Gündem AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki oldu. Kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki oldu. Kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki oldu. Kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan Mehmet Özhaseki AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. AK Parti Grubu'nda tebrikleri kabul eden Mehmet Özhaseki'nin bu gelişmeyle birlikte hakkındaki detaylar da araştırılmaya başlandı. İşte Özhaseki hakkında bilinmeyenler...

Daha önce 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen ve son olarak 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alan Mehmet Özhaseki AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Peki Mehmet Özhaseki kimdir?

Haberin Devamı

MEHMET ÖZHASEKİ VE NİHAT ZEYBEKCİ'Yİ TEBRİKLER BAŞLADI

AK Parti Grup Toplantısı öncesi partililer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı güçlü şekilde geçen Mehmet Özhaseki ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Nihat Zeybekci'yi tebrik etti. Hem Mehmet Özhaseki hem de Nihat Zeybekci grup toplantısına eşleriyle birlikte geldi.

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

Kayseri - 1957, Kemal, Şükran.

Avukat, Özel Sektör (Tekstil); İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Özel sektörde tekstil imalatı ve ticareti üzerine faaliyet gösterdi. Birçok vakıfta başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 5 kez üst üste Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 7 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliğinin Başkanlığını yaptı.

Haberin Devamı

25 ve 26. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi. AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 65. Hükûmette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.

İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babasıdır.