Advertorial Oryantalist ve modern tatların harmonisi
Sponsorlu

Oryantalist ve modern tatların harmonisi


Paylaş
Oryantalist ve modern tatların harmonisi

Damak çatlatan lezzetlerle ve Lübnan müzikleriyle fark yaratan El-Yar, hem mutfağı hem de şovları ile kısa sürede iddiasını ortaya koydu.

Limon Köyiçi’nin başarılı işletmecisi Yasin Becek, Alaçatı tutkunlarına bu yaz bambaşka bir klasik kazandırdı. İlk yatırımı Limon Köyiçi’ni bundan yedi yıl önce “Kaliteli yemek,  kaliteli müzik” mottosuyla hayata geçiren Becek, Lübnan mutfağının tatil beldesindeki tek adresi El-Yar ile başarısına başarı kattı. Alaçatı’nın en yenisi El-Yar kısa sürede çok sevildi. 14 Haziran’da yeni sezona merhaba diyen El-Yar, o günden bu yana binlerce kişiyi ağırladı. El-Yar’ın da başarısı Limon Köyiçi’nde olduğu gibi ekip çalışmasından geçiyor.

ÇİÇEKLER ARASINDA YOLCULUK

Baharatları, kokusu, otları ve rengarenk sunumları ile oryantalist ama bir yandan da modern bir yemek kültürüne sahip Lübnan mutfağı, El-Yar ile birlikte damaklarda eşsiz tatlar bırakıyor. Lübnan mimarisinden yola çıkılarak tasarlanan El-Yar’a giriş yaptıktan sonra kendinizi yasemin ve begonvillerle dolu eşsiz bir dünyanın içinde buluyorsunuz. Uzun yıllar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Lübnan, deniz kıyısı olmasından ötürü ticaretin gelişmesiyle birlikte bambaşka bir kültür ve mutfağa sahip.

OTANTİK TEPSİLERDE SUNUM

Osmanlı’dan kalan bulgur, nohut ve acı sebebiyle, Güneydoğu Anadolu mutfağının izlerini taşıyan Lübnan mutfağı, Akdeniz’e kıyısı olmasından dolayı ise zeytinyağı ve otları da içinde barındırarak geniş yelpazedeki seçenekleriyle oldukça ilgi çekiyor. Fransız mutfağına da göz kırpmayı ihmal etmeyen Lübnan mutfağının eşsiz lezzetleri, her biri Gaziantep’te özel olarak hazırlanan birbirinden farklı tabakların içinde otantik tepsiler eşliğinde misafirlere sunuluyor. Lübnan lezzetlerini Alaçatı’da bulacağınız El-Yar’ın mutfağının başındaysa, yemeği bir sanat eserine dönüştürmesiyle bilinen usta Şef Eyüp Gül yer alıyor. Mezelerin ana yemek yerine geçtiği, bakliyatın bolca tüketildiği, baharat, zeytinyağı ve yoğurdun baş tacı olduğu, kuzu etinin yemekleri şenlendirdiği Lübnan mutfağı, usta şef Eyüp Gül’ün elinde başka bir forma dönüşmüş.


YERİNDE İNCELEME YAPILDI

El-Yar’ın başarılı işletmecisi Yasin Becek, “El-Yar’ı açmaya karar verince tüm ekip bir Beyrut gezisi düzenledik. Güzel deneyimler edindik, menümüzü oluştururken Ege olduğumuzu da unutmadan bir hazırlık yaptık. Şevketi bostan olmazsa olmaz dedik, harika mezeler koyduk menümüze. İşin kebap kısmına gelecek olursak biz onlardan açık ara öndeyiz, hiç macera aramadan Beyrut’tan etkilenmeden kendi Adanamızı, kendi şaşlığımızı, kendi çıtır kanadımızı koyduk menümüze. Harika bir lezzet yolculuğu için yeni mekanımızda sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

MÜZİK VE RENKLİ ŞOVLAR

El-Yar, gece saatlerinde de misafirlerine farklı bir deneyim sunmaya devam ediyor. Dj Eser Yılgı’nın müzik performansıyla açılan kapılar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar canlılıkla doluyor. Şovlar, saat 21.00’de başlıyor. Oryantal, ateş ve tefli gösterilerin ardından saat 22.30’da start alan perküsyon ve hemen ardından davul şovla restoran kimliğinden sıyrılan El-Yar, kulüp atmosferine dönüşüyor. Lübnan’ın tarihi ve kültürel mirasına selam gönderen imza kokteyller eşliğindeki eğlence, El-Yar’da tüm hızıyla saat 01.00’e kadar devam ediyor. 150-200 kişi kapasiteye sahip El-Yar, leziz lezzetleriyle midenizi, muhteşem şovlarıyla da ruhunuzu doyuruyor. Lübnan lezzetleriyle eğlencenin harmanlandığı, Alaçatı'nın yeni gözdesi El-Yar; yaz boyunca olduğu gibi ünlü isimlerin akınına uğramaya devam ediyor.

MENÜDE FARKLI ALTERNATİFLER

Meze olarak menüde; humus, mütebbel, ılık ot kavurma, muhammara, babaganuş, beyaz kinoalı tabule, karadutlu cacık, fettus salatası, etli çiğ köfte bulunuyor. Ara sıcak olarak ise; 4 peynirli patlıcanlı kumpir, etli yaprak sarma, mercimekli mantı, bakladan falafel, cips patates, fındık lahmacun yer alıyor. Ana yemek olarak da Adana kebap, çıtır kanat, şaşlık kebabı menünün gözdelerinden. Tatlı olarak ise karamelli muhallebi servis ediliyor.