Advertorial Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil: Alaçatı Marina hızla büyüyor
Sponsorlu

Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil: Alaçatı Marina hızla büyüyor


Paylaş
Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil: Alaçatı Marina hızla büyüyor

Farklı sektörlerdeki başarılı yatırımları ve son olarak Alaçatı Marina ihalesi ile dikkat çeken Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, “Alaçatı Marina bizim göz bebeğimiz. Marina işi bizim yeni çocuğumuz. Onu büyütüyoruz, hayal ettiğimiz yere getirmeye çalışıyoruz. Yetişkin olmasına az kaldı” dedi.

İnşaat, hafriyat, lojistik, nakliyat, turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri, tekstil, yatçılık ve marinacılık, deniz sanayi, otomotiv, madencilik, emlak, dekorasyon gibi hizmetleri içeren faaliyet alanlarına sahip Filoğlu Group, pek çok alandaki başarısı ile adından söz ettiriyor. Sektöründe lider firmalar arasında giren Filoğlu Group’un bu başarısının arkasında Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil var. 1993 yılında Sakarya’nın Sapanca ilçesinin Kırkpınar kasabasında kurulan Filoğlu Group, kısa sürede farklı sektörlerde hayata geçirdiği güçlü projeleri ile lider şirketler arasında girmeyi ve bir marka olmayı başardı.

İŞİNİN EHLİ YÖNETİCİLERİ VAR

Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, son olarak Alaçatı Marina ihalesini kazanarak 10 yıllığına işletmeciliğini üstlenmesi ile adından söz ettiriyor. Filoğlu Group’un 14 ayrı şirkete sahip olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, “Çok geniş bir yelpazeye sahibiz. Her şirketimizin başında mutlaka işinin ehli bir yöneticimiz var. Şirketlerimizin tamamının yöneticileri bizim ailemizin bir ferdi gibidir. O sebeple işlerin başına giderek birebir takip etmek durumunda kalmıyoruz” diye konuştu.

İŞLETME KALİTESİ YÜKSELDİ

Hayatının büyük bir bölümünü Çeşme’de geçirdiğini belirten Fil, şunları söyledi: “Alaçatı Marina bizim göz bebeğimiz. Marina işi bizim yeni çocuğumuz. Onu büyütüyoruz, hayal ettiğimiz yere getirmeye çalışıyoruz. Ben şirketleri, projeleri büyütür, yetişkin hale getirir ve yöneticilere bırakırım. En yeni projemiz Alaçatı Marina projesi, dolayısı ile de bizim göz bebeğimiz. Vaktimizin çoğunu burada geçiriyoruz. Fiziki anlamda Alaçatı Marina çok değişti; yönetimsel anlamda da çok yol aldık. İşletmelerimizin ve buradaki aktivitelerin kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. İyi gidiyoruz. Alaçatı Marina’nın yetişkin olmasına az kaldı.” 

‘BAŞARI İÇİN RİSKE GİRERİM’

İşleri nedeniyle sık sık seyahat ettiğini ve arabası ile ayda 15 bin kilometre yol yaptığını belirten Fil, “Bodrum, Eski Foça, Aliağa, Sapanca, Alaçatı arasında sürekli seyahat halindeyim. İşlerimizin tamamını yerinde takip ediyoruz ama yöneten ekibimiz çok iyi. O sebeple aksaklık olmuyor. Bütün işlerimizden memnunuz diyebilirim. Kendime güvenmediğim hiçbir işe bulaşmam. Önce işin kendisini benim anlamam gerekiyor. Beynimin ve ruhumun kabul etmesi gerekiyor. Eğer bir sektöre girdiysem çok düşünmüşümdür. Düşünerek girdiğim sektörde de pişman olacağım bir şey olacağını hiç sanmıyorum Girdiğim her işte başarılı olmak için alınacak tüm riskleri alırım. Kolay kolay durmam, yavaşlamam. Sonuna kadar riskleri alırım” ifadesini kullandı.

TECRÜBELERİN SONUCU FİLOĞLU

Ticarete çocuk denilebilecek bir yaşta başladığını vurgulayan Fil, “Hayat ile savaşa girdiğim yaş ise 23. Dolayısıyla Filoğlu Group benim için tüm tecrübelerimi temsil ediyor. Tüm tecrübelerden kastım, hem zaferlerim hem de yenilgilerim… Ama bunlardan daha çok zaferi de yenilgiyi de ahlaktan, karakterden ve babamdan öğrendiklerimden caymadan göğüsleyebilme başarısı. Çok küçük bir yaşta girdiğim savaşların hepsi Filoğlu’nu yarattı. Filoğlu Group’un benim için bir ayna olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki aynı zamanda kardeşlerimle ve evlatlarımla birlikte çalışıyoruz. Dolayısıyla Filoğlu Group benim için ‘aile’ de demek” açıklamasını yaptı. 

HER SEKTÖRDE ONUN İMZASI VAR FİLOĞLU ENDÜSTRİYEL

1993 yılında aile şirketi olarak kurulan Filoğlu Endüstriyel; inşaat yapım işi, hafriyat, madencilik işlerini yürütüyor.

GÖLEVİ

Sapanca Gölü’ne sıfır konumda yer alan Gölevi Resort Sapanca, 2017’de kuruldu.  Dört mevsimin yaşandığı, Sapanca Gölü'ne sıfır konumda yer alan Gölevi Resort Sapanca, Türk ve dünya mutfağından çeşitli lezzetleri tadabileceğiniz restoranı ve bohem esintileri ile dizayn edilmiş yeni nesil mobil evleri, standart otel odaları, süit evleri ile unutulmaz bir konaklama imkânı sunuyor. 11 adet mobil ev, 6 adet standart otel odası ve 9 adet süit ev bulunuyor.

AĞAÇLARA ZARAR VERİLMEDİ

“Doğayı Koru” mottosu ve sürdürülebilir yaşam anlayışı ile hizmet vermeye devam eden tiny house’larda 35 litrelik termosifonlar kullanılıyor. Su tüketimini azaltmak için çöp ayrıştırıcıları da var. Tedarikçiler, çalışanlar ve misafirlerin farkındalığını artırmak için sözlü ve yazılı çalışmalar da mevcut. Tesisin tümü ağaçlara zarar vermeden inşa edildi. Pati dostu olan tesiste konuklar minik dostları ile konaklayabilir veya restoranlara patili dostları ile girebilir. Ayrıca Gölevi Resort Sapanca’nın fine dining hizmet veren restoranında Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetleri deneyebilirsiniz.

MARİNA ALAÇATI

Çeşme’de bulunan Marina Alaçatı’da; marina işletmeciliği, tekne bağlama hizmeti, çekek sahası hizmeti, geniş sosyal imkanlar, restoranlar, bakım-onarım ve acente hizmetleri, benzin istasyonları, misafir plajı, yat kulübü ile eksiksiz hizmet veriliyor. 260 deniz bağlama, 100 kara park kapasitesi de mevcut.

BERTAŞ BAZALT

2014 yılında kurulan Bertaş Bazalt; İzmir’in Aliağa ilçesinin Çaltılıdere mevkisinde küptaş, sütun, bazalt, asfalt mıcırı ve her ebatta kırılmış dolgu malzemesi üretiyor ve yurt dışına ihraç ediyor. Bertaş Bazalt’ın yıllık üretim kapasitesi 800 bin ton…

TRİODİE

2020 yılının başında kurulan Trio Kalıp Teknolojileri Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, 1999 yılından itibaren çeşitli otomotiv ana sanayilerinde uzun yıllar verilen imalat, ARGE, bakım ve yönetim hizmetleri sonrası edinilen 20 yıllık tecrübesi ile hizmet veriyor.

FİLOĞLU TURİZM

Filoğlu Group’un turizm projelerini hayata geçirmek için kurulan bir şirket olan Filoğlu Turizm, 2023 yılında faaliyete başladı. Sağlık turizmi gibi kuvvetli projelerin bu şirket ile hayata geçirilmesi planlanıyor.

GÖKOĞLU

Filoğlu’nun tersane sektörüne ilişkin projelerini hayata geçirdiği şirket olan Gökoğlu, 10 Mart 2023 yılında kuruldu. Tersane inşaatının yanı sıra yat imalatı, gemi inşaatı, gemi onarım gibi projelerinin tümü Gökoğlu tarafından yapılıyor.

FOÇA BUTİK OTEL

Taş evleri ile ünlü Eski Foça merkezde denize sıfır olan Foça Butik Otel, 1890 yılında yapılmış olan tipik bir Rum evi. Mimarisi bozulmadan kullanılmış olan bu ev hala eski kültürü taşıyor. Foça Butik Otel’de 12 oda, 1 rezidans ve 1 bahçe süit odası ile restoran da bulunuyor

KIRKPINAR FİLOĞLU İNŞAAT

Kırkpınar Filoğlu İnşaat,1993 yılında kuruldu. İnşaat projeleri bulunan Kırkpınar Filoğlu İnşaat’ta; malikaneler, butik sitelerin anahtar teslim yapım işleri gerçekleştiriliyor.

VİFAFİ TEKSTİL

2020 yılında Sakarya’nın Sapanca ilçesinde kurulan Vifafi Tekstil; üretim, pazarlama, konfeksiyon sektöründe hizmet veriyor. Kadın giyim markası ve tekstil atölyesi olan Vifafi Tekstil, aynı zamanda büyük tekstil firmalarına taşeronluk da yapıyor.

FİLOĞLU GAYRİMENKUL

1993 yılında kurulan Filoğlu Gayrimenkul, uzman kadrosu, tecrübesi ile yıllardır emlak danışmanlığı yapıyor.

EGE VİTA

İnvictus İnşaat ile ortak olan Ege Vita, Filoğlu Group için otel inşaatı yapıyor.

GEMMA MADENCİLİK

2014 yılında kurulan Gemma Madencilik’in İzmir Menderes’te bulunan sahasının tamamında dolomit rezervi çıkarılıyor. İstenilen her boyutta agrega üretimi ve nakliyesi, yol altyapısı, geniş ekip ve makine parkurları ile yapılıyor.

İNVİCTUS YAPI

İnvictus Yapı, İzmir’de konut konusunda başarılı projeler yürüten İnvictus İnşaat ile 2021 yılında ortak kurduğumuz, Ege Bölgesi’nde muhtelif özelliklerde konut imalatı ve satışı yapan şirketimiz.

FİLOĞLU DERNEĞİ

Filoğlu Group bünyesindeki şirketlerin sosyal sorumluluk projelerini yürütebilmek için kuruldu. Kapalı sistemi olan bir dernek olan Filoğlu Derneği, binlerce insana yardımları ile ulaşmayı başardı.