Advertorial Çeşme’nin kadın gücü!
Sponsorlu

Çeşme’nin kadın gücü!


Paylaş
Çeşme’nin kadın gücü!

Bir aşktır EGE! Denizi kadın, kadını ise deniz kokar! Varlığımızın temellerinden annemiz ablamız, kardeşimiz olmazsa olmazlarımız hepsi. İşte tam da bu noktada Çeşme’nin olmazsa olmaz kadınlarını araştırdık! İşte size Çeşme’ye başarılarıyla değer katan, birçok erkeği gölgede bırakan ÇEŞME’NİN KADIN GÜCÜ...

BERRİN PEHLİVAN (İş İnsanı)

Çeşme’nin başarılı iş insanı Berrin Pehlivan! Almanya’da uzun süre yaşadıktan sonra Türkiye’ye yerleşerek Port Alaçatı Otel’in işletmeciliğini üstlenen Berrin Pehlivan, Çeşme ve Alaçatı’ya aşık. Port Alaçatı’nın, kısa zamanda bölgede en çok tercih edilen otellerin başında gelmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Pehlivan, “Konumu başlı başına bir tercih sebebi oluyor. Sakinlik arayan konuklarımız bazen tüm günü otelimizin tesislerinde geçirebiliyor. Deniz ve havuza girerken, rahatsız edilmeden gönüllerince dinlenebiliyorlar. Ev lezzetleriyle oluşturduğumuz bir kahvaltımız var. Yıllardır gelen konuklarımızla artık aile gibi olduk. Bize yalnızca her sezon yenilikler eklemek ve tüm özlemimizle konuklarımızı beklemek kalıyor. Sabah huzurla güneşi odanızın içine alın ve denizin kıyısında günü karşılayın. Huzuru her detayıyla yaşamak için Ege mimarisi ile tasarlanan Port Alaçatı Otel'e bekliyoruz” diye konuştu.

ÖZLEM GÜLSES (Alavya Otel Genel Müdürü)

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Kimya Bölümü mezunu olan Özlem Gülses, iş hayatına İremtur’da başladı. 1989-99 yılları arasında, bilgi işlem departmanında başlayan yolculuğu operasyon müdürlüğüne kadar ilerledi. 2000-2001’de ise Acenta’dan Hamam Sepetçiler Kasrı’nın satış departmanında görev yaptı. 2004 yılında Club İremtur’da iç turizm koordinatörü oldu. Aynı yıl İstanbul Gourmet Catering firmasında başlayan macerası ise 2018’e kadar sürdü; satış, operasyon ve genel müdür olarak görev yaptı. 2019 yılında ise yolu Alaçatı ile kesişti. Geniş bir avlunun etrafında, ufak bahçeler, su kuyuları, geçmişi boyunca bir dolu anıya sessizce ev sahipliği yapmış, sakız, dut, zeytin, hünnap ağaçlarının arasına serpiştirilmiş çok özel altı taş evde yer alan 25 farklı odasıyla, her detayı sevgi ve özenle düşünülmüş, eşsiz deneyimlerin başladığı bir yer olan Alaçatı’nın ikonik otellerinden biri Alavya’nın genel müdürlüğünü yürütüyor.

KÜBRA KARAHAN (İç Mimar)

İzmir Ekonomi Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Bitirme tezini Alaçatı’daki taş evler üzerine yaptıktan sonra, iş hayatına Alaçatı’da başlamaya karar verdi. Otel, konut ve restoran projelerinde çalıştıktan sonra Alaçatı’da kendi ofisini açtı ve mesleğini burada devam ettiriyor. Karahan, yaptığı işi ve Alaçatı’yı şöyle anlatıyor: “Günümüzde görselliğin ön planda olması ile birlikte, yaşamımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz mekanlarda da estetik açıdan bir dokunuş arıyoruz. İç mimarlık ise yaşadığımız yerlerde ya da ziyaret ettiğimiz ortamlarda anlamlı dokunuşlar meydana getirmek adına değişime atılan imzadır. Her bölgenin olduğu gibi Alaçatı’nın da kendine has eşsiz bir mimarisi var. Alaçatı’nın begonviller sarkan Arnavut kaldırımlı evleri, 1850-1890 yılları arasında inşa edildi. Rum ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan evlerde kullanılan ve Alaçatı dokusunu kazandıran taşlar Alaçatı’nın kendi yöresel taşıdır. Bu taşların kolay elde edilmesi, rahat işlenebilmesi ve ciddi bir ısı yalıtımı sağlaması, bölgenin geneline hakim olmasını sağlıyor. Alaçatı evlerinin en belirgin özelliklerinden biri de geniş kemerli kapılardır. Bu kapılar at arabalarının ve hayvanların kolaylıkla bahçeye girmesi için tasarlanmış. Yani Alaçatı mimarisi dönemin yaşam şeklinin yapısal mekanlara yansımasının sonucu olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.  Dar sokakları, renkli cumbaları, Arnavut kaldırımlarıyla Alaçatı’nın kendine özgü bir dili vardır.”

ERGÜL OKAN (Tasarımcı ve İşletmeci)

Tekstil sektörüne kurumsal markaların mağaza yöneticiliğiyle başlayan Ergül Okan,  daha sonra kendi tasarımlarım ile Bodrum’da uzun yıllar iş hayatına devam etti. Oğlu Emir ile birlikte üç yıl önce hayallerini gerçekleştiren Ergül Okan; Open Store Alaçatı ve Open Bar Alaçatı adında tek çatı altında birlikte bir konsept oluşturdu. İlk olarak butik ile başlayıp sonrasında bar kurulumu ile konsepti tamamladıklarını belirten Okan, şu bilgileri paylaşıyor: “Hem butik hem de bar konseptinin çıkış noktası; benim tekstildeki, oğlumun eğlence sektöründeki tecrübelerimizi ortak bir noktada birleştirme kararımızdı. Bunun sonucunda Open Store ve Open Bar hayata geçti. İki işletmemizde de kaliteye önem veriyoruz. Butikte en düzgün markalar ile çalışmaya, ayrıca kendi markamızda da en kaliteli hammaddeleri kullanmaya özen gösteriyoruz. Bar tarafında ise en kaliteli malzeme ve en yaratıcı kokteylleri yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca bu sene konseptimizin içine dahil ettiğimiz Tamamen Organik Tost markası ile güzel bir birliktelik oluşturduk. Hem giydirip hem doyuruyoruz hem de eğlendiriyoruz.”

SEHER DENİZ (Çeşme Belediyesi Basın Danışmanı)

Çeşme Belediyesi Basın Danışmanı Seher Deniz, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2012 yılında mezun oldu. Mesleğine olan sonsuz aşkı ile medya sektöründe önemli kurumlarda görev yapan Seher Deniz, 4 yıldır Çeşme’de.  Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve belediyenin basınla ilgili tüm çalışmalarını yürütmenin yanında çok önemli festival ve organizasyonlara imza atıyor. Aynı zamanda çok sevdiği habercilikten de kopamayan Seher Deniz, çok yoğun çalışma temposuna rağmen Anadolu Ajansı ve TRT’nin Çeşme Temsilciliği görevlerini de sürdürüyor. Yaptığı haber ve başarılı organizasyonlarla Çeşme’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan Seher Deniz, ilk günkü şevk ve heyecanla görevine devam ediyor.

İlandır