Dünya Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin mitingine saldırıyı Taliban üstlendi

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin mitingine saldırıyı Taliban üstlendi

Paylaş
Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin mitingine saldırıyı Taliban üstlendi

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sebebiyle en az 24 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ülkenin başkenti Kabil'de de bir başka saldırının meydana geldiği ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Kanlı saldırıları terör örgütü Taliban üstlendi.

Yetkililer, ilk saldırının Parvan vilayetinin Cengel Bağ bölgesinde miting için toplanan kalabalığın arasında gerçekleştiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gani'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırı sebebiyle en az 24 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bölgedeki hastane yetkilisi Abdul Qasim Sangin yaptığı açıklamada "Kurbanların çoğu sivil. Ölenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyor. Ambulanslar hala çalışıyor ve hayatını kaybedenlerin sayısı artabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İKİNCİ PATLAMA

Öte yandan başkent Kabil'de de ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu bölgede patlama meydana geldi. Reuters haber ajansı, en az üç kişinin hayatını kaybettiği aktardı.

Her iki saldırıyı da terör örgütü Taliban üstlendi.

Afganistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Eylül'de yapılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN SALDIRILARA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da meydana gelen saldırıları kınayan bir mesaj yayımladı. Dışişleri'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gani’nin seçim mitingine bugün yapılan bombalı saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir."

"Afganistan’daki demokratik süreci hedef alan sözkonusu terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Cumhurbaşkanı Gani başta olmak üzere dost Afganistan Hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

"Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin barış ve güvenlik ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz."