Advertorial Tuzla gönüllere dokunmayı biliyor
Sponsorlu

Tuzla gönüllere dokunmayı biliyor


Paylaş
Tuzla gönüllere dokunmayı biliyor

Türkiye, yine çok önemli bir seçim sürecine giriyor. Genel seçimler bitti, şimdi sıra yerelde. Bu seçimleri genel seçimlerle karıştıranlar büyük bir yanılgı içinde. Çünkü bu kez siyaset değil; marifet ve hizmet yarışacak. Yani işi bilenler halk tarafından mükâfatlandırılacak. Verilen oylarla da şehirlerin eminleri yani belediye başkanları seçilecek.

Halk güvendikleri ve ‘evet yapabilir’ dedikleri bu kişilere şehirlerin de ilçelerin de anahtarlarını teslim edecek. O şehri iyi bir ev sahibi gibi baştan aşağı bir malikâneye çevirmek de onların elinde; kötü bir kiracı hor kullanıp derme çatma bir barakaya çevirmek de… 

“RANT İÇİN DEĞİL HALK İÇİN ÇALIŞANLAR LAZIM”

Şuna inanırım; belediyecilik bir sanat. Herkesin de yapabileceği bir iş değil. Vatandaş sandığa giderken partiye değil, aldığı hizmete bakıyor. Sokağı temiz mi? Çöpleri toplanıyor mu? Belediye ne kadar yanlarında? Başkanları ne kadar halktan, halk için mi rant için mi çalışıyor? İşte bunların hepsi çok önemli. Seçimler yaklaşırken Posta Gazetesi de belediye gezilerine başladı. İşi bilen ekip arkadaşlarımızla yerinde görüyor, inceliyor sorguluyoruz.

TUZLA BU İŞİ BİLİYOR!

Durağımız Tuzla! Uzun zamandır gitmeyenlerin bu ilçeye muhakkak gitmesi şart! Şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü artık kendini aşmış bir Tuzla var! Kent emin ellerde. Gelişmiş, kendine yetmenin dışında artık sınırlarının ötesine bile hizmet edebilen belediye ve gönüllere dokunan bir anlayışla yapılan bir yönetim ve işi bile bir ekip sayesinde Tuzla değil bir ilçe, adeta bir büyük şehre dönüşmüş. Sokak sokak gezdiğimiz, belediyenin tüm hizmetini incelediğimiz gezimizde yaşadığı ağır gribe rağmen Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da bizlere eşlik etti. Ve çok iyi bir rehberdi. Yapılan hizmetleri heyecanla tane tane anlattı.

Başkan Yazıcı iyi bir siyasetçi olmanın yanı sıra aynı zamanda bir doktor. Kenti bir doktor gibi tedavi etmişe benziyor. Çünkü Tuzla hizmet alamayan hasta şehirlerden biri değil. Ekonomik, sosyal, kültürel anlamda oldukça sağlıklı bir şehir. Çünkü belediyesi iyi çalışıyor. Burada yaşayan vatandaşın refah seviyesi ve memnuniyeti yapılan anketlere de yansıyor. Başkan Yazıcı; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını attı ve 7 yıl AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Yöneticilik alanında yazmış olduğu makalelerden iki ödülü bile var.

2009 Yerel Seçimleri’nde Tuzla Belediye Başkanı oldu. Hem halk hem de bağlı oldu partisi hizmetlerinden o kadar memnun kaldı ki bugün halen koltukta. Belediyecilik işte böyle bir şey halk tuttuğunu bırakmıyor. Çünkü ne kadar küçümsense de bu işi yine halk biliyor. Ve belediyecilikte kimse başkanın partisine bakmıyor. Kente hizmeti iyi yapacak olan kimse, seçilen de o oluyor! İstanbul’un doğu yakası Tuzla, her ne kadar kenarda, köşede kalıyor gibi görünse de gelişen nüfusu ve kent ekonomisiyle İstanbul’un çok önemli ilçelerinden biri. Belediyenin büyük dokunuşları sayesinde nüfusu hem sayı hem de nitelik olarak artmış, öyle ki artık beyaz yakalıların tercih ettiği ilçelerin başına geliyor. Ve artık bir cazibe noktası.

Başkan Yazıcı, güler yüzlü ve o gülen yüzünü halka çevirmiş biri. Bir belediyenin olmazsa olmazı olan sosyal belediyecilikte Tuzla neredeyse birinci sıralarda. Binlerce insan belediyeden yardım alabiliyor, nakdi yardımdan gıda ve giyime kadar her konuda belediye vatandaşının yanında. Öğrencilere burs veriliyor, eğitim veriliyor. Öyle ki belediyenin görevi olmasa da 5 okul bile kazandırmış ilçeye. Başkan Yazıcı, bir belediyenin ve başkanın görevi “Beşikten mezara kadar halkının yanında olmaktır” diyor. Ve ekliyor, “Biz doğum da ölümde de vatandaşımızın yanındayız.” Ve belediye gerçekten de doğum olan eve de ölüm olan eve de tüm imkanlarını seferber ederek koşuyor. İlçede trafik sorunu neredeyse bitmek üzere, özellikle son dönemde yapılan yollar ve toplu taşımadaki gelişim ilçeye epey nefes aldırmış. Temizlik konusunda ise Avrupa ile yarışır hale gelmiş bir belediyecilik hizmeti var. Caddeler, sokaklar pırıl pırıl.

BELEDİYECİLİK BİR SANAT

Önceden alışveriş, eğlence ve birçok konuda herkes ilçe dışına gidiyordu; belediye kendine yeten bir ilçe olmak için kolları sıvadı ve hemen marinayı yaptı. İşin ilginç yanı marinadan sonra dışarıdan insanlar ilçeye gelmeye başladılar. Tuzla’da ciddi bir destinasyon noktası oluştu. Hastane, ulaşım, sağlık sistemi, eğitim sistemi, kent parkları, spor alanları, yeşil alanları, gençlik kampı, bilim ve gençlik merkezleri, anne çocuk eğitim merkezleri gibi birçok alanda faaliyete geçirilen projelerle Tuzla artık birlik beraberlik içindeki gelişimi ile İstanbul’un parlayan bir yıldızı olarak devam ediyor. İlçeye her gidişimde bir yandan gelişmiş bir kent bir yandan da yeşili berrak denizi ve sakinliği ile tam bir Ege hissine kapılıyorum.

Vatandaş sahiden mutlu ve başkanını seviyor. Belediye Başkanı Yazıcı’nın en çok takdir ettiğim yönü ise yapılan hizmetlerde asla ayrım yapmıyor. ‘Ondan bundan, şundan’ yok! Hangi partiye kimin oy verdiğinin de onda bir önemi yok. İlçesinde yaşayan her bir vatandaşı sarıyor sarmalıyor. Ben böyle insanların ilçe değil büyük kentleri de yönetmesinden yanayım. Mesela neden hep isim ararlar ki İstanbul için. Al işte dene. Bir dönemin tenha ıssız sessiz ilçesi Tuzla’yı bu hale getiren İstanbul’a ne yapmaz ki? Dilerim Başkan Yazıcı birkaç dönem daha bu işi yapar. Çünkü partisine bakmadan söylüyorum. Belediyecilik bir sanat ve gerçekten Başkan Yazıcı bu konuda iyi bir sanatçı. Şehir onun nefes almış, onunla gülümsüyor.

İlandır