Advertorial ‘Çeşme benim cennetim’
Sponsorlu

‘Çeşme benim cennetim’


Paylaş
‘Çeşme benim cennetim’

Mesleğini seven ve onu başarıyla yerine getiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burak Önvural, hekim kimliğinin dışında çok yönlü bir kişiliğe sahip. Kendini ‘Çeşme benim cennetim’ diyen Önvural, bu sevgisini işiyle birleştirdi ve Çeşme’ye açtığı sağlıklı yaşam merkezinde danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Daha ilkokul çağlarında mesleğini seçen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burak Önvural, bu hedefine emin adımlarla ilerleyerek ulaşmış bir doktor. Alsancak’ta bulunan kliniğinde görevini başarıyla yerine getiren Op. Dr. Önvural, mesleğini çok seviyor. Hekim kimliğinin dışında yemek yapmaktan hoşlanan Burak Önvural, 9 yıldır da kickbox yapıyor. Çeşme aşkıyla tanınan Önvural, yaklaşık 2 sene önce bu sevgiyi işle de birleştirdi ve Çeşme’ye sağlıklı yaşam danışmanlığı merkezi açtı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burak Önvural ile mesleki başarıları ve ilgi alanları üzerine keyifli bir röportaja imza attık.

  • Öncelikle sizi tanıyalım…

Merhaba; ben doktor Burak Önvural. 1981 yılında İzmir’de doğdum. Yine İzmirli doktor bir anne ve doktor bir babanın iki çocuğundan biriyim. İlkokulu, ortaokulu, liseyi İzmir’de okudum. Özel Türk Koleji mezunuyum. Lisans eğitimimi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldım. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ortopedi uzmanlığımı aldım. Yaklaşık 3 sene devlette, 5 sene de özel hastanelerde çalıştıktan sonra Alsancak’ta kendi kliniğimi açtım. 3 yıldır Alsancak’ta kendi kliniğimde hastalara hizmet veriyorum.

  • Peki doktor olmaya nasıl karar verdiniz?

Daha ilkokuldayken, müsamerelerde sürekli olarak doktor rolünü alırdım. Bilinçaltı diyebilirim…

  • Mesleki olarak ne gibi başarılara imza attınız?

Ortopedide uluslararası bir travma derneği olan AO Derneği’nde eğitici olarak çalıştım. Bu dernekte meslektaşlarıma kırık tedavisinin inceliklerini anlatma fırsatım oldu. Yine 2009 yılında Frankfurt’ta Goethe Üniversitesi’nde mikrocerrahi, 2012 yılında New York Hospital for Special Surgery’de spor cerrahisi alanlarında çalışmalarda bulundum. Mesleğe başlarken hep hastalara istediğim kadar uzun zaman ayırabileyim diyordum. Bu doğrultuda 3 yıldır kendi kliniğimde hasta kabul ediyorum.

  • Hekim kimliğinizin yanında özel ilgi alanlarınız neler?

Doktorluğun yanı sıra fırsat buldukça yemek pişirmekten keyif alıyorum. Hatta İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden aldığım bir İtalyan yemekleri kurs sertifikam bile var. Deniz benim için bir vazgeçilmez. Yaz aylarında doğduğum için mi yoksa alışkanlıktan mı bilemiyorum ama yaz kesinlikle benim mevsimim. Bunun yanında yaklaşık 8-9 yıldır kickbox yapıyorum. Hiçbir zaman müsabık olmayı düşünmedim ama insanlara; reflex ve kaslarını diri tutmalarının günlük hayata çok faydası olduğunu söyleyebilirim. 

  • Peki mesleki olarak baktığımızda, özel bir ilgi alanınız var mı?

Mesleki özel ilgi alanımsa ayak estetiği. Bu konunun fazla önemsenmemesi sebebi ile insanlar doğru tedavilere çok zor ulaşıyorlar. Hatta mümkün olmadığını bile düşünen çok hastam oldu ama problemlerini çözdük.

  • Çeşme sizin için ne ifade ediyor?

Çeşme benim cennetim. Bunu beni yakından tanıyanlar çok defa benden duymuştur. Ben anne karnında iken buraya gelirdim. Belki Çeşme’de doğan birçok kişiden daha çok Çeşmeliyimdir. Yaklaşık 2 sene önce bu sevgiyi işle de birleştirdik. Buraya bir sağlıklı yaşam danışmanlığı merkezi açtık. ONV Sağlık olarak Çeşme Marina yolu üzerinde, yaz-kış Çeşmeli danışanlarımıza kas iskelet sağlığı, egzersiz, sağlık ve sağlıklı yaşam konusunda danışmanlık vermeye çalışıyoruz. Bu işe başladığımız için çok da mutluyuz. Ayrıca sağlık turizmi ile ilgili olarak kliniğimize yurt dışından gelecek hastalarımızın konaklama önceliğinde Çeşme’yi tercih etme önerilerimizin kabul görüyor olması beni çok sevindiriyor. Bence Çeşme sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en değerli beldelerinin başında geliyor. Bizi yurt dışına çok iyi tanıttığını düşünüyorum

  • Başarınıza katkı sağlayan en önemli unsur nedir?

Doğru ekip, samimiyet, iyi niyetin hayatta her zaman karşılık bulduğu kanaatindeyim. Bir yandan mesleki olarak sürekli kendimi geliştirirken, diğer yandan kendi işinin en iyileri ile bir arada olmak, birtakım olarak büyümek bence başarının asıl sırrı. Bu konuda da iyi insanlıkları, dürüstlükleri, meslekteki başarıları, profesyonellikleri, çalışkanlıkları ile sevgili babam Prof. Dr. Ata Önvural ve rahmetli annem Prof. Dr. Banu Önvural en büyük modellerim oldular şimdiye kadar.

İlandır