Advertorial Kentlerle Buluşmalar: Kayseri
Sponsorlu

Kentlerle Buluşmalar: Kayseri


Paylaş
Kentlerle Buluşmalar: Kayseri

Posta Gazetesi'nin "Kentlerle Buluşmalar" projesi kapsamında Posta Gazetesi yazarları Kayseri'yi ziyaret etti. Yazarlar, kentin önde gelenleriyle bir araya geldi. Yapılan toplantılarda tarımdan gastronomiye, sanayiden turizme, tarihten doğaya birçok konu masaya yatırıldı.

Etkinlik kapsamında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile bir araya gelindi. Talas Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı 7/24 Kütüphane ve Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde yer alan "Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi'ni gezen yazarlar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Erguvan Restoran’da Kayseri'ye özgü yemeklerden oluşan öğlen yemeğine katıldı. Büyükşehirin Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ve Milli Mücadele Müzesi'ni ziyaret eden yazarlar, daha sonra Erat Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erkan'ı ve Erciyes KSS Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya'yı ziyaret ederek sektörlere ilişkin bilgiler aldılar. Akşam yemeği için MÜSİAD Kayseri Başkanı Ferhat Akmermer'in ev sahipliğinde şehrin önde gelenleriyle Kayseri MÜSİAD’ta buluşan yazarlar ilk günü tamamladılar. Posta Gazetesi'nin yönetici ve yazarları ikinci günün ilk programını Avenir Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arık ile açarken, öğlen yemeği öncesi MORE GYİ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uyumaz’ın ev sahipliğinde Cengaver At Çiftliği’nde keyifli vakit geçirdi. Ardından şehir turu ve turizm cenneti Soğanlı Vadisi’nde ağırlanan yönetici ve yazarlar, şehrin nabzını tutarak Kayseri'den ayrıldı.

 MASAL DİYARI SOĞANLI'DA TURİZM ATAĞI

 Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, dayanışma içerisinde başlattıkları turizm atağı ile turizm cenneti Soğanlı Vadisi’nde çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, bölgenin Türkiye ve dünyaya tanıtılması için de çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kayseri'nin önemli turizm merkezlerinde Soğanlı Vadisi’nde Türkiye Enduro ve ATV şampiyonası düzenlendi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Soğanlı’yı masal diyarı olarak nitelendirerek “Kısa süre önce burada Büyükşehir Belediyemiz, bizler hep beraber çalışmalara başlamıştık. Burada sabahın erken saatlerinde her gün balonlar havalanıyor. Yürüyüş yolları, özellikle tarihi bin yıl önceye dayanan kiliseler, Kapadokya krallığından eserler adeta bir masal diyarı. Muhteşem bir yer. Birlikte önümüzdeki bahar Soğanlı başka olacak ve biz hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz" ifadesine yer verdi.

 

 YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ 4 MEVSİM SPORUN MERKEZİ

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bölgesinde 5 yeni projeyi de hayata geçirerek, bölgenin parlayan yıldızı Erciyes’i 12 ay sporun merkezi yapacak. Tamamlandığında 100 milyon TL’ye mal olacak ve kamp alanında Erciyes’i cazibe merkezi haline getirecek olan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi başta futbol takımları olmak üzere spor dünyasının gözdesi haline gelecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile Erciyes Dağı’nı 12 ay sporun merkezi haline getireceklerini ifade etti. Uluslararası standartlardaki proje ile Kayseri’nin, sporun da merkezi olacağının altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Gelecek sezona yeni tesislerimizin yetişmesini planlıyoruz. Sadece futbol takımlarının değil, tüm spor dallarına hitap ediyor” diye konuştu. Büyükkılıç, tüm profesyonel takımlarını, tarihi misyonu ve kültürel altyapısı olan, sporun merkezi olan Kayseri’de görmek istediklerini sözlerine ekledi.

TARIM VE HAYVANCILIĞA 224 MİLYON TL DESTEK

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi çiftçiye ve besiciye büyük destekler veriyor. Tarıma büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Büyük, küçük eksik demedik ve ilçelerimizin, çiftçi kardeşlerimizin tarım ve hayvancılık ile ilgili tüm isteklerini, eksikliklerini yakından takip edip, gidermeye çalıştık. Bu kapsamda, koyunlar artıyor, meralar şenleniyor projesi kapsamında 16 ilçede bir aileye 19 koyun, 1 koç olmak üzere 215 aileye 4 bin 300 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi. Bu projeye toplam 17. 5 milyon TL harcanmıştır” dedi. Ayrıca çiftçilerin tohum ihtiyacını karşılamak ve ekilen arazi miktarını artırmak için 34. 5 milyon TL maliyetli aspir, nohut, buğday gibi toplam 3 bin 635 ton tohum desteği yapıldığını ifade eden Büyükkılıç üreticilere, toplam 3 milyon TL harcanarak, 2 bin 640 adet arı kolonisi desteğinin de sağlandığını belirtti. Büyükkılıç, tarım ve hayvancılık alanına toplam 224 milyon TL’ye ulaşan destek verildiğin sözlerine ekledi.

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Türkiye’nin en kapsamlı merkezi konumundaki Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 53 personel ve 290 öğrenci ile birbirinden önemli hizmetler yapıldığını belirterek, “Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde 290 öğrenci ile yüzler gülüyor, engeller bir bir aşılıyor. Merkezimizde oyun terapisi, müzik atölyesi, sera, grup odaları, bireysel eğitim odaları, bahçede parkı, basket sahası gibi özel alanlarımız mevcut. Ayrıca, fizyoterapi odaları son teknolojik aletler ile donatıldı, birçok bedensel engelli grubuna hizmet verebiliyor” diye konuştu.

 TARİHİ BELGE MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ’NDE

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Taş Mektep olarak bilinen 127 yıllık Kayseri Lisesi’nin tarihi binasını aslına uygun şekilde restore ettirip, 2 Mayıs 2016’da hizmete açarak, tarihi mekânı Türkiye'nin önemli müzelerinden birisi haline getirdi. Kurtuluş Savaşı'nı, Anadolu'nun milli mücadeleye katkısını ve milli mücadele kahramanlarını anlatan Milli Mücadele Müzesi’nde son teknoloji kullanılarak özel yazılımlı dijital teknolojide müzecilik dikkat çekerken, ayrıca müze, tarihi belgeleri de ziyaretçilerin sergisine ve beğenisine sunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’na katılmasıyla ilgili “Savaş İlanı ve Şeyhülislam Fetvası'nı içeren tarihi belgenin orijinalinin bu müzede sergilendiğini belirtti.

 

‘UYUMAYAN KÜTÜPHANE’YE 2 YILDA 400 BİN ZİYARETÇİ

 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan "Uyumayan Kütüphane" 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi, 2. yılını geride bıraktı. Talas girişi Atatürk Bulvarı üzerinde yurtların yanı başında yer alan ve 2020'de açılan kütüphaneye ilgi her geçen gün artarak büyüyor. 2 yılda 400 binin üzerinde vatandaş tarafından kullanılan merkez her yaştan araştırmacının uğrak noktası oldu.

TIPKIBASIM KUR’AN SERGİSİNE İLGİ BÜYÜK

 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan ‘Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi’ ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 27 Nisan 2022’de Kadir Gecesi gününde açılan sergiyi ilk günden bu yana 10 binden fazla kişi ziyaret etti. 3 bölümden oluşan serginin ilk bölümünde hat sanatının gelişimi anlatılırken ikinci bölümde Kur’an-ı Kerimlerin tıpkıbasımları yer alıyor. Üçüncü bölümde ise artırılmış gerçeklik ile Kur’an-ı Kerim’de geçen olaylar üç boyutlu olarak gösteriliyor.

 3 BİN 200 PROJE BAŞVURUSUNUN YARISI KAYSERİ'DEN

 "Biz Kayseri’yi tanımlarken ‘Üreten şehir’, ‘Girişimcilik Şehri’, ‘Tarım Şehri’, ‘Turizm Şehri’ diyoruz. Bunları söylemekte elbette haklı sebeplerimiz var" diyen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, ajansın kurulduğu 2009 yılından bu yana Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta yürüttüğü farklı destek programları ile kamu ve özel sektör projelerini desteklediğine dikkat çekti. 13 yılda ajans programlarına yaklaşık 3 bin 200 proje başvurusu yapılmasının bölgenin ajansa gösterdiği ilginin bir kanıtı olduğuna işaret eden Kilci, “Gerek proje başvurusu, gerekse desteklenen proje sayısı ve destek tutarı göz önüne alındığında bölgede Kayseri’nin öne çıktığını görmek mümkün. 13 yılda yapılan 3 bin 200 proje başvurusunun yarısı Kayseri’den. Ajansımızın 2010'dan beri gerçekleştirmiş olduğu Mali Destek Programları ile Kayseri ilinde bugüne kadar toplam 465 projeye destek sağladı" dedi.

 MÜSİAD KAYSERİ’DEN YATIRIM HAMLELERİ

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri tarafından çeşitli alanlardaki yatırım planlarına yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda, MÜSİAD Genel Merkezi tarafından kurulum aşamasında olan ve MÜSİAD’ın yaklaşık 13 bin üyesi için birlikte yatırım yapma ve yüksek katma değer üretme fırsatının yer aldığı Girişim Sermaye Yatırım Fonu (GSYF) hakkında bilgiler verildi. MÜSİAD Kayseri Başkanı Ferhat Akmermer, "Asıl amacımız şehrimize dışarıdan nakit akışını arttırmak ve hep birlikte kazançlı işlere imza atmak" dedi.

 AVRUPA VE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KARMA PROJESİ: KUMSMALL AVM

 Avrupa ve Türkiye’nin en büyük ve en fazla ürün seçeceğine sahip karma alışveriş merkezi KUMSmall AVM, birçok ulusal ve uluslararası alternatif markayı çatısı altında topluyor. Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük karma projesi KUMSmall AVM’nin Kayseri’nin yanı sıra tüm bölgeye hizmet verdiğini ve önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Erciyes KSS Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, “KUMSmall, 3000’den fazla üreticinin yer aldığı Türkiye’nin en büyük mobilya merkezidir. İçerisinde AVM, iş merkezi, otel ve eğlence merkezi gibi birçok seçenek bulunuyor. 180 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 350 mağaza bulunuyor. KUMSmall, klasik bir alışveriş merkezinin yanı sıra mobilya ve dekorasyon konseptlerini de bir araya getiriyor" dedi.

 

FİBER HIZINDA ÜRETİYORLAR 

"İsteyin fiber hızında üretim" sloganı ile yola çıkan Erat Kablo, alanında bilgi ve deneyim sahibi uzman ekibiyle, son teknolojik gelişmelere uygun makine ve yöntemler kullanarak 1998'den bu yana hizmet veriyor. 10 bin metrekare alandaki entegre tesislerinde, kendi bünyesinde Data&Lan kablo ve aksesuarları, fiber optik kablo ve aksesuarlarını üreten Erat Kablo, tecrübesi ve sunmuş olduğu yüksek kaliteli ürünler ile yurtiçi pazarının yanı sıra, dünya pazarında da 20'yi aşkın ülkede tercih ediliyor. Türkiye ve Avrupa’nın sayılı üreticilerinden olduklarını dikkat çeken Erat Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erkan, "Telekomünikasyon sektörünün tamamına hitap eden geniş ürün yelpazesine sahibiz. Ürünlerimiz, hizmetlerimiz, satış sonrası destek ve müşteri memnuniyeti takibi politikalarımızla dünya pazarında ülkemizi en etkin şekilde temsil etmeyi görev edindik" dedi.

 GRUP AVENİR’DEN BEŞ FARKLI PROJE

 Yeni projeleri Marvel 300, Neva 125, Via 138, Gültepe 60 ve Bozok 270 projelerinin sunumunu yapan Grup Avenir, örnek dairelerini tanıttı. Hız kesmeden proje üretmeye devam ettiklerini söyleyen Grup Avenir Satış ve Pazarlama Müdürü Serap Karabulut, “2002 yılında Avrupa’da başladığımız bu yolculukta yerel ve küresel ölçekte çağdaş, sürdürülebilir ve insan odaklı projeler üreterek sektörde öncü olmak ve bu zaman sürecinde edindiğimiz tecrübeyle tasarımlarımızın işlevselliği, estetiği ve kalitesinden ödün vermeden projelerimize hız kesmeden devam etmeye çalışıyoruz. Farklı lokasyonlarda yeni projelerimiz devam edecek" bilgisini verdi.

 MORE GYİ PROJELERİ HAYAL EDİLENİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

 More GYİ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uyumaz, projelerinden ve markasına dair hedeflerinden bahsetti. Her alanda uzman ve bilgili bireylerle çalıştıklarını vurgulayan Uymaz, bulundukları bölgede gayrimenkul yatırım inşaat olarak hizmet verdiklerini söyledi. İnandığı yolda daima hedef büyüterek yürüdüklerini belirten Uyumaz, “2015 yılında özel ekibim ile elimizden gelenin daima en iyisini yapacağımıza söz vererek başladık. Kentimize değerine değer katacak hedeflerimizi, tecrübelerimizle hep daha iyisini yapacağımızın sözünü tekrarlamak istiyorum. Kentin her alanında bütçelere uygun projelerimiz var. Fark edilmemiş tüm detayları fark edilir hale getirmek istiyoruz” dedi.

 AT ÇİFTLİĞİNDE KEYİFLİ ANLAR

 More GYİ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uyumaz, Posta Gazetesi’nin “Kentlerle Buluşmalar Kayseri” programı kapsamında Kayseri’ye gelen yönetici ve yazarlarını Cengaver At Çiftliği’nde ağırladı. Öğle yemeği öncesi çiftliği gezen ekip, çiftlikte bulunan atlarla yakından ilgilenerek, hatıra fotoğrafları çektirdiler. Uyumaz, "Çiftliğimizde at biniciliği ve atlı okçuluk eğitimleri Kayseri halkından yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

 

İlandır.