Advertorial İnsanların keyifle yiyeceği dondurmalar yapıyorlar
Sponsorlu

İnsanların keyifle yiyeceği dondurmalar yapıyorlar


Paylaş
İnsanların keyifle yiyeceği dondurmalar yapıyorlar

“Biz dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu” diyen Gelato Fabbrica’nın kurucuları Ali Rıza Cankorur ve Elra Ağın Cankorur, insanların keyifle yiyeceği iyi dondurmalar yapmak istediklerini söyledi.

Birbirinden güzel çeşitleriyle beğeni toplayan Gelato Fabbrica, pancar şekeri kullanarak ürettiği dondurmalarında gerçek ev yapımı doğal lezzetleri barındırıyor. “Biz dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu” diyen Gelato Fabbrica’nın kurucuları Ali Rıza Cankorur ve Elra Ağın Cankorur ile bugünü ve gelecek planlarını konuştuk.

*Sizi ve markanızı tanıyabilir miyiz?

Ben Ali Rıza Cankorur ve eşim Elra Ağın Cankorur, mesleğimizi değiştirdik ve dondurmacı olduk. Eşim satranç antrenörü, ben de prodüksiyon şirketimde yönetmenlik ve yapımcılık yapmaktaydım. Artık ailecek bu işi yürütüyoruz.

*Yolculuğunuz nasıl başladı?

Önce hobi gibi başlayan dondurma hikayemiz pandemiyle birlikte diğer işlerimizin azalmasıyla yoğunluk kazandı ve beklediğimizden daha iyi yerlere geldi. Dondurma sevgimiz bizi keyifle dondurma üreten birçok kişinin yanında yer almaya sevk etti. Yolumuz Çeşme’ye çıktığında kendimizi dondurma aşığı insanların içinde bulduk. 6’ncı şubemizi Alaçatı’da açtığımızda farklı bir yerde olduğumuzu hissettik. İstanbul’da ürettiğimiz dondurmalarımızı tüm dondurma severlere ulaştırmak üzere dükkanlarımıza sevk ediyoruz. Biz, dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu. Eşimin deyimiyle dondurma işi mutluluk işi.

*Lezzetli dondurmanın sırrı sizce nedir?

Lezzetli dondurma çocukluğumuzdaki hayal ettiğimiz dondurma bizim için. Çocukluğumuzdaki lezzetleri bulmak için çıktığımız yolda kullandığımız doğal ürünler ve sütler lezzetli dondurmanın sırrı. Dondurmalarımızı tamamen doğal meyve ve pancar şekeri kullanarak üretiyoruz. Sütü İstanbul’un kuzeyindeki mandıralardan ve manda çiftliklerinden, meyveleri mevsiminde gerçek doğal üretim alanlarından temin ediyoruz. Üretim reçetelerimiz tecrübelerimizi destekleyen sanatsal dokunuşlarla oluşturuldu ve Türk damak zevkine uygun hale getirildi.

*En çok sevilen çeşitleriniz hangileri?

‘En sevilen dondurmamız’ diye ayıramıyorum ama Çeşme ziyaretçilerimiz en çok damla sakızı, nutella, limon, karadut tercih ediyor. Bunun yanı sıra mangoipassion fruits gibi egzotik meyveleri de dondurma sevenlerle buluşturuyoruz. Bizde sade dondurma deyince herkesin aklına vanilya gelir. Bizde vanilya gerçek vanilya çubuklarından yapılır. Sütlü dondurmalarımız ise gerçek manda, keçi ve inek olmak üzere üç çeşit.

*Alışılmış tatların dışında sadece size özgü farklı lezzetleriniz var mı?

Satsuma mandalina, lotus, passion fruits, boz fıstık ve balbadem. Diabet problemi olanlar için de şekersiz dondurma üretiyoruz.

*Sizce dondurma yemenin mevsimi olur mu? Yaz-kış yenir mi?

Dondurma hem yaz hem de kış aylarında keyifle yenebilecek bir ürün. Dükkanlarımız kışın da açık.

*Favorinizi sorsak, hangi çeşit dondurma dersiniz?

Benim favori dondurmam limon ve tarçın. Eşim ise Belçika çikolatalı dondurmayı seviyor.

*Dondurmanın eşlikçi olduğu diğer tatlılarınız neler?

Biz Alaçatı’da sadece dondurma, bubble tea ve dondurmayla yapılan milkshake satıyoruz. Diğer dükkanlarımızda waffle da servis ediyoruz.

*Bu sezon nasıl geçti ve yeni hedefleriniz var mı?

Alaçatı’da olan köklü dondurma kültürüne sahip dondurmaseverler sağ olsun bizim lezzetimizi beğendi. Her dondurmacı gibi bizim de müdavimlerimiz oldu. Aynı anda 41 çeşit dondurmamız var. Bu sezonu Alaçatı, Maslak, Tuzla Sahil, Tuzla 2, Küçükyalı şubelerimizde keyifli geçirdik. Kış aylarında da en azından hafta sonları dondurma tutkunları ile buluşacağız. Gelecek yıl için şimdiden hazırlıklara başladık. Taze meyve stoğumuz ile yazın en güzel lezzetlerini gelecek yıla taşıyacağız. Ayrıca artık yurt dışına açılma zamanımız da gelmiş. Franchise çalışmamızla önümüzdeki sezon; Kazablanka (Fas), Erbil (Kuzey Irak), Köln (Almanya) ve Chambery’de  (Fransa) ürünlerimizi sunacağız.

 

Yurtdışı franchise çalışmamızla önümüzdeki sezon   kazablanka-fas erbil - kuzey ırak, köln-almanya chambery-fransa da dondurma severlere ürünleri mizi sunacağız.

Aynı anda 41 çeşit dondurmamız var.

Alaçatı da olan köklü dondurma kültürüne sahip dondurmaseverlersağolsun bizim lezzetimizi beğendi... Her dondurmacı gibi bizimde müdavimlerimiz oldu.

Gelecek yıla şimdiden hazırlıklara başladık. Taze meyve stoğumuz yazın en güzel lezzetlerini gelecek yıla taşıyacak.

 Bu sezonu alaçatı,maslak, Tuzla sahil , Tuzla 2,küçükyalı Şubelerimiz le keyifli geçirdik.

Kış aylarında da en azından haftasonları dondurma severlerle buluşacağız.

 

Dondurma sevgimiz, işimiz oldu

Güncelleme Tarihi: Eylül 02, 2022 05:30

ALAÇATI’nın ünlü dondurmacılarından Gelato Fabbrica, birbirinden lezzetli çeşitleriyle beğeni topluyor. Gelato Fabbrica, pancar şekeri kullanılarak ürettiği dondurmalarıyla gerçek ev yapımı doğal lezzetleri barındırıyor. Gelato Fabbrica’nın kurucularından Ali Rıza Cankorur ve Elra Ağın Cankorur, “Biz dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu” diyor.

* Sizi ve markanızı tanıyabilirmiyiz?

- Ben Ali Rıza Cankorur ve eşim Elra Ağın Cankorur mesleğimizi değiştirdik ve dondurmacı olduk. Eşim satranç antrenörü, ben de prodüksiyon şirketimde yönetmenlik ve yapımcılık yapmaktaydım. Artık ailecek bu işi yürütüyoruz.

* Yolculuğunuz nasıl başladı?

- Önce hobi gibi başlayan dondurma hikayemiz pandemiyle birlikte diğer işlerimizin azalmasıyla yoğunluk kazandı ve beklediğimizden daha iyi yerlere geldi. Dondurma sevgimiz bizi keyifle dondurma üreten birçok kişinin yanında yer almaya sevk etti. Yolumuz Çeşme’ye çıktığında kendimizi dondurma aşığı insanların içinde bulduk. 6’ncı şubemizi Alaçatı’da açtığımızda farklı bir yerde olduğumuzu hissettik. İstanbul’da ürettiğimiz dondurmalarımızı tüm dondurma severlere ulaştırmak üzere dükkanlarımıza sevk ediyoruz. Biz, dondurma yemeyi seven çocuklardık. Büyüdük, dondurma sevgimiz işimiz oldu. Eşimin deyimiyle dondurma işi mutluluk işi.

* Lezzetli dondurmanın sırrı sizce nedir?

- Lezzetli dondurma çocukluğumuzdaki hayal ettiğimiz dondurma bizim için. Çocukluğumuzdaki lezzetleri bulmak için çıktığımız yolda kullandığımız doğal ürünler ve sütler lezzetli dondurmanın sırrı. Dondurmalarımızı tamamen doğal meyve ve pancar şekeri kullanarak üretiyoruz. Sütü İstanbul’un kuzeyindeki mandıralardan ve manda çiftliklerinden, meyveleri mevsiminde gerçek doğal üretim alanlarından temin ediyoruz. Üretim reçetelerimiz tecrübelerimizi destekleyen sanatsal dokunuşlarla oluşturuldu ve Türk damak zevkine uygun hale getirildi.

* En çok sevilen çeşitleriniz hangileri?

- ‘En sevilen dondurmamız’ diye ayıramıyorum ama Çeşme ziyaretçilerimiz en çok damla sakızı, nutella, limon, karadut tercih ediyor. Bunun yanı sıra mangoipassion fruits gibi egzotik meyveleri de dondurma severlerle buluşturuyoruz. Bizde sade dondurma deyince herkesin aklına vanilya gelir. Bizde vanilya gerçek vanilya çubuklarından yapılır. Sütlü dondurmalarımız ise gerçek manda, keçi ve inek olmak üzere üç çeşit.

* Alışılmış tatların dışında sadece size özgü farklı lezzetleriniz var mı?

- Satsuma mandalina, lotus, passion fruits, boz fıstık ve balbadem. Diabet problemi olanlar için de şekersiz dondurma üretiyoruz.

* Sizce dondurma yemenin mevsimi olur mu? Yaz-kış yenir mi?

- Dondurma hem yaz, hem de kış aylarında keyifle yenebilecek bir ürün. Dükkanlarımız kışın da açık. Bu yıl Alaçatı’da ilk kışımızı yaşayacağız. Alaçatı şubemizi kışın da açık tutacağız.

* Favorinizi sorsak, hangi çeşit dondurma dersiniz?

- Benim favori dondurmam limon ve tarçın. Eşim ise Belçika çikolatalı dondurmayı seviyor.

* Dondurmanın eşlikçi olduğu diğer tatlılarınız neler?

- Biz Alaçatı’da sadece dondurma, bubble tea ve dondurmayla yapılan milkshake satıyoruz. Diğer dükkanlarımızda waffle da servis ediyoruz.