Advertorial Deprem bölgesinde güvenli prefabrik evlerin kurulumuna başlandı
Sponsorlu

Deprem bölgesinde güvenli prefabrik evlerin kurulumuna başlandı


Paylaş
Deprem bölgesinde güvenli prefabrik evlerin kurulumuna başlandı

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan kalıcı konutların kurulumuna başlandı. Hazır Ev üretici firmalardan Karmod’un açıklamasına göre bölgeye her gün 20 prefabrik ev üretilerek sevk ediliyor.

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya: “Afetzede vatandaşlarımızın barınma sorununu kalıcı şekilde karşılamak için ekiplerimiz bölgede ara vermeden çalışıyor. Her gün üretimi tamamlanan evler deprem bölgesine sevk ediliyor. Bölgedeki ekiplerimizce hızlı kurulum gerçekleştiriliyor.”

Haberin Devamı

Son yaşanan Kahramanmaraş depremleri yatay mimariyi tekrar gündeme taşıdı. Prefabrik evler yatay mimari konseptine en uygun konut modelleri arasında yer alıyor. Güvenli ve uzun ömürlü modelinin yanı sıra hızlı üretim avantajı prefabrik evleri tercihte öne çıkarıyor. 

Yatay Mimaride Neden Çelik Prefabrik Evler?

Prefabrik evlerin yatay mimaride gerçekleştirilecek konut projelerinde tercih edilmesi için çok sayıda neden var. Üretim ve yerinde kurulum hızı avantajlar arasında öne çıkıyor. Uzun ömürlü yapı sistemi, geniş iç mekan sunumu, yalıtım uyumu gibi yapı modeli avantajlarını üzerinde barındırıyor. Üstelik prefabrik ustalık uygulamalarına son veren yenilikçi sisteme sahip. 

Prefabrik evlerin üretim sistemi diğer alışılmış konut modellerinden çok farklı. Prefabrik ön üretimli sisteme sahip. Konutun imalatı yeni teknolojilerle çalışan ve özel yazılım programların kullanıldığı makine hattında gerçekleştiriliyor. Makine hattında evin çelik taşıyıcı direkleriyle çatı makas sistemleri inanılmaz hızda üretiliyor. Bu esnada diğer bantlarda evin duvar panelleri hazırlanıyor. Elektrik ve su tesisat malzemeleri paketleniyor. Aynı şekilde iç ve dış yalıtım malzemeleriyle boyalar hazırlanıyor. Kapı ve pencereleri tedarik edilen prefabrik ev aynı gün içerisinde sevkiyata hazır hale getiriliyor. 

Haberin Devamı

Çelik Ev Günler İçerisinde Oturuma Hazır Hale Getiriliyor

Ön üretimi tamamlanan konut Tıra yüklenerek Türkiye’nin istenilen her bölgesine taşınıyor. Taşımanın tamamlandığı gün bölgede hazır edilen 3 kişilik uzman ekip prefabrik evin kurulumuna başlıyor. Örneklemek gerekirse 2+1 plandaki bir prefabrik evin kaba kurulumu 2 günde tamamlanabiliyor. Bu montaj aşamasında hazır zemine taşıyıcı çelik direklerle birlikte duvar blokları, çatı makasları ve örtüsü, kapı ve pencere montajı, elektrik ve su tesisatları yapılıyor. Sonrasında iç zemin şap uygulamalarıyla ıslak zemin fayans işçilikleri yapılıyor. En son aşamada evin iç ve dış boya işçiliği üretici firma ekiplerince yapılarak oturuma hazır hale getiriliyor.

Haberin Devamı

En Ferah İç Mekan Prefabrik Evlerde

Ferah iç mekan sunumu prefabrik evlerin diğer önemli avantajlarından birini oluşturur. Yapı sisteminde diğer konut modellerindeki planda çok yer kaplayan geniş kolon ve kirişlere ihtiyaç duyulmaz. Yapı güvenliği çok az kaplayan yüksek mukavemetteki çelik taşıyıcı sistemlerle gerçekleştirilir. Bu durum evin iç mimari planına ergonomi olarak yansır. Prefabrik evlerin bürüt net farkları bu nedenle oldukça azdır. Çelik taşıyıcılar duvar blokları arasına yerleştirilerek görünmeden önemli işlevini sürdürür. Prefabrik ev tasarımında çalışan mimarlar evin iç plan yerleşimini daralmalarla karşılaşmadan özgürce yaparlar. 

Prefabrik Ev Çok Sayıda Ustalığı Geride Bırakıyor

Ön üretimi modern fabrikalarda gerçekleştirilen prefabrik ev kurulum yerinde ekstra üretimlere ihtiyaç duymaz. Fabrikada üretilmiş malzemeler kaynaksız birleşim modeliyle çok hızlı montajlanır. Üç kişilik firma ekibi evin duvarlarından çatısına, kapıdan pencereye, elektrik tesisatından su tesisatına varana kadar her şeyini farklı ustalara ihtiyaç duyulmadan tamamlar. Çok sayıda ustalık uygulamasını geride bırakan yenilikçi sistem prefabrik ev fiyatlarına işçilikten tasarruf olarak yansır. 

Haberin Devamı

Aradığınız prefabrik ev modellerini inceleyebilirsiniz: https://www.karmod.com/prefabrik-ev-fiyatlari/


Afet Bölgesinde Kullanıma Hazır Konteyner Evler


Prefabrik yapı sektöründe üretilen konut modellerinden biri de konteyner ev. Bu evlerin en önemli avantajı fabrikadan oturuma hazır vaziyette sevk edilmesidir. Konteyner modeliyle 1+1, 2+1 ve 3+1 evler üretilerek kullanıma hazır vaziyette istenilen yere teslim edilir. Konteyner ev fabrika üretiminde elektrik tesisatı aydınlatma armatürlerine varana kadar hazırlanmıştır. Konutu elektrikle buluşturmak için yapı arkasına çıkarılan özel buatı merkezi şebekeye bağlatmak yeterli olmaktadır. 

Sıhhi ve atık su tesisatları da konteyner ev modelinde fabrikada yapılan uygulamalar arasında yer alır. Klozet tuvalet ünitesi, duş teknesi, batarya ve musluklar kullanıma hazır montajlanmaktadır. Merkezi şebeke bağlantısı yapı arkasına çıkarılan atık ve temiz su tesisat boruları ile kolayca yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Karmod tarafından üretilen Konteyner ev modellerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz;

https://www.konteyner.com/konteyner-ev/

 

ilandır