Advertorial “Türkiye’nin cazibesi daha da arttı”
Sponsorlu

“Türkiye’nin cazibesi daha da arttı”


Paylaş
“Türkiye’nin cazibesi daha da arttı”

Nazar Skin Büyüme ve Sistem Genişletme Müdürü Yalçın Aslan Ayyıldız, döviz kurundaki yükseliş sonrası Türkiye’nin sağlık turizmindeki cazibesinin daha da arttığını belirterek, “Yılbaşında gelen hasta sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 oranında bir artış bekleniyordu. Bu rakamın daha da fazla olacak. Yabancı hastaların tercihi Türkiye oldu” diye konuştu.

HASTA SAYISI YÜKSELİYOR

Kozmetik sektöründe yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Nazar Skin’in Büyüme ve Sistem Genişletme Müdürü Yalçın Aslan Ayyıldız; ülkemizin iklimi, denizi, yeşili ve ulaşım kolaylığı ile sağlık turizmi için ideal bir bölge olduğunu vurguladı. Devlet ve özel sağlık kuruluşlarının kaliteli sağlık hizmet noktasında adından söz ettirdiğini anlatan Ayyıldız, “Türkiye son yıllarda sağlık turizminin önemli noktalarından biri haline geldi. Zaten bu durum rakamlara da yansıdı. Sağlık alanı kısa bir pandemi arasından sonra yine ivme kazandı. Bu yılın hemen başında döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareket yabancı hastaların ülkemizi tercih etmesinde önemli bir etken oldu. Hasta sayısında geçtiğimiz yıla göre bir artış var. Bu duruma ait verileri yıl sonunda çok daha iyi göreceğiz. Şirketimiz için de Almanya pazarı çok önemli. Büyümeye devam ediyoruz. Yeni şubeler açıyoruz. Onun için de bir ayağımız sürekli Almanya’da” dedi.

GÖZ-ESTETİK-SAÇ EKİMİ

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirlerimizin dünya genelinde tanınırlığının olduğuna dikkat çeken Ayyıldız, şunları söyledi: “Ülkemiz turizm altyapısına önemli yatırımlar yapıyor aynı şekilde sağlık turizmine de önemli planlamalar yapılmaktadır. Diğer ülkelere göre göz ameliyatı konusunda ülkemiz tercih edilmesi dikkat çekici. Yabancı hastaların estetik (diş, burun vs), saç ekimi alanlarında da tercihi Türkiye oluyor. Kalite standartları arttıkça yabancıların ilgisi de artıyor.”