Advertorial Cenk Telkıvıran Orkestrası’nın genç ve güçlü sesi Cem Doğangil
Sponsorlu

Cenk Telkıvıran Orkestrası’nın genç ve güçlü sesi Cem Doğangil


Paylaş
Cenk Telkıvıran Orkestrası’nın genç ve güçlü sesi Cem Doğangil

Ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşan, ulusal ve uluslararası ödüllere sahip olan Cem Doğangil, müzik hayatına Cenk Telkıvıran Orkestrası’nda devam ediyor.

Yıllardır Türkiye'nin birçok şehrinde sahneye çıkan, güçlü kadrosu ve sahne enerjileriyle eğlenceyi doruğa taşıyan Cenk Telkıvıran Orkestrası’nın başarısının arkasında birbirinden genç ve başarılı solistler var. Bunlardan biri de Cem Doğangil… Genç yaşlardan itibaren müzik sektörünün içinde olan Cem Doğangil, aldığı ödüller ve başarılı çalışmaları ile adından söz ettiriyor. 1981 yılında İzmir’de dünyaya gelen Cem Doğangil, müzikle bağlantısına, küçük yaşlarda ailesindeki müzisyenlerin etkisi ve desteğiyle çocuk korolarında başladı.

ÜNLÜ İSİMLERİN VOKALİSTİ

1998-1999 yıllarında özel şan ve kulak eğitimi aldıktan sonra 9 Eylül Konservatuarı’nda kursiyer öğrenci olarak çalışma imkanı bulan Cem Doğangil, 2000-2004 yılları arasında İzmir TRT Gençlik Korosu’nda şan-solfej eğitimi alıp birçok eserin kayıtlarında korist olarak çalışmaya devam etti. İzmir’de yapmış olduğu sahne çalışmalarının yanı sıra Murat Dalkılıç, Harun Kolçak, Niran Ünsal, Nükhet Duru gibi birçok ünlü sanatçıya sahne performanslarında vokalist olarak eşlik etti

ALTIN GÜVERCİN BİRİNCİSİ

2010 yılında düzenlenen Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda birincilik ödülü alan Cem Doğangil, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği tarafından en başarılı yorumcu ödülünü kazandı. 2010 yılı ağustos ayında Kuşadası Belediyesi’nin destekleri ile İtalya Napoli’de düzenlenen Canzoni Dal Mando müzik festivalinde Türkiye’yi temsil ederek yine birincilik ödülü ile döndü.

MÜZİK LİSTELERİNDE YER ALDI

2010 yılında söz ve müziği Çağrı Telkıvıran’a düzenlemesi Cenk Telkıvıran’a ait “Milat Saydım” ile müzik listelerine ilk sıradan giriş yapan Cem Doğangil, 2022 yılında hız kesmeden Kenan Doğulu’nun imzası olan “Niyetini Boz da Gel” adlı şarkısına klip çekti. Cem Doğangil, profesyonel müzik yaşantına Cenk Telkıvıran Orkestrası ile birçok konser, organizasyon, sahne programlarına imza atarak uzun zamandır devam ediyor.