Advertorial Gıda sağlığının önemi Prof. Dr. Alper Çelik açıklıyor
Sponsorlu

Gıda sağlığının önemi Prof. Dr. Alper Çelik açıklıyor


Paylaş
Gıda sağlığının önemi Prof. Dr. Alper Çelik açıklıyor

Prof. Dr. Alper Çelik Diyabet Kliniği Metabolik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Çelik Gıda Sağlığı ve Organik Tarım için şu cümleleri söyledi. Gıdanın sağlıklı olmaması durumunda insanın da sağlıklı olması mümkün değildir. Metabolik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Çeliğin düşüncesine göre; Hastalığı tedavi etmeden önce, hastalığı önlemek daha önemlidir. Bunun tek yolu da gıdanın sağlığından geçmektedir.

Peki, Organik Gıda sağlık için neden bu kadar önemli?

Prof. Dr. Alper Çelik’e göre; Yediklerimiz bizim günlük davranışlarımızı, uyku düzenimizi ve kronik hastalıklarla olan münasebetimizi belirlemektedir. Bundan dolayı da sağlıklı beslenmek dışında başka bir alternatifimiz bulunmamaktadır. “Gıdanın Sağlığı İnsanın Sağlığıdır. Bu durumu tercih etmek gibi bir şey söz konusu değildir.” Diyen Prof. Dr. Alper Çelik; Başka bir dünya yok.  Buna mecburuz. Cümlesi ile de durumun ne kadar ciddi ve vahim olduğunu da bizlere vurgulamaktadır.

Gıdanın sağlığı ata tohumdan başlayarak seyretmeye devam etmektedir. Bunlar sırasıyla; üretim, hasat, ambalajlanma, hazırlanma, pişirilmesi, sofraya gelmesi ve tüketilmesi şeklindedir. Sağlıklı gıda tüketmeden hastalıklardan uzak kalmamız maalesef ki mümkün değildir. Böylesine hastalıklı tohumları tedavi etmeye hiçbir ekonomik model yetmemektedir. Bundan dolayı da insanoğlu, maalesef hormonlu ve ambalajlı gıdaya yönelmektedir. Bütün bunların sonucunda ise diyabet ve obezite önümüzdeki yılların en büyük sağlık sorunu haline gelecektir.

İnsanlar, hayvanlar, ekolojik çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunabilmesi adına organik üretim hayat boyu gereklidir. Yapılacak planlı çalışmalar sonucunda organik tarımın dünya içerisindeki rolünü, bitkisel ve hayvansal üretimini de artırarak daha verimli hale getirilmesi doğru olacaktır. Bunların yapılması durumunda çevreyi ve kendi sağlığımızı koruyan bir toplum elde etmemiz elbette ki mümkündür.

Prof. Dr. Alper Çelik’te bunlara dayanarak bir atılım gerçekleştirmiş ve Niğde’de Organik Tarımı alanında çalışmalar başlatmıştır. Şu an da hâlâ devam edilen çalışmalar hızla ilerleme kaydetmektedir. Bu uğraşın ve emeğin sonucunda kazanan bizlerin ve dünyanın sağlığı olacaktır.

 

İlandır.