Advertorial Trendyol Sanat, depremzede öğrencilerin eğitimlerine destek oluyor
Sponsorlu

Trendyol Sanat, depremzede öğrencilerin eğitimlerine destek oluyor


Paylaş
Trendyol Sanat, depremzede öğrencilerin eğitimlerine destek oluyor

Sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak için yola çıkan Trendyol Sanat, aynı zamanda gerçekleştirdiği projelerle sanatın iyileştirici gücüne herkesi ortak olmaya davet ediyor. Trendyol Sanat, 40 illüstrasyon sanatçısının "Umut" temasıyla hazırladığı, 800 eserlik koleksiyonu sanatseverler ile buluşturuyor. Eserlerden elde edilen gelirin tamamı Türk Eğitim Vakfı bünyesindeki depremzede öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmak amacıyla oluşturulan Trendyol Kalpten Kalbe Burs Fonu’na aktarılacak.

Trendyol Sanat, sanatın iyileştirici gücünü yaptığı işbirlikleri ile geliştirmeye devam ediyor. Sanata dijitalde yeni bir alan açarak, bağımsız sanatçıların ve eserlerinin geniş kitlelerle buluşmasını hedefleyen Trendyol Sanat, 40 illüstrasyon sanatçısının "Umut" temasıyla hazırladığı ve bağışladığı koleksiyonu sanatseverler ile buluşturuyor. GLOBART iş birliği ile “Sanat İyileştirir” projeleri kapsamında hazırlanan illüstrasyon seçkisiyle elde edilen gelirin tamamı Türk Eğitim Vakfı bünyesindeki depremzede öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmak amacıyla oluşturulan Trendyol Kalpten Kalbe Burs Fonu’na aktarılacak.

Dünyaca ünlü sanatçılar yer alıyor

Proje kapsamında toplam 800 eser sanatseverlerle buluşacak. Katılımcı sanatçılar arasında 2016'da Mediacat '30 Yaş Altı En İyi 30 Yaratıcı' ödülüne layık görülen Aksel Ceylan, Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan, Fransa Ulusal 2022 Le Prix Escapages ödülüne aday gösterilen Çağrı Odabaşı, 2019 Edelvives Uluslararası İllüstrasyon Ödüllerinde başarılar elde etmiş olan Merve Erbilgiç ve Türkiye'yi uluslararası arenada pek çok projede temsil eden Begüm Köse, Erdoğan Karayel, Can Arkun ve Uğur Altın olmak üzere alanında başarılı illüstrasyon sanatçıları yer alıyor.

‘Afetzede gençler için uzun soluklu destek çok önemli’

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, afetzede gençler için uzun soluklu desteğin çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Gençlerimizin hayalleri ve hikâyeleri yarıda kalmasın diye, Trendyol’un büyüyerek süren desteğiyle afetzede öğrencilerimizin eğitimlerini desteklemeye devam ediyoruz. 2020 yılından beri yanımızda olan Trendyol’a ve eserlerini afetzede öğrencilerimizin geleceğine ışık olmak için bağışlayan tüm sanatçılara yürekten teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘Proje sayesinde umudumuz da sonsuz olur’


Projede yer alan illüstrasyon sanatçısı Elif Işık Töreci de, şunları söyledi: “Bu kadar kalabalık ve güzel bir ekiple omuz omuza, böylesine anlamlı bir projede yer aldığım için çok mutlu ve umutluyum. Dilerim sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü yine yeni yeniden gösterebilme şansına sahip olabildiğimiz bu proje sayesinde, “kalpten kalbe” kurulan bağlarımız çok güçlü, umudumuz da sonsuz olur…”
Projede yer alan bir başka illüstrasyon sanatçısı Başak Karafaki ise, “Duyduğum andan itibaren içimi ısıtan bu projede yer aldığım için çok mutluyum" dedi.

Umut koleksiyonunda yer alan eserlere https://www.trendyol.com/sr?cid=621402&si=0 adresinden ulaşabilirsiniz.


Zaman ve mekan sınırları ortadan kalktı

Trendyol, Kolekta ve Base kurucularının yeni oluşumu artoloji işbirliğinde başlattığı Trendyol Sanat’ı, Globart ile yaptığı yeni işbirlikleri ile büyütmeye, yeni sanatçılar ve galerilere platformunda alan açmaya devam ediyor. Ayrıca Atölye Etiler de Trendyol Sanat platformunda yer alıyor ve ürünlerini sanatseverlerle buluşturuyor.
Her yıl güzel sanatlar fakültelerinden mezun olan binlerce öğrenci ve sanat dünyasına yeni adım atan çok sayıda isim bulunuyor. Sanatçılar, farklı sebeplerden ötürü eserlerini sergilemede güçlük yaşayabiliyor. Trendyol Sanat, sanatseverlere ulaşmak isteyen genç sanatçılar başta olmak üzere tüm sanatçılar ile Türkiye’nin farklı illerindeki sanatseverler arasında dijital köprü kurdu. Pandemi döneminde sanatçıların sanat üretimine devam etmesine katkıda bulunan Trendyol Sanat, sanata gönül veren sanatseverlerin de yeni sanatçıları keşfedilebilmelerine, eserleri yakından inceleyebilmelerine imkan tanıyor. Trendyol böylece, zaman ve mekan sınırlarını kaldırarak sanatı her an ve herkes için ‘ulaşılabilir’ kılıyor.

Trendyol Sanat ile 150’den fazla sanatçının bine yakın eserlerine Trendyol mobil uygulamasından ve https://www.trendyol.com/sr?cid=620396&si=0 adresinden ulaşılabiliyor.

Çağdaş Türk sanatçılarının eserleri sanatseverlerle buluşuyor

Trendyol Sanat, sanatçıların resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında eserlerine ev sahipliği yapıyor. Trendyol Sanat, her ay işbirliği yaptığı farklı bir sanatçının eserini limitli veya açık edisyon olmak üzere kısa süreliğine satışa sunuyor. Trendyol Sanat, bugüne kadar çağdaş graffiti sanatçısı Leo Lunatic, Türk çağdaş sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun ardından çağdaş Türk resim sanatçısı İsmail Acar’ın “Kaftan” adlı eserini ve Ekrem Yalçındağ’ın “Infinity” adlı eserini sanatseverlerle buluşturdu.

Ekrem Yalçındağ imzalı 100 eser sanatseverlerle buluştu

Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinden Ekrem Yalçındağ’ın “Infinity” adlı limitli edisyon serisi Trendyol Sanat aracılığıyla sanatseverlerle buluştu. yapıtlarında geometrik ve floral motifleri el işçiliğine bir övgü niteliğinde kullanan Ekrem Yalçındağ’ın 100 adet limitli edisyon ‘Infinity’ eseri imzalı olarak sanatseverlerle buluştu.

Ardan Özmenoğlu’nun ‘Mimoza’ adlı limitli edisyon heykelleri 3 saatte tükendi


Popüler kültüre ait ifade ve imgeleri kendi tarzıyla yorumlayan sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun sadece 50 adet ürettiği ‘Mimoza’ isimli eser, Trendyol Sanat üzerinden satışa çıkarılması ile yalnızca 3 saat içinde tükendi. Trendyol Sanat'la sanatın ve sanat eserlerinin daha ulaşılabilir kılındığını ve bu yüzden iş birliğinde yer almaktan mutlu olduğunu dile getiren Ardan Özmenoğlu’nun, 10,5 x 9 x 9 cm boyutlarındaki eseri sanatçı imzalı olarak sanatseverlere teslim edildi.

Leo Lunatic’in ‘Kızgın Panda’sı Trendyol Sanat ile evlere taşındı


The Guardian gazetesinin en iyi 15 sokak sanatçısı sıralamasında yer alan Leo Lunatic, “Dünyanın en sessiz ve uysal hayvanı olan pandanın, doğanın yok oluşuna kızgınlığını resmediyorum” olarak tanımladığı kızgın pandasını sadece Trendyol’a özel olarak üretti. Sanatseverler, Kızgın Panda’nın Leo Lunatic imzalı açık edisyonlarına sadece 8- 9 Ocak tarihleri arasında Trendyol’dan ulaşabildi. Lunatic’in “Kızgın Panda”sı 50x50 boyutlarında fine art baskı ile sertifikalı olarak sanatseverlere gönderildi.

Ressam İsmail Acar imzalı 300 adet limitli edisyon ‘Kaftan’ Trendyol’da satışta

Trendyol Sanat ve İyilik için Sanat Derneği iş birliğiyle Çağdaş Türk Resim Sanatçısı İsmail Acar, serigrafi tekniğiyle “Kaftan” adlı eseri 300 adet limitli olarak Trendyol için üretti.

Gerçekçi resimleri, kâğıt oyma ve heykel çalışmaları ile Türk realizm akımının öncülerinden biri olan ressam İsmail Acar tarafından üretilen 100x70 cm boyutlarındaki ‘Kaftan’ isimli eser, sanatseverlere sanatçı imzalı ve sertifikalı olarak teslim ediliyor.

Trendyol Sanat Metaverse’de! Trendyol Sanat, metaverse dünyasında da yer alıyor

Trendyol Sanat, birinci yaşında, GoArt iş birliği ile platformda sergilediği sanat eserlerini metaverse ile farklı bir boyuta taşıdı. Sanatseverlerle buluşan metaverse alanında Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçıların 600’e yakın sanat eseri yer alıyor. Sanatseverler, 3 günde bir değişen sergiler eşliğinde bu alanı gezme imkanı buluyor. Kullanıcılar, Trendyol Sanat metaverse deneyimi ile 3 boyutlu olarak eserlerin her detayını yakından inceliyor, sanatçıların avatarlarından sanatçılar ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi öğrenebiliyor. Türkiye’de ilk kez satışa dönen metaverse sanat mağazasını açan Trendyol Sanat, böylece metaverse deneyimi ile sanat eserlerinin satın alınmasını da ilk defa mümkün hale getirdi. Trendyol Sanat Metaverse deneyimini yaşayabilmesi için öncelikle cep telefonlarına App Store veya Play Store uygulama mağazaları üzerinden “GoArt” uygulamasını indirmeleri gerekiyor.

İlandır