Advertorial Dondurma festivali
Sponsorlu

Dondurma festivali


Paylaş
Dondurma festivali

En değerli zamanlarını yani tatillerini Çeşme’de geçiren inşalara kaliteli dondurma yedirmek için güçlerini birleştiren üreticiler, Çeşme Dondurmacıları Platformu çatısı altında toplandı. Çeşme ve Alaçatı’nın tatilciler için gerçek bir dondurma cenneti olduğunu dikkat çeken İtalya’nın Roma’sına benzeten Platform Kurucusu Mehmet Ali Akbulut ve amaçlarını ve hedeflerini konuştuk…

*Çeşme Dondurmacıları Platformu olarak ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Bir tatil destinasyonuna gidip dondurma yemeden dönen tatilci düşünebilir misiniz? Çeşme–Alaçatı tatilcilerimiz için gerçek bir dondurma cenneti diyebiliriz. İtalya’da nasıl Roma dondurma için meşhur olan bir şehir ise Türkiye’de de Çeşme için aynı örneği verebiliriz. Biz Çeşme’de artizan dondurma üreticileri olarak bir araya geldik. Öncelikle mesleki dayanışma içinde dostluğumuzu pekiştirmeyi amaçladık ve bunu başardık, sonra da oluşturduğumuz yazışma grupları ile güncel sorunlarımızı ele alıyor, sektördeki gelişmeleri, dünyada olup biteni paylaşıyoruz.  

*Sektöre hizmet veren tek platform siz misiniz?

Yöresel olarak ele alırsak “Çeşme Dondurmacıları” olarak evet Türkiye’de bir araya gelerek dayanışma içinde hizmet üreten ilk yöresel platformuz denilebilir.

*Kaç üyeniz var?

Biz artizan dondurmacıların bir dayanışma platformuyuz. Her dondurma satan işletmeyi aramıza kabul etmiyoruz. Bu bağlamda sayısal büyüklükten ziyade nitelikli büyümeyi hedefliyoruz. Temel prensibimiz günlük üretim yapılması, hammadde ve malzeme olarak gıda tüzüklerine uygun ürünlerin kullanılması ve çalışmaları ile sektörüne değer katacak, etik değerleri önceleyen işletmelerden olmalı. Endüstriyel dondurma firmalarının ürünlerini satan, üretimindeki kalite standartlarından emin olmadığımız kişi ve kuruluşları prensip olarak platformumuza almıyoruz.

*Böyle bir platform kurma fikri nasıl oluştu?

“Hayat paylaşınca güzel “ diye bir cümle var. Bizler buna inanan arkadaşlar olarak bir araya geldik. Ortak amacımız, en değerli zamanlarını yani tatillerini bölgemizde geçiren insanlara iyi ve kaliteli dondurmayı yedirmek sureti ile damaklarda hoş bir seda bırakmak.

*İlerleyen günlerde farklı çalışmalarınız da olacak mı?

Daha çok yeni sayılır platformumuz. İkinci sezonumuzu tamamlamak üzereyiz. Her şeyden önce üyelerimizi halkımızın tanıması için bir plaket çalışması yaparak satış noktalarımızda görünür yerlere koymayı planlıyor, halkımıza “bu işletmelerden güvenle dondurma alabilirsiniz” mesajını vermek istiyoruz. Benzer örnekleri İtalya’da var. Bu farkındalığı yaratarak bölgemizde düzgün iş yapan, kaliteye, sağlıklı ürünlere önem veren işletmeleri öne çıkarmayı amaçlıyoruz. Çeşme’de gelecek yıllar içinde uluslararası niteliğe sahip olmasını arzuladığımız bir Dondurma Festivali hayal ediyoruz. Bu konuda da yakın bir zamanda bir çalışma başlatacağız.

PLATFORM ÜYELERİ


Alaçatı Köy Kurabiyecisi

Dondurmino

Gelato Fabrica

İmren Pastanesi

Kale Dondurma

Mado

Muqa Gelato

Rumeli Pastanesi

Selanik Pastanesi

Veli Usta