Advertorial Ekrem Yalçındağ’ın ‘Infinity’ serisi Trendyol Sanat’ta
Sponsorlu

Ekrem Yalçındağ’ın ‘Infinity’ serisi Trendyol Sanat’ta


Paylaş
Ekrem Yalçındağ’ın ‘Infinity’ serisi Trendyol Sanat’ta

Trendyol Sanat, Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinden Ekrem Yalçındağ’ın “Infinity” adlı limitli edisyon serisini, 20 Ekim tarihi itibariyle satışa sundu. Yalnızca 100 adet Trendyol Sanat için özel üretilen, 50 x 40 cm boyutlarındaki eserler, Ekrem Yalçındağ imzalı olarak gönderilecek.

150’den fazla sanatçının bine yakın eserini sanatseverlerle buluşturan Trendyol Sanat, GLOBART işbirliğiyle farklı sanatçıların eserlerini limitli veya açık edisyon olmak üzere satışa sunuyor. Ekrem Yalçındağ’ın desenlerle yarattığı sürekli devinimlerle bütünleşen ikonik tuvalleri, bu kez alüminyum plaka üzeri dijital ve serigrafi baskı teknikleriyle üretilerek evlere taşınacak. Yalnızca 100 adet Trendyol Sanat’a özel üretilen, 50 x 40 cm boyutlarındaki eserler, Ekrem Yalçındağ imzalı olarak özel kutularda gönderilecek. Trendyol Sanat ile gerçekleştirdiği işbirliğinden çok memnun olduklarını belirten Ekrem Yalçındağ, ulaşılabilir sanatın önemine dikkat çekiyor.  

Trendyol Sanat ile gerçekleştirdiği iş birliğinin önemine dikkat çeken Ekrem Yalçındağ, ulaşılabilir sanatın etkisini vurguladı. Ekrem Yalçındağ 'Infinity'nin edisyonlu serisi ile Trendyol Sanat’ın, sanatın ulaşılabilirliğine sunduğu katkıya destek olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.



Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinden Ekrem Yalçındağ 

 Birbirinden değerli sanatçılar sanatseverlerle buluşuyor

Trendyol Sanat, her ay iş birliği yaptığı farklı bir sanatçının eserini limitli edisyon olmak üzere kısa süreliğine satışa sunuyor. Çağdaş Graffiti Sanatçısı Leo Lunatic, Türk Çağdaş Sanatçı Ardan Özmenoğlu ve İsmail Acar’ın ardından şimdi de Ekrem Yalçındağ’ın ‘Infinity’ adlı eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Trendyol Sanat, sanatçılara Türkiye’nin dört bir yanına eserlerini ulaştırma imkânı sunarken, sanatseverlerin de yeni sanatçıları keşfedebilmelerine ve eserleri yakından inceleyebilmelerine  fırsat tanıyor.

Trendyol, dijital dünyada sanatçıları ve sanat eserlerini Trendyol Sanat ile zaman ve mekândan bağımsız ulaşılabilir kılıyor. Trendyol Sanat, sanatçıların resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında eserlerine ev sahipliği yapıyor. Çevrimiçi platformlar sayesinde her yıl güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan binlerce öğrenci ve sanat dünyasına yeni adım atan genç yetenekler kendilerini ifade etme fırsatı buluyor. Sanatçılar, farklı sebeplerden ötürü eserlerini sergilemede güçlük yaşarken, bu "alan bulma" sorununa dijital platformlar sayesinde çözüm buluyorlar. Gelişmiş sanatçıların eserleri ise bu platformlara özel üretilen sınırlı sayıdaki eserler ile herkes için erişilebilir oluyor. Trendyol Sanat’a Trendyol mobil uygulamasından ve https://www.trendyol.com/trendyol-sanat/butikdetay/611663  adresinden ulaşılabiliyor. 

Ekrem Yalçındağ Hakkında

1964 Adıyaman doğumlu olan Ekrem Yalçındağ İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gördükten sonra 1994-99 yılları arasında Frankfurt Städelschule’de Prof. Hermann Nitsch'ten yüksek lisansını aldı. Yapıtlarında geometrik ve floral motifleri el işçiliğine bir övgü niteliğinde kullanan Ekrem Yalçındağ, sanat ve tasarım arasında, resim sanatının geleneksel tekniklerinden yola çıkarak bağ kuruyor. Motifler tekrar ve iç içe geçme yoluyla izleyicide görsel yanılsama yaratırken, kültürel bağlamda zamansızlığa (düne – bugüne – yarına) işaret ediyor. Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergi gerçekleştirmiş olan sanatçının, Kunstmuseum, Stuttgart, Lahey/Avrupa Patent Dairesi, Münih/Goetz Koleksiyonu, Münih/Allianz Koleksiyonu, İstanbul Modern, Museum Haus Konstruktiv Zürih, Zürih Insurance, Zürih Mobiliar, Bern'de eserleri bulunuyor.. Çalışmalarını Almanya ve İstanbul’da sürdürüyor.

 

İlandır.