Advertorial Samsun Atakum'da gezilecek yerler
Sponsorlu

Samsun Atakum'da gezilecek yerler


Paylaş
Samsun Atakum'da gezilecek yerler

Türkiye’nin en çok beğenilen şehirlerinden biri olan Samsun hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikler bakımından son derece zengindir. Samsun Atakum’u ziyarete gittiyseniz Samsun Atakum otellerinde konaklarken kendinize bir plan oluşturarak konakladığınız yere yakın olan lokasyonları planlı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

 Samsun Atakum’da gezebileceğiniz yerler listesinin başında Atakum Sahil yolu geliyor. Sahiliyle meşhur olan Atakum’da güzel bir yürüyüş yapabilir veya yaz aylarında denize girmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Samsun Atakum’da gezebileceğiniz bir başka lokasyon ise Çobanlı halk iskelesidir. Çobanlı Halk iskelesinde güzel fotoğraflar çekilerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Bölgede ziyaret edebileceğiniz bir diğer lokasyon ise Çakırlar Korusu olarak karşımıza çıkar. Çakırlar korusu adeta Karadeniz ormanlarından bir örnektir. Burada mesire yerlerinde vakit geçirebilir, piknik yapabilirsiniz. Türkiye’nin en çok beğenilen şehirlerinden biri olan Samsun hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikler bakımından son derece zengindir. Samsun Atakum’u ziyarete gittiyseniz Samsun Atakum otellerinde konaklarken kendinize bir plan oluşturarak konakladığınız yere yakın olan lokasyonları planlı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Samsun Atakum’da gezebileceğiniz yerler listesinin başında Atakum Sahil yolu geliyor. Sahiliyle meşhur olan Atakum’da güzel bir yürüyüş yapabilir veya yaz aylarında denize girmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Samsun Atakum’da gezebileceğiniz bir başka lokasyon ise Çobanlı halk iskelesidir. Çobanlı Halk iskelesinde güzel fotoğraflar çekilerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Bölgede ziyaret edebileceğiniz bir diğer lokasyon ise Çakırlar Korusu olarak karşımıza çıkar. Çakırlar korusu adeta Karadeniz ormanlarından bir örnektir. Burada mesire yerlerinde vakit geçirebilir, piknik yapabilirsiniz. 

Atakum'un yöresel lezzetleri

Samsun Atakum’da kesinlikle tatmanız gereken lezzetler Samsun yöresiyle aynı özellikleri gösterir. Samsun yöresinin yöresel lezzetleri ise Karadeniz, Balkanlar, Anadolu ve Kafkas izlerini taşır. Genel olarak balık, hamurişi ve sebze ağırlıklı olan Samsun mutfağının en popüler lezzetlerinden biri Keşkek olarak karşımıza çıkar. Bölgenin en önemli lezzetlerinden biri de Samsun pidesidir. Bölgeye has olan yiyeceklerden bir tanesi de simittir. Simit hemen her yerde bulunsa da Samsun’un simidi çıtırlığı ve bol pekmeziyle farklı bir tada bürünüyor. Samsun yöresel lezzetlerinden bir tanesi de Baklalı Sarma olarak karşımıza çıkıyor. Baklalı Sarma içerisinde kuru bakla, bulgur, buğday ve baharat konarak elde ediliyor ve yörenin en farklı yemeklerinden biri olma özelliğini taşıyor. 

Atakum'da konaklama seçenekleri

Atakum’da konaklama seçeneklerine bakıldığında pek çok farklı seçenek görülebilir. Bunlar arasından seçim yapmak ve detaylı bilgi edinmek için tek yapmanız gereken neredekal.com’u ziyaret etmektir. Neredekal.com’u ziyaret ederek Samsun otellerini için inceleme yapabilir, verdikleri hizmetler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Samsun Atakum otel fiyatları hakkında bilgi edinmek için de neredekal.com’u ziyaret edebilirsiniz. Konaklama seçeneklerine bakıldığında pansiyon, apart otel, 5 yıldızlı oteller, her şey dahil otel seçenekleri gibi daha pek çok konsept bulunur. Siz de kendi konaklama anlayışınıza en uygun olanı seçerek keyifli bir tatil yapma imkanına sahip olabilirsiniz.

 

 

İlandır.