Advertorial Denizin en lezzetli 10 hali!
Sponsorlu

Denizin en lezzetli 10 hali!


Paylaş
Denizin en lezzetli 10 hali!

Tenimize güneş değdiği anda aklımıza ilk gelenlerden biridir balık sofrası! Üç tarafı denizlerle çevrili olan eşsiz toprakların balık konusunda en verimli bölgelerinden biridir Çeşme. Konu balık olunca da iddialı şefler ve markalar gün geçtikçe Çeşme’yi daha çok tercih eder oldu. İşte Çeşme’nin ‘BALIK’ konusunda en iddialı restoranları ve sizin için birkaç tüyo. Bu arada ek olarak; eğer tatilinizi Çeşme’de geçirmeyi planlıyorsanız, yemek rotanızdaki adreslere rezervasyonlarınızı erkenden oluşturun…



AMAVİ

Amavi, Akdeniz’in tüm limanlarını dolaşıp Ege’ye demir atmış bir balıkçının güncesini, dar bir patikanın ardından varılan denizlerin engin semalarını temsil eden bir sembol gibi… Alaçatı’da Alavya’nın bahçesinde, zeytin ağaçlarının arasında yer alan Amavi, Ege ve Akdeniz’in doğasından, binlerce yıllık deniz kültüründen, zengin lezzetlerinden ilham alarak hayallerdeki masayı kuruyor. Farklı tekniklerin ve lezzetlerin bir araya geldiği bir deneyim… Amavi, doğanın, denizin, toprağın verdiği her ürünü özveriyle ve saygıyla işleyerek, bazen aylar süren bekleyişlerin ardından, bazen dalından, tarladan, denizden sofraya direkt ulaşan bir deneyim sunuyor. Akdeniz’in ve Ege’nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiriyor. Geleneksel yiyeceklerimizden olan pişinin arasına ıstakoz koyarak bu sene çok ciddi dikkat çeken marka, Türkiye’de ilk Dry-Aged dolabı ve çocuklara adeta balığı sevdiren balık sosis ile bir çok rakibinin önüne geçmiş gibi duruyor.

FAHRİ’NİN YERİ

Ege Denizi’nin masmavi sularının yanı başında, sandallar arasında gerçek bir balık lokantası deneyimi için Alaçatı’nın ünlü mekânlarından Fahri’nin Yeri sizi bekliyor. Unutamayacağınız bir atmosferin yanı sıra aklınıza kazınacak lezzetleri keşfedebileceğiniz Fahri’nin yeri, hem mezeleriyle hem de balıklarıyla Alaçatı denince akla ilk gelen yerlerden biri olmayı sürdürüyor. Eski Türk filmlerinden birindeymiş gibi; martılar, sandallar ve huzurlu bir müzik eşliğinde unutulmaz bir akşam sizi bekliyor. 

DEFNE YAPRAĞI 

Çeşme’nin kalbi Dalyan’da bulunan balık restoranı Defne Yaprağı; mekan olarak harika bir samimiyetle ev sahipliği icra eden, taze balıkları ve çeşitli mezeleriyle sofranızı renklendiren, güler yüzlü çalışanlarıyla sıcak bir mekan meydana getiren ve nostaljik parçalarıyla kalbinizde mükemmel hisler uyandırmayı görev edinmiş. Servis edilen mezeler tazeliğini her daim koruyor. Enfes yemekleri arasında öne çıkanlar ise karides güveç, bademli yeşil levrek ve zerdeçallı pilav.

ORTAYA MAHSÜL 

Hacımemiş’te yürürken ufak bir kapıdan içeri girip çok ferah bir ortamda geriye ortaya gelsin paylaşalım konseptli bir mekandır Ortaya Mahsül. Şimdi ise Şifne’de GAIA Otel’in sahilinde 60 kişilik oturma alanı, taze mahsülleri ile deniz ürünlerindeki iddiasını da ortaya koymuş oldu. Misafirlerini rezervasyonla ağırlayan mekanın en güzel vakti ise kesinlikle gün batımı.

CURA 

Gün batımının keyfini doyasıya sürebileceğiniz denizin iki adım ötesinde olan nefis bir balık masasını Cura Balık’ta bulabilirsiniz. Denize sıfır tavrı, ahşap sandalye ve masaları, tüm samimiyeti ve lezzetleriyle müşterilerine keyifli bir akşam vadediyor. İnce detaylara sahip iddialı meze ve balık dolabına rakip ise kesinlikle deneyimlemeniz gereken ızgara köy peyniri. Denize ayaklarınızı sokmak istiyorsanız kesinlikle rezervasyon yaparak gitmenizi öneririm. 

HORASAN 

Çeşme'de bir akşamınızı aile işletmesi olan bir balıkçıya ayırabilirsiniz. Denize sıfır bir mekan değil belki ama Alaçatı’nın kalabalığından uzaklaşmak için lezzet odaklı bir aile işletmesi. Yıllardır aynı çizgide hizmet vermeyi başaran ve bu konuda birçok işletmeye örnek olmuş markanın birçok ünlü müdavimi var. Ahtapot carpaccio, ızgara kalamar, çıtır karides, ızgara sepet peyniri ve böcekli tagliatelle favorileriniz olabilir. Ve kesinlikle rezervasyon yaptırmış olsanız bile geç kalmayın çünkü birilerinin gözü yerinizde olabilir.

NİYAZİ

Aileler, çiftler ve arkadaş gruplarıyla birlikte kaliteli vakit geçirmek istiyorsanız Balıkçı Niyazi'den başkasını aramayın. Muhteşem deniz manzarası eşliğinde ustaca pişirilmiş birbirinden taze balıkların keyfini çıkarabileceğiniz bu seçkin mekanın yaklaşık 40 farklı soğuk mezesi bulunuyor. Mekanın çalışanları size balığınızı seçerken ve meze seçimlerinizde çeşitli bilgiler sağlayarak yardımcı oluyor. Popülerliği dolayısıyla çok tercih edilen bu mekanda rezervasyon yaptırmadan yer bulmanın çok zor olduğunu vurgulamak isteriz. Balığı dışında en çok tavsiye edilen ve gecenin sonunda yemenizi önerdiğimiz çikolatalı suflesi müdavimlerinin Balıkçı Niyazi'den vazgeçememelerini sağlamak konusunda usta. Tabii ki sufle dışında kazandibi ve çıtır helva gibi diğer klasik Türk mutfağı tatlılarıyla da gecenizi sonlandırabilirsiniz. Seçkin ve sakin bir mekan olması dolayısıyla keyifli bir akşam için mükemmel bir mekan. Balıklar arasında en fazla olumlu geri dönüş alan ahtapot, levrek ya da trançayı mutlaka denemelisiniz. 

FERRUH’UN YERİ 

Çeşme’nin en keyifli yerlerinden biri olan Ildırı balıkçı köyünde emsalsiz bir lezzet noktası olarak adlandırabileceğiniz bir nokta. Balık ve deniz ürünleri ile mezelerinin bir arada bulunduğu bu yerde, harika bir gün batımı manzarası izlerken, masanıza gelen taze lezzetlerin eşliğinde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Öne çıkan favorileri ıstakoz ızgara, jumbo karides ve dolgulu mantar tavsiye edilebilir. 

CAN BABA 

Çeşme’de ıstakoz ve böcek denilince birçok kişin aklına ilk Can Baba gelir muhtemelen. Ege Denizi’nin kıyısında doyumsuz manzarası, balıkları, Ege mezeleri ve ıstakoz keyfî için Can Baba'ya misafir olmalısınız. Istakozcu Can Baba Çeşme’nin çok sevilen yerinden biri haline gelmiş ve yıllardır da kalitesini devam ettiren markalardan. Harika ıstakoz, ızgara sarımsak ve tereyağıyla mükemmel bir uyumu yakalamış halini denemenizi tavsiye ederim. 

AQUENTE SEAFOOD 

Paşalimanı mevkisinde deniz suyu ile dolu doğal havuzun etrafında hizmet veren Aquente Balık; eşsiz doğa ve denizin birleştiği nadir noktalardan. Gün batımını izleyip keyifli anları lezzet kalitesiyle yaşamak isterseniz sizin için doğru adres olacaktır.  Tecrübeli İşletmecisi Murat Kabak ve ekibi, kendilerine has reçetelerinden oluşan menüyü sunarken, ilk defa deneyimleyeceğiniz lezzetlerle buluşacaksınız. Bölgenin avantajını fazlasıyla kullanan mekanda; balık ve ıstakoz çeşitliliği sizleri şaşırtacak derecede. Özellikle ıstakoz ürünleri, ahtapot, deniz mahsüllü kokoreç tatmanız gereken lezzetler arasında. Huzurlu ortamıyla Aquente Balık sezona hızlı girenlerden.

İlandır