Advertorial Onlar gerçek ‘esnaf’
Sponsorlu

Onlar gerçek ‘esnaf’


Paylaş
Onlar gerçek ‘esnaf’

Yeni nesil meyhanelerin öncüsü, yemekleriyle, müzikleriyle ve dans etmekten kimsenin göremediği dondurma tatlısı ile adından söz ettiren Esnaf Alaçatı’da yaz akşamları dolu dolu geçiyor.

2016 yılından bu yana Alaçatı’da bir marka haline gelen Esnaf, müdavimi olunan menüleri, DJ performansı, muhteşem ambiyansı ile misafirlerini ağırlıyor. İşletmeciliğini başarılı iş insanı Atilla Bingöl’ün yaptığı Esnaf Alaçatı’nın bu başarısın yolu aile olmak ve çok çalışmaktan geçiyor.

ÇOK GÜZEL AİLE ORTAMI

Esnaf Alaçatı’nın işletme müdürlüğünü Mehmet Ali Yati yapıyor. Esnaf ailesinde 7’nci yılını geride bırakan Yati, meslekte 25’inci yılını kutluyor. Esnaf ailesine dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yati, “Esnaf ailesi ile yollarımız İstanbul projesiyle kesişti. Ekim 2017’de İstanbul’da hizmete başladık. Yazları Alaçatı, kışları İstanbul olarak servis veriyoruz. Her sene üzerine katarak devam ediyoruz. Çok güzel bir aile ortamına sahibiz. Meslekte 25 yılımı geride bıraktım ama hala ilk gün ki heyecanımı yaşamaya devam ediyorum. Menümüz her yıl yaz ve kış olarak mevsimsel şekilde değişiyor. Eğlenceye önem verdiğimiz kadar meze ve yemeklerimize de önem ve özen gösteriyoruz. Esnaf’ta 7’nci yılımı geride bırakıyorum ama kendimi işe gitmiş saymıyorum, çünkü çok güzel bir aile ortamımız var” dedi.

MUTFAK ONA EMANET

Alaçatı’nın gözde mekanı Esnaf’ın mutfağı ise Devran Karaalp’e emanet. Esnaf’ın başarılı şefi Devran Karaalp, işini aşk ile yapıyor. 22 yıldır bu sektöre emek veren Karaalp’in yolu 2019 yılında ‘Esnaf on the beach’ projesi sayesinde Esnaf ile kesişti. Kısa süren projenin ardından Devran Karaalp ekim ayında tekrar Esnaf ailesine katıldı. Başarının bir ekip işi olduğunu dile getiren Karaalp, Esnaf’ın menüsünü oluştururken önceliğin her zaman ‘misafir yorumları’ olduğuna dikkat çekerek, “Bazen bir haftada 4 ürün değiştirdiğimiz oluyor. Bu şefler için zor olsa da büyük bir haz. Günün sonunda çıkan ürünlerin lezzetli ve herkes tarafından yenilebilir olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

TUTKU HALİNE GELDİ

Bundan tam 22 yıl önce mutfak hayatına zorunlu olarak girdiğini ifade eden Karaalp, 3 ayın sonunda mutfağın kendisinde bir tutku haline geldiğini söyledi. Uzun süre alaylı olarak çalıştıktan sonra eğitim almaya karar verdiğini aktaran Esnaf Mutfak Şefi Devran Karaalp, “Türk ve Akdeniz mutfağı eğitimi veren İstanbul Culinary Enstitüsü’nde eğitim aldıktan sonra Kadir Has Üniversitesi bünyesinde eğitim vermeye devam eden okulumda eğitmen şefliğe kadar yükseldim. 4 yıl boyunca burada Fransız mutfağı, diğer üniversitelerde Türk mutfağı eğitimi verdim. 2018 yılından sonra eğitmenliği bıraktım. Mutfakta daha fazla zaman geçirmeye başladım. Bazı işler tutkudur; mutfak da öyle” diye konuştu