Advertorial Yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar Ankara’ya iletildi
Sponsorlu

Yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar Ankara’ya iletildi


Paylaş
Yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar Ankara’ya iletildi

İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erman Haran, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ebu Bekir Gizligider’i makamında ziyaret etti. Gizligider ile Haran, sürdürülebilir hayvancılıkle ilgili, ülke ve bölgemize ait sorunları görüştü.

Erman Haran, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği olarak üreticilere ait taleplerin değerlendirilmesi arz ettiklerini belirtti ve çözüme dayalı olarak önerilerini sunduklarını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ebu Bekir Gizligider de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üreticiler adına teşekkürlerini sundu. Güçlü bir teşkilat yapısına sahip olan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB), 12 bin üye, 12 irtibat bürosu ve 196 personel, Süt İçerik Analiz Laboratuvarı ve Düve İşletme Tesisleri ile üreticilerin refahını artırmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. İzmir DSYB, özellikle son yıllarda üretici girdilerinin artması ile maddi kayba uğrayan üreticiler için vazgeçilmez bir kurum durumuna geldi.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erman Haran, “Saha personelimizle birlikte soykütük ve önsoykütük fark etmeksizin tüm üreticilerimizin küpeleme işlemlerini yapıyoruz. Süt analiz laboratuvarımız, yüzde 83 analiz oranı ile Türkiye’de birinci. Buzağı ölümlerini engellemek amacı ile üreticilerimizi bilgilendiriyoruz” dedi. Süt piyasasına yön veren birliğin; Kiraz, Ödemiş ve Bergama’daki toplama merkezlerinde günlük 180 ton süt alımı yapıldığını hatırlatan Harman, “Tire ve Bergama-Kınık hattında kurulacak süt alım merkezlerinde de kısa süre sonra alımlar yapılmaya başlanacak. Üreticilerimize rasyon ve yem hazırlama gibi konularda da destek veriyoruz. Birliğimiz; Türkiye çevre koşullarına uyumlu, yüksek verimli ve uzun ömürlü sığırlar elde etmek, kaliteli damızlık sığır ihtiyacını ülke içerisinden karşılamak, sisteme kayıtlı yetiştiricilerin iyi bir sürü idaresi ile karlılığını sağlayarak, AB ülkelerindeki işletmeler ile rekabet şanslarını artırmak, sürdürülebilir üretim ve ıslah politikaları gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlandır