Advertorial Depremden etkilenen patilere Nestlé’den destek
Sponsorlu

Depremden etkilenen patilere Nestlé’den destek


Paylaş
Depremden etkilenen patilere Nestlé’den destek

İyilik ve dayanışmayı hayatın her alanına yaymak üzere faaliyetlerini şekillendiren Nestlé Cares Çalışan Gönüllülük Kulübü, Nestlé Purina PetCare öncülüğünde 11 ili etkileyen deprem afetinden kurtarılan patili dostlar için bir araya geldi. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde gönüllüler, Bursa’da yer alan Her Eve Bir Pati Derneği’nde (HEPAD) kulübe yapımından beslemeye kadar birçok alanda patili dostların yaşamlarını iyileştirdi.

Dünyanın lider gıda şirketi Nestlé’nin ortak değer yaratmayı çalışma kültürünün merkezine alan çalışan gönüllülük kulübü Nestlé Cares, depremden etkilenen hayvanlar için harekete geçti. 2 binden fazla gönüllüsü ile son 3 yılda 61 bin saatini iyilik için ayıran kulüp, HEPAD’ta bir araya gelerek patili dostlarla keyifli zaman geçirdi.

100’den Fazla Gönüllü, 600 Patili Dostun Hayatına Dokundu

İyilik için çalışan kulüp üyelerinin minik hayvansever çocukları, HEPAD’a gelerek patili dostların yeni kulübelerini aileleriyle birlikte inşa etti. Oyun oynamaktan hayvanların gezdirilmesi ve alan temizliğine kadar birçok konuda gönüllüler bir aradaydı. İlk andan itibaren depremden etkilenen hayvanların yanında olan ve desteğini sürdüren Purina, etkinlik kapsamında toplam 9 ton mamayı HEPAD’a bağışladı. HEPAD ile inşa edilen kulübeler, ihtiyacı olan patili dostlara yuva oldu. 

Destek çalışmaları kapsamında, Nestlé Türkiye merkez ofisinde de depremden etkilenen patililer için kedi evleri yapıldı.

Yaşamın Her Alanında İyilik Peşindeyiz

Kurulduğu günden bu yana kulübün iyilik faaliyetlerinin katlanarak arttığını belirten Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, “Nestlé DNA’mızda var olan iyilikle, yaşamımızın her alanına dokunarak, yarattığımız ortak değerin etkisini büyütüyoruz. Nestlé Cares Gönüllülük Kulübümüz, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim iş birlikleriyle geçen yıl 11 bin saatini iyilik için ayırdı. Bugün de hepimizi derinden üzen depremden etkilenen patili dostlarımız için bir olduk. İyiliği çoğaltan çalışmaları için tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Patili Dostlarımız için Desteğimizi Sürdürüyoruz

Hayatın patili dostlar ile çok daha iyi olduğunu vurgulayan Nestlé Purina PetCare Türkiye Genel Müdürü Ayça Erkol ise, “Purina olarak, 80 yılı aşkın süredir patili dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirme misyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depremin ilk günlerinden itibaren, patili dostlarımız için hem afet bölgesine hem de yeni yuvaları olan dernek ve barınaklara 50 tondan fazla mama ulaştırdık. Aynı zamanda bölgedeki veteriner hekimlere ve fakültede eğitim gören veteriner hekim adaylarına destek için Türk Hekimler Birliği Derneği’ne 5 milyon TL bağış yaptık. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde de depremden etkilenen patililerin yaralarını sarmak ve onlara daha iyi bir dünya yaratmak için gönüllülerimizle çalıştık. Tüm canlılar için bu zorlu günlerin üstesinden birlikte geleceğimize inanıyorum.” dedi.

 

İlandır.