Advertorial Çocuğun sosyal ihtiyaçlarına uygun işitme cihazları nasıl olur?
Sponsorlu

Çocuğun sosyal ihtiyaçlarına uygun işitme cihazları nasıl olur?


Paylaş
Çocuğun sosyal ihtiyaçlarına uygun işitme cihazları nasıl olur?

Çocuklarda işitme cihazı seçimi ve uygulamasının, yetişkin gruba kıyasla bazı püf noktaları içerdiğini belirten Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, “Çocuklar hareketli yapıları ve üstün keşfetme arzuları nedeniyle işitme cihazlarını farklı ortam koşullarında test etmekte, kurcalamakta ve hatta kaybetmektedir. Bu nedenle çocuğunuz için tercih edeceğiniz işitme cihazı muhakkak suya, toza ve darbeye tam dayanıklı yapılmış olmalıdır” dedi.

Çocuğun sosyal ihtiyaçlarını karşılamalı

Haberin Devamı

Çocuklarda tercih edilecek işitme cihazlarının dayanıklılığın haricinde, işitme kaybına uygun, akademik ve sosyal çevrede çocuğun ihtiyaçlarını karşılayan, yenilikçi ve kullanımı kolay bir şekilde tasarlanmış olması gerektiğine dikkati çeken Av. Salih Baz, “Seçeceğiniz işitme cihazının olmazsa olmaz özelliği Multi Mikrofon (Yaka Mikrofonu) gibi 2.4ghz wireless teknolojisine sahip aksesuar bağlantısı uyumluluğunun olmasıdır. Multi Mikrofon, özellikle okul çağı çocuklarında hayati öneme sahip olan, çocuğun öğretmenini dinlemesini, daha kolay duyması ve daha rahat iletişim kurmasını sağlayan en önemli destekleyici ekipmandır” dedi.

“Çocuklar için duymak, öğrenmek demektir” diyen Av. Salih Baz, “Çocuklar dikkatlerini verebildiklerinde, güvende olduklarını hissettiklerinde ve mutlu olduklarında çok daha fazla şey keşfederler. Çocuklara yardımcı olmak bizim için önemlidir. Onlar dünyanın geleceğidir ve eğer onları ihmal edersek iyi bir geleceğimiz olmaz. Bu yaptığımız çok özel bir görevdir ve ödülümüz ise onların yüzlerinde gördüğümüz gülümsemedir” dedi.

Haberin Devamı