Advertorial Kentlerle Buluşmalar: Denizli
Sponsorlu

Kentlerle Buluşmalar: Denizli


Paylaş
Kentlerle Buluşmalar: Denizli

 Posta Gazetesi'nin hayata geçirdiği "Kentlerle Buluşmalar" projesinin ikinci durağı Denizli oldu. Denizli'yi ziyaret eden posta yazarları, kentin önde gelenleriyle bir araya geldi. Yapılan toplantılarda tarımdan gastronomiye, sanayiden turizme, tarihten doğaya birçok konu masaya yatırıldı

 Kırsalda üretimi artırarak çiftçinin daha çok kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarım ve hayvancılıkta 50’yi aşkın proje hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yüzünü güldürdü. Tohumdan mera ıslah çalışmalarına, tarımsal sulamadan makina ekipman desteğine kadar üreticinin her derdine koşan Büyükşehir, örnek çalışmalarıyla gönüllerde taht kurdu. Denizlili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sanayi ve turizm şehri Denizli’nin aynı zamanda çok önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu vurguladı. Denizli ’nin 2014 yılında “Büyükşehir” olmasıyla kentin dört bir tarafında kırsal kalkınma destekleri vermeye başladıklarını anlatan Başkan Zolan, “Büyükşehir olmamız çok büyük bir imkan getirdi. Üreticilerimize nefes aldıracak ve öncülük yapacak onlarca proje hayata geçirdik. Kırsal kalkınmayı desteklemek için vatandaşlarımızın tüm ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmeye gayret ettik. Çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya, onları tüm imkanlarımızla desteklemeye devam ediyoruz. Çiftçimizin ve üreticimizin mutlu olması, bizleri de mutlu ediyor. Onlara, ‘Üretim sizden, destek bizden’ diyoruz. Her şey mutlu ve huzurlu bir Denizli için" dedi.

 ALTYAPIYA REKOR YATIRIM

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Denizli’nin “Büyükşehir” statüsüne kavuştuğu 2014 yılından itibaren kent genelinde yaptığı 7 bin 214 kilometrelik altyapı hattını hizmete aldı. 2008’den itibaren döşedikleri içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının uzunluğunun 9 bin kilometreyi geçtiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, Denizli’den Japonya’ya ulaşacak uzunlukta bir altyapı hattı döşediklerini söyledi. 2014’de ‘büyükşehir’ statüsüne kavuşan 30 kentin altyapı yatırımları sıralamasında kişi başına en çok yatırım yapan belediyenin Denizli Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Bu bir rekordur. Kendi ikbalimizi değil, şehrimizin geleceğini düşünüyoruz. Çünkü biz bu millete sevdalıyız” dedi.

 DENİZLİ’NİN 50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Denizli’nin Honaz ilçesindeki Akbaş Barajı’nda gelen su, Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi ile kentin kullanımına sunuldu. 70 kilometrelik hat ile kent merkezine ulaşan içme suyu kentteki su depolarına ulaştı. Gelecekte su sıkıntısı yaşamamak amacıyla Denizli’ye devasa bir yatırım kazandırdıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Denizli’mizin geleceği artık güvende. Denizli, Honaz dağlarındaki kar sularının biriktiği Akbaş Barajı’ndan getirilen içme suyunu kullanmaya başladı. İçme suyumuz güvence altına alındı. Bu tesisler 50 yıldan fazla şehrimize hizmet verecek. Suyumuz hala Türkiye’nin en temiz suyu olmaya devam ediyor" dedi.

 BÜYÜKŞEHİR İLE HAYATA DAHA GÜVENLE BAKIYORLAR

“Denizli'de kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla faaliyete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Denizli'nin 19 ilçesi ile 616 mahallesinde evde bakım ve sağlık hizmeti verdiklerini, projenin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Başkan Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ile Denizli'de kimsenin sahipsiz kalmamasını hedeflediklerini belirterek, proje ile kısa sürede on binlerce vatandaşa ulaşarak dertlerine derman olduklarını ifade etti.

 SEVGİ ELİ EN BÜYÜK İYİLİK HAREKETİ

Denizli'de ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü görevini yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi haline geldi. Denizli tarihinin en büyük iyilik hareketi olan Sevgi Eli bugüne dek binlerce ihtiyaç sahibinin derdine derman oldu. Sevgi Eli Mağazasında gelinlikten damatlığa, bebek kıyafetinden her türlü giyim eşyasına kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek veriliyor. Başkan Zolan, Denizli’nin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuna büyük önem verdiğini belirterek, Sevgi Eli'nin yaklaşık 17 yıldır ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırseverler arasında köprü görevi yürüttüğüne dikkati çekti.

 BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi ’nin kentte bilim, kültür ve sanatın merkezi olması hedefiyle hayata geçirdiği Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, her gün birçok etkinliğe ev sahipliği yaparak binlerce vatandaşı ağırlıyor. 500, 1000 ve 2000 kişilik salonları, nikah salonları, atölyeleri, seminer salonları ve 100 kişilik planetaryumu (gezegen evi) bulunan kongre merkezi; tiyatrodan, konsere, sergiden panele ev sahipliği yaptığı programlarla Denizli'de bilim, kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi oldu. Başkan Zolan, “Şehrimizde daha önce binlerce kişinin aynı anda katıldığı programlar yapamıyorduk. Şimdi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezimizdeki devasa salonlarımızda dilediğimiz etkinliğimizi yapabiliyoruz ” diye konuştu.

 7’den 70’e SPOR KURSLARINA İLGİ BÜYÜK

Herkesin spor yapabilmesi için 22 ayrı branşta ücretsiz spor kursu veren Denizli Büyükşehir Belediyesi kenti sporla buluşturuyor. “Denizli'de spor yapmayan kimse kalmayacak” sloganı ile birçok çalışmanın altına imza atan Başkan Zolan, 7’den 70’e Denizli’de yaşayan herkesin spor yapması için gayretlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

 ALPLER KALİTESİNDE KRİSTAL KAR BURADA

Beyaz cennet Pamukkale'nin ardından şehrin ikinci beyaz cenneti olan Denizli Kayak Merkezi kış turizminin yeni gözdesi oldu. Ege Bölgesi’nin en büyük tesisi, Alplere özgü kar kalitesiyle yeni sezonda da Türkiye'nin dört bir tarafından ziyaretçi ağırlayacak. Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi ’ndeki 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da bulunan Denizli Kayak Merkezi, alt yapısı ve günü birlik tesisi ile ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede. Başkan Zolan, Denizli Kayak Merkezi ile kentin var olan turizm potansiyelini dört mevsime yaydıklarını belirterek, "Yeni sezonda, Ege’nin Erciyes’i, Uludağ’ı olarak gördüğümüz kayak merkezimize karın ve kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyen tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

 TELEFERİK HER MEVSİM BİR BAŞKA GÜZEL

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu, kentteki sosyal yaşamın vazgeçilmez renklerinden biri haline gelen Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, her mevsim ayrı güzelliği ile ziyaretçilerine kendini hayran bırakıyor. Başkan Zolan, tesisisin alternatif turizm anlamında Denizli’ye yeni bir soluk getirdiğini söyledi.

 CAN DOSTLARA 5 YILDIZLI OTEL KONFORU

Türkiye’de sokak hayvanları için yapılan en modern tesislerden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, can dostlara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. 112 Acil Ambulans gibi hizmet veren  “Canbulans” da can dostların hayatını kurtarmak için çalışıyor.  Başkan Zolan, "Burada can dostlarımız neye ihtiyaç duyar, nasıl yaşar ve rahat eder diye düşünerek ona göre hareket ettik. Çünkü onlar bize emanet. Denizli’mizde hayvan sevgisini en üst seviyeye taşımak istiyoruz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR, DENİZLİ'NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

Denizli ’de onlarca tarihi yapıyı yok olmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'nun en büyük antik kentlerinden biri olan Laodikya'nın gün yüzüne çıkarılıp dünya kültür mirasına kazandırılması için de büyük çaba harcıyor. Bu kapsamda son olarak 2200 yıllık Batı Tiyatrosu dünya kültür mirasına kazandırıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle restorasyonu tamamlanan Laodikya Antik Kenti’ndeki Batı Tiyatrosu 1690 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu. Başkan Zolan, Denizli ’deki tarihi ve kültürel yapıların korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını kaydetti.

DENİZLİ, KENT MÜZESİ’NE KAVUŞUYOR

Denizli'nin uzun yıllardır hayalini kurduğu, taş binalar olarak bilinen eski Endüstri Meslek Lisesi’nin Denizli Kent Müzesi olarak hayata geçmesi için başlayan çalışmalar devam ediyor. 2 bin 570 metrekare kapalı alana sahip olacak kent müzesinde Cumhuriyet döneminden Osmanlı'ya, Denizli'nin mutfak kültüründen Denizli efelerine kadar birçok değer yer alacak. Başkan Zolan, Müzenin turizme katkı ve tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük rol oynayacağını vurguladı.

 DENİZLİ’NİN İKİ PARKINA DAHA YEŞİL BAYRAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı, Türkiye’nin ilk Yeşil Bayrak ödüllü İncilipınar Parkı’nın ardından Çamlık ve Adalet Parkı da Yeşil Bayrak ödülü aldı. Türkiye'deki Yeşil Bayraklı park sayısı toplam 5’e yükselirken, bunlardan 3’ünün Denizli’de bulunması kentin gurur vesilesi oldu. Bir zamanlar hava kirliliğinden dolayı nefes almakta zorlanılan, vatandaşların güzel vakit geçirebileceği parkların olmadığı Denizli’den bugün dünya kentleriyle yarışan bir şehir haline geldiklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Denizli'miz park ve yeşil alan çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor" dedi.

 "TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİF İLLERİ ARASINA GİRDİK”

Denizli Valisi  Ali Fuat Atik, müteşebbis ruhuna sahip ve yardımsever insanlarıyla Denizli’nin sanayi, tarım ve turizmde hızla geliştiğine, sosyo-ekonomik kalkınmışlıkta Türkiye’de 10’uncu sıraya geldiğini, ülkenin lokomotif illeri arasında yerini aldığını söyledi.

Denizli'nin müteşebbis ruhlu ve yardımsever insanlarıyla tüm dünyanın gözbebeği olduğunu söyleyen Vali Ali Fuat Atik, Denizli'nin ekonomisini oluşturan ana sektörlerin sanayi, tarım, madencilik ve turizm olduğunu belirtti. Atik, tekstilin başkenti Denizli'nin bir marka kent olduğunu dile getirerek, "Denizli'de hızla gelişen bir diğer sektör ise mermer işkolu. Türkiye’nin 2. büyük mermer havzası ilimizde. 1979 yılında ilk tesisin kurulmasıyla faaliyete başlayan mermer sektörü, bugün dış pazarlara üretim yapıyor. Tekstil ve mermer ağırlıklı üretim ve ihracat yapısına sahip olan Denizli'de gelişmeye açık pek çok sektör mevcut" dedi. Denizli’de tarım ve sanayinin birbirine entegre olduğunu vurgulayan Vali Atik  “Denizli son yıllarda tekstilde göstermiş olduğu başarıyı tarım ve hayvancılık alanına da yansıtmakta. İlimizde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı işletme sayısı 46 bin 660’dır. 2021 yıl sonu itibariyle 1 Milyar 603 milyon TL'lik tarım ürünü ihraç edilmiştir. Denizli İlinde mevcut jeotermal sıcak sulardan faydalanarak ekonomik anlamda sera yetiştiriciliğini teşvik etmek, yeni yatırım alanlarının oluşturulması ile istihdamı arttırmak ve tarımsal üretimin Gayri Safi Milli Hasılasındaki payını yükseltmek ana hedeftir" diye konuştu. 

 

İlandır.