş ve Bergama’daki süt toplama merkezlerinde günlük toplam 180 ton süt alımı yapılıyor. Tire ve Bergama-Kınık hattında kurulacak süt alım merkezlerinde de kısa süre sonra alımlar yapılmaya başlanacak. Üreticilere rasyon hazırlama, yem hazırlama gibi konularda destek verdiklerini söyleyen Haran, şunları söyledi: “Birliğimiz; Türkiye çevre koşullarına uyumlu, yüksek verimli ve uzun ömürlü sığırlar elde etmek, kaliteli damızlık sığır ihtiyacını ülke içerisinden karşılamak, sisteme kayıtlı yetiştiricilerin iyi bir sürü idaresi ile karlılığını sağlayarak, AB ülkelerindeki işletmeler ile rekabet şanslarını artırmak, sürdürülebilir üretim ve ıslah politikaları gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Birliğimizin bünyesinde görev alan tarım danışmanlarımız ile sahadan gelen bilgileri en güncel hali ile haberdar olarak sorunları çözüm odaklı yaklaşarak anında müdahil olabilmekteyiz.”

Haberin Devamı

İlandır