Gündem Ağrılı Halil golfte Türkiye 2'ncisi oldu!

Ağrılı Halil golfte Türkiye 2'ncisi oldu!

Paylaş
Ağrılı Halil golfte Türkiye 2'ncisi oldu!

Ağrı Belediyesinde çaycılık yapan Kemal Boztoprak'ın 13 yaşındaki oğlu Halil Boztoprak, antrenmanlarını sokakta yaptığı golfte Türkiye ikincisi oldu

Merkez Abide Mahallesinde Kemal Boztoprak çiftinin dört çocuğundan üçüncüsü olan Halil, 4 yıl önce mahalleden bir arkadaşının önerisi ile golf sporu ile tanışıyor. Alparslan Ortaokulu yedinci sınıf öğrencisi Halil Boztoprak, Ağrı’da golf sahası olmadığı için, Güzel Sanatlar Lisesi bodrum katında bu sporun inceliklerini öğrendi.

Haberin Devamı

Sokakta antrenmanlarını sürdüren Halil Boztoprak, geçen hafta Türkiye Golf Federasyonu Antalya Bölgesi 3. Ayak Minikler Kategori B Erkekler yarışmasına katıldı ve ikincilik elde etti. Gümüş Madalya ile Ağrı’ya dönen ve mahalledeki arkadaşlarına boynuna madalya ile hava atan Halil Boztoprak, şunları söyledi:

'İSTANBUL'DA OLSAM ŞAPMİYON OLURDUM'

"Mahalleden tanıdığım bir ağabey vardı. O zaman 9 yaşındaydım, beni götürdü antrenör ile tanıştırdı. Yaklaşık 4 yıldır golf yapıyorum. Spor ve Güzel Sanatlar Lisesinin bodrum katında yaklaşık 2 ay çalıştım. Yarışma, 7 gün önce Antalya’da 9-18 yaş kategorisinde 14 kişi ile yapıldı. 3 gün boyunca kampta kaldım ve yarışmaya katıldım. Yarışmada Türkiye ikincisi oldum.

Haberin Devamı

Golf oyununu televizyonda görmüştüm ve oynamak istiyordum. Beni eğiten Birdal hocanın üzerimde emeği çok. Golf, hayatıma girdikten sonra derslerimi olumsuz yönde etkiledi. Eğer İstanbul’da olsaydım kesin şampiyon olurdum. Çünkü orada golf sahası var. Burada golf sahası olmadığı için uzun vuruşlar yapamıyorum. Bu yüzden de ikinci olabildim."

'GOLF OYNADIĞINDAN HABERİM YOKTU'

Oğlu Halil’in golf sporu yaptığından önceleri haberdar olmadığına işaret eden Kemal Boztoprak, "Belediye başkanlığında kadrolu çaycıyım. Halil’in golf oynadığından haberim yoktu. Nasıl yapıldığını da bilmem. Antalya’ya gideceği zaman öğrendim. Madem başlamış devam etsin" diye konuştu.

Turgay KILIÇ/DHA