Advertorial İş Bankası 100. yılında genç sporcuları Olimpiyatlarda destekliyor…
Sponsorlu

İş Bankası 100. yılında genç sporcuları Olimpiyatlarda destekliyor…


Paylaş
İş Bankası 100. yılında genç sporcuları Olimpiyatlarda destekliyor…

Paris 2024 Olimpiyatları’na neredeyse 100 gün kaldı. Tüm Türkiye 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Paris Olimpiyatları’nda Team Türkiye’yi oluşturan sporcuların müsabakalarını heyecanla beklerken, sporcuların kota yarışları için mücadelesi sürüyor.

Milli sporcularımızın olimpiyatlara hazırlanma sürecini desteklemek amacıyla Türkiye Olimpiyat Komitesi’yle (TMOK) 3 yıllık bir işbirliğine imza atan İş Bankası, gençleri sporla buluşturmayı ve ülkemizin spor alanında temsiliyetinin artırılmasını hedefliyor. Banka, Team Türkiye desteğinin yanı sıra farklı branşlardan sporculara bireysel destek de sağlıyor. Bu sporcular arasında teakwondoda Emre Kutalmış Ateşli, güreşte Evin Demirhan Yavuz, boksta Gizem Özer, artistik cimnastikte İbrahim Çolak ve Adem Asil, judoda Mert Şişmanlar, yüzmede Merve Tuncel, atletizmde Necati Er ve eskrimde Nisanur Erbil gibi farklı dallardan sporcular yer alıyor. 

Olimpiyatlarda kadın sporcuların sayısı artıyor

İş Bankası, ilk kez eşit sayıda kadın ve erkek sporcunun yarışacağı Paris 2024’ün cinsiyet eşitliğiyle ilgili yaklaşımını da çok önemsiyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 1991 yılından bu yana kadınlar branşı barındırmayan hiçbir yeni sporu oyunlara dahil etmiyor. Londra 2012’de ilk kez tüm branşlarda kadın sporcular yer aldı. Paris 2024’te ise yeni bir adım atıılarak kadın ve erkek sporcuların sayısı eşitlenecek. Dev organizasyonda 5.250 kadın sporcu ile 5.250 erkek sporcu madalyalara ulaşabilmek için ter dökecek.


Hülya Şenyurt
Suat Fetgeri Aşeni ve Halet Çambel

Türkiye’nin olimpiyat yolculuğunda ilk kez kadın sporcularımız Halet Çambel ve Suat Fetgeri Aşeni, eskrim dalında Berlin 1936 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil etti. Madalya alan ilk kadın sporcumuz ise Hülya Şenyurt oldu. Milli judocu, Barcelona 1992 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı bronz madalya ile bizi gururlandırdı. 

Toplamda 11 madalyayı ülkemize getiren kadın sporcularımız, son olarak Tokyo 2020’de 5 madalya ile bayrağımızı dalgalandırdı. Tokyo 2020'de boksta Busenaz Sürmeneli altın, Busenaz Çakıroğlu gümüş, güreşte Yasemin Adar, taekwandoda Hatice Kübra İlgün, karatede ise Merve Çoban bronz madalyayı Türkiye’ye getirdi.

Olimpiyat kotası için müsabakalar sürerken, şimdiye kadar 55 sporcumuz, Paris 2024’te olmayı garantiledi. Bu sporcularımızın 12’sini Kadın Voleybol Milli Takımımız oluşturuyor. Dünya sıralamasında ilk kez 1. sıraya yükselen Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi, CEV Avrupa Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde şampiyon olmayı başardı.

Team Türkiye’nin başarıları gururlandırıyor

Evin Demirhan Yavuz (Güreş)

Nisanur Erbil (Eskrim)


Gizem Özer (Boks)

İş Bankası’nın Team Türkiye kapsamında desteklediği Nisanur Erbil, Tunus’ta Ocak 2024’te düzenlenen Eskrim Kılıç Grand Prix’de gümüş madalya alarak Türk eskrim tarihindeki ilk büyük kadın Kılıç Grand Prix madalyasını ülkemize kazandırırken, Gizem Özer de Büyük Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda 8. Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 50 kg'da Evin Demirhan Yavuz, gümüş madalya kazanmayı başardı.


Merve Tuncel (Yüzme)

Merve Tuncel, Temmuz 2023'te Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 1500 metrede üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya, 800 metrede Avrupa Şampiyonu olarak yine altın madalya ve 400 metrede Avrupa 2.'si olarak gümüş madalya kazanmayı başardı.

Paris 2024’ün İş Bankası için ayrı bir anlamı da var… Bankanın kurulduğu 1924 yılında, ülkemiz de ilk kez olimpiyat oyunlarına (Paris 1924) katıldı. Yani, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin Olimpiyat yolculuğu ve İş Bankası bir asrı geride bırakacak.

Daha fazla bilgi için tıklayınız!

İlandır