Advertorial El-Yar ilk sezonunda çok sevildi
Sponsorlu

El-Yar ilk sezonunda çok sevildi


Paylaş
El-Yar ilk sezonunda çok sevildi

Damak çatlatan lezzetlerle ve Lübnan müzikleriyle fark yaratan El-Yar, açıldığı günden bu yana binlerce kişiyi ağırladı. Yaza damgasını vuran El-Yar, kısa zamanda çok sevildi.

İlk yatırımı Limon Köyiçi’ni bundan yedi yıl önce ‘kaliteli yemek, kaliteli müzik’ mottosuyla hayata geçiren başarılı iş insanı Yasin Becek, Alaçatı tutkunlarına bu yaz bambaşka bir klasik kazandırdı. Lübnan mutfağının tatil beldesindeki tek adresi El-Yar’ı 14 Haziran’da Alaçatı’da hayata geçiren Yasin Becek, başarısına başarı kattı. Alaçatı’nın en yenisi El-Yar, kısa sürede çok sevildi. O günden bu yana binlerce kişiyi ağırlayan El-Yar, baharatları, kokusu, otları ve rengarenk sunumları ile oryantalist ama bir yandan da modern bir yemek kültürüne sahip. Lübnan mimarisinden yola çıkılarak tasarlanan El-Yar’a giriş yaptıktan sonra kendinizi yasemin ve begonvillerle dolu eşsiz bir dünyanın içinde buluyorsunuz. Uzun yıllar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Lübnan, deniz kıyısı olmasından ötürü ticaretin gelişmesiyle birlikte bambaşka bir kültür ve mutfağa sahip.

MUTFAKTA EYÜP GÜL İMZASI

Lübnan lezzetlerini Alaçatı’da bulacağınız El-Yar’ın mutfağının başındaysa, yemeği bir sanat eserine dönüştürmesiyle bilinen usta şef Eyüp Gül yer alıyor. Mezelerin ana yemek yerine geçtiği, bakliyatın bolca tüketildiği, baharat, zeytinyağı ve yoğurdun baş tacı olduğu, kuzu etinin yemekleri şenlendirdiği Lübnan mutfağı, usta şef Eyüp Gül’ün elinde başka bir forma dönüşüyor. Osmanlı’dan kalan bulgur, nohut ve acı sebebiyle, Güney Doğu mutfağının izlerini taşıyan Lübnan mutfağı, Akdeniz’e kıyısı olmasından dolayı ise zeytinyağı ve otları da içinde barındırarak geniş yelpazedeki mutfağıyla oldukça ilgi çekiyor.

LÜBNAN’IN EŞSİZ LEZZETLERİ

Fransız mutfağına da göz kırpmayı ihmal etmeyen Lübnan mutfağının eşsiz lezzetleri, her biri Gaziantep’te özel olarak hazırlanan birbirinden farklı tabakların içinde otantik tepsiler eşliğinde misafirlere sunuluyor. Meze olarak menüde; humus, mutabbel, ılık ot kavurma, muhammara, babaganuş, beyaz kinoalı tabule, karadutlu cacık, fettus salatası, etli çiğ köfte bulunuyor. Ara sıcak olarak menüde ise; 4 peynirli patlıcanlı kumpir, etli yaprak sarma, mercimekli mantı, bakladan falafel, cips patates, fındık lahmacun yer alıyor. Ana yemek olarak ise Adana kebap, çıtır kanat, şaşlık kebabı menünün gözdelerinden. Tatlı olarak ise karamelli muhallebi servis ediliyor.

HEM MİDENİZE HEM RUHUNUZA

El-Yar, gece saatlerinde de misafirlerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Dj Eser Yılgı’nın müzik performansıyla açılan kapılar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar canlılıkla doluyor. Şovlar, saat 21.00’de başlıyor. Oryantal, ateş ve tefli gösterilerin ardından saat 22.30’da start alan perküsyon ve hemen ardından davul şovla restoran kimliğinden sıyrılan El-Yar, kulüp atmosferine dönüşüyor. Lübnan’ın tarihi ve kültürel mirasına selam gönderen imza kokteylleri, eşliğinde eğlence, El Yar’da tüm hızıyla saat 01.00’e kadar devam ediyor. 150-200 kişi kapasitesine sahip El-Yar, leziz lezzetleriyle midenizi, muhteşem şovlarıyla da ruhunuzu doyuruyor.

“EGE’DE OLDUĞUMUZU UNUTMADIK”

Limon Köyiçi’nin ardından El-Yar’ı da bir Alaçatı klasiği haline getirmek için kolları sıvayan başarılı işletmeci Yasin Becek; “Tüm ekip bir Beyrut gezisi düzenledik. Güzel deneyimler edindik, menümüzü oluştururken Ege olduğumuzu da unutmadan bir liste hazırladık. Ege’nin meşhur Ilık ot kavurmasını koymayı ihmal etmedik ayrıca şevketi bostan olmazsa olmaz dedik harika mezeler koyduk menümüze. İşin kebap kısmına gelecek olursak biz onlardan açık ara öndeyiz, hiç macera aramadan Beyrut’tan etkilenmeden kendi Adanamızı, kendi şaşlığımızı, kendi çıtır kanadımızı koyduk menümüze. Falafeli herkes nohuttan yaparken biz bakladan yapmaya karar verdik” şeklinde konuştu.