Advertorial Limon Köyiçi’nde dolu dolu bir sezon
Sponsorlu

Limon Köyiçi’nde dolu dolu bir sezon


Paylaş
Limon Köyiçi’nde dolu dolu bir sezon

Açıldığı günden bu yana bir Alaçatı klasiği haline gelen Limon Alaçatı, yine dolu dolu bir sezon geçirdi. Birbirinden leziz yemekleri ile adından söz ettiren Limon Alaçatı, pop müzikten arabeske uzanan geniş yelpazedeki müzik anlayışıyla da fark yarattı.

Ege sahillerinin havasını şık ambiyansına yansıtan Limon Köyiçi, açıldığı günden bu yana Alaçatı'nın vazgeçilmez mekânları arasında yer alıyor. Kaliteli müzik ve lezzetli yemekleri bir araya getirerek her sezona damga vuran Limon Köyiçi, orijinal Alaçatı taşlarıyla örtülmüş köyün en büyük yerlerinden biri ve kocaman bir limon ağacına sahip. Adı da bu limon ağacından geliyor. Yedi yıl önce kapılarını açan Limon Köyiçi, limon ağacı etrafına kurulu masaları ve tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. Limon Köyiçi bu başarısını mekanın ortaklarından başarılı işletmeci Yasin Becek ve Limon ailesine borçlu. Limon Köyiçi, deyim yerindeyse başarılı işletmeci Becek’in ellerinde ilmek ilmek işlenerek bugünlere kadar başarıyla geldi. 

YÖRESELDEN DÜNYA MUTFAĞINA

Açıldığı günden bu yana bir Alaçatı klasiği haline gelen Limon Köyiçi, birbirinden leziz tatlarıyla adından söz ettiriyor. Bu yaz da misafirlerine benzersiz bir deneyim sunan Limon Köyiçi'nin mutfağı, şef Eyüp Gül'e emanet. Konuklarına lezzetli bir yemek deneyimi yaşatmayı hedefleyen mekanda menü, füzyon mutfak üzerine kurgulanmış durumda. Misafirlerine unutulmaz akşamlar yaşatan Limon Köyiçi, sıcak ve samimi ortamıyla tam not alıyor. Kaliteli yemek ve iyi müzik anlayışıyla yola çıkan Limon Köyiçi, Alaçatı'nın bir numaralı eğlence mekânı haline gelerek her yaz sezonunu dolu dolu geçiriyor. Şef Eyüp Gül, “Menümüzü oluştururken farklı ülkelerin yöresel ürünlerini farklı tekniklerle sentezleyip füzyon yemek kültürünü benimsedik. Tarladan sofraya bir anlayışa öncelik verdik. Anadolu’nun bereketli topraklarının eşsiz Ege Denizi ile öpüştüğü bu coğrafyada iyi bir ot yemeği yapılacaksa otun en iyisi burada, deniz mahsullü bir yemek yapılacaksa da balığın en iyisi yine burada mevcut. Bunca zenginlik içinde iyi bir menü oluşturmak bizim için hiç de zor olmadı. Bu bir ekip işi. Her işletmede olduğu gibi iyi bir ekibimiz var. Patronlarımızın yoğun çabası ve özenini de burada vurgulamam gerekiyor. Her türlü imkanı bize sunuyorlar. Kaliteli malzeme, en iyi imkanlar ve iyi bir ekip sizi mutlaka başarıya götürür” dedi.

MÜZİK VE YEMEĞİN EŞSİZ UYUMU

Lezzetli bir yemeğin güzel bir müzik performansıyla harmanlanması sonucunda 7’den 70’e herkes Limon Köyiçi’nden mutlu şekilde ayrılıyor. Pop müzikten arabeske uzanan geniş yelpazedeki müzik anlayışıyla eğlence dünyasını sınırlamayan Limon Köyiçi’nde müziğe ise DJ Yiğit Özdemir yön veriyor. Özdemir, “Geniş bir müzik listemiz var. Yabancı müzik çalarken birden oyun havasına, halaya, Karadeniz’e kadar uzanabiliyoruz. Sanırım insanlarda en çok bunu sevdi, samimi olduğumuzu hissettiler ve her kesime hitap ettik. İnsanların bu çok hoşuna gitti. 7’den 70’e herkes Limon’dan müzikal anlamda mutlu ve müziğe doymuş olarak ayrılıyor. Olmayan tarzımızı koruyarak bu kültüre yön vermeye devam etmek istiyoruz” diye konuşuyor.

 

BAŞARININ SIRRI EKİPTE GİZLİ

Başarılı iş insanı Yasin Becek, çok iyi bir ekip olduklarını dile getirerek, şunları söyledi: “‘Başarı’ dediğimiz göreceli kavramın bendeki tek açıklaması ekip işidir, devamlılıktır, aile olmaktır. Şu andaki ekibim minimum 8-9 yıldır benimle çalışıyor. Bu sene meslekte 20’nci yılımı kutluyorum. 20 senedir yanımda olan insanlar var. Çok iyi bir ekibiz. Bunların hepsi birbirine bağlı bir çark ve o çark devamlı dönüyor, iyi çalışıyor, o yüzden hiç gıcırdama yapmıyor. Önemli olan aile olabilmek. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmak! Biz birlikte olmaktan çok büyük keyif alıyoruz. Gündüzleri de vakit geçiriyoruz. Bazen gündüzleri denize gidiyoruz, gece bitiyor mekanda zaman geçirmeye devam ediyoruz. Çalışma saatleri dışında herkes abi–kardeş ama iş başlayınca herkes beyefendi, hanımefendi. İyi bir hizmet verebilmek için yüzlerce kişi çalışıyor.”

BECEK: ALAÇATI’YA DEĞER KATIYORUZ

“Türkiye’de tarzı olmayan tek dükkan Limon’dur” diyen Becek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müzik tarzını sorsanız, kimse söyleyemez. Yemek tarzını sorsanız, kimse söyleyemez. Sakatat da vardır, dünya mutfağı da vardır, İngiliz yemeği de vardır, balık da vardır. Hiçbir şekilde Limon’un bir tarzı yok. Müzik tarzına gelince, onun da bir tarzı yok. Bizde halay da çalar, Karadeniz havası da çalar, R&B müzik de çalar. Aslında insanları çeken de bu. Böyle bir ülkeyiz aslında. Farklı renklerden meydana geliyoruz. Limon Köyiçi olarak 7’nci senemizdeyiz. Alaçatı’ya değer katan bir markayız. İlmek ilmek, tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik bugünlere. Hedefimiz, her sene yenilediğimiz menümüzle hizmetimizi daha üst seviyelere taşımak.”

ÜNLÜLERİN TERCİHİ OLDU

Kaliteli yemek ve iyi müzik anlayışıyla yola çıkan ve her yıl birbirinden ünlü isimlerin tercihi olan Limon Köyiçi, futbol, sanat ve iş dünyasından ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Mekanın kurucu ortaklarından Yasin Becek ile işletmecisi Raif Karan, konuklarıyla tek tek ilgileniyor. Futbolcu Alpaslan Öztürk ile sunucu eşi Ebru Şancı Öztürk tatil için geldikleri Çeşme’de soluğu Limon Alaçatı’da aldı. Geç saatlere kadar Limon Alaçatı’da eğlenen çift, mekanın işletmecisi Raif Karan ile sohbet etti. Ünlü oyuncular Barış Kılıç, Anıl Karaer, Rahimcan Kapkap da Limon Alaçatı’daydı. Mekanın kurucu ortaklarından Yasin Becek ile işletmecisi Raif Karan ile bir araya gelen oyuncular, mekandan keyifli ayrıldı.

ŞARKILAR BİRLİKTE SÖYLENDİ

Futbolcu Cengiz Ünder ve İrfancan Kahveci; eğlenmek için Limon Alaçatı’yı tercih etti. Dillerden düşmeyen şarkısı ‘Aşkın Olayım’ ile müzik piyasasına damga vuran Simge Sağın’ın tatil için geldiği Alaçatı’da tercihi Limon Köyiçi oldu. Eğlencenin doruklarda yaşandığı Limon Köyiçi’nde kendi şarkısına eşlik eden ünlü sanatçıyı konuklar da yalnız bırakmadı. Yasin Becek ile bir araya gelen Simge Sağın, geç saatlere kadar arkadaşlarıyla vakit geçirdi.  

FUTBOLCULAR DA ÇOK EĞLENDİ

Limon Köyiçi, ekranların sevilen isimlerinden biri olan Dilara Aksüyek ve başarılı futbolcu Cenk Şahin’i de ağırladı. Spor dünyasındaki isimlerin favori mekanı haline gelen Limon Köyiçi’nde başarılı futbolcular Gökhan Gönül, Cenk Şahin, Sabri Sarıoğlu ve Alper Potuk hep beraber eğlendi. Köyiçi’nin kaliteli müziğini dinlemeye gelenler arasında ünlü şarkıcı Berkay da yer aldı.